7 HARI GIGI PUTIH DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL

7 HARI GIGI PUTIH DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL - Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua ! Adakah korang peminat kopi, teh atau pun ...

7 HARI GIGI PUTIH DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL - Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua ! Adakah korang peminat kopi, teh atau pun jus oren macam mummy? Sedap air tu, semua kan ! Tapi, yang tak bestnya... ada efek gigi akan menjadi sedikit kuning. Erm..gigi kuning ni bukanlah sebab merokok atau pun tak gosok gigi !  Faktor makan dan minum juga mempengaruhinya. 


Nak buat rawatan pemutihan gigi ni bukannya mudah dan rawatannya pula menelan belanja yang agak boleh tahan huhu.

7 HARI GIGI PUTIH DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL






PKPB ni pun, nak selalu berjumpa dentist , nak ke sana sini memang tak la kan. So, PKPB ini, mummy buat rawatan sendiri dulu sebelum pi jumpa doktor gigi... lepas PKPB la nt kita buat appointment.

Whitekish Magic Charcoal merupakan serbuk arang atau activated charcoal yang diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu arang dari tempurung kelapa. Ianya dapat membantu membersihkan gigi dan masalah bau mulut dengan menyerap bakteria dan "food chemical" di dalam mulut. 


Rawatan pemutihan gigi mummy hanya gunakan Whitekish aje ! 7 HARI GIGI PUTIH DENGAN WHITEKISH MAGIC CHARCOAL. Memang betul. Kalau korang nak tahu charcoal atau arang ini, masih ramai kaum India di negara India menggunakannya.

Jangan lupa pakai dengan cara yang betul ye !

Cara yang Betul Menggunakan Whitekish



Sebagaimana yang hangat diperkatakan, penggunaan arang yang berlebihan akan menyebabkan enamel gigi akan menipis. Akibat daripada enamel yang menipis akan menyebabkan gigi kita akan senang merasa ngilu. Bagi mengelakkan perkara ini terjadi adalah penting untuk mengetahui cara penggunaan arang dengan betul untuk membersihkan gigi kita. 

Cara menggunakan Whitekish Magic Charcoal :

#1 Celup berus gigi di dalam serbuk arang.

 #2 Berus gigi dan lidah secara perlahan dan jangan gosok secara kasar.  

#3 Penggunaan minggu pertama, gunakan 2 kali sehari.





#4 Penggunaan minggu kedua, gunakan 2 kali seminggu. Hari yang lain, korang gosok gigi macam biasa guna ubat gigi berfluorida. 

#5 Apabila korang dah berpuas hati, boleh kurangkan penggunaan Whitekish Magic Charcoal ni. 

# Kumur dengan air yang banyak selepas menggunakan Whitekish untuk bebas daripada arang di dalam mulut. 


Siapa yang Perlu Menggunakan Whitekish?

Whitekish Magic Charcoal diformulasikan untuk mereka yang mempunyai masalah seperti :

• Gigi kuning

• Mulut berbau

• Gusi berdarah



Whitekish Magic Charcoal

Antara manfaat Whitekish adalah seperti berikut:- 


Diperbuat dari 100% bahan semulajadi iaitu arang aktif (activated charcoal) dari tempurung kelapa (coconut shell) yang dibakar mengikut piawaian makmal. Ia tidak mempunyai bahan penghakis (peroxide) yang boleh merosakkan gigi. 


• Diluluskan oleh KKM. NOT200700100K.

• Buatan Malaysia

• Pengeluar oleh Mazinesor Resources (RKay Empire HQ) 

• Kesannya boleh dilihat seawal seminggu dengan penggunaan yang betul

• Satu bekas 10gm

• Menggunakan teknologi daripada Jepun

• Simpan pada suhu bilik



Sebotol Whitekish berharga RM89.90 je. Korang boleh dapatkan di :-https://whitekish.com/

Call / sms / wasap : 0178898878
 

Baca Ini Juga


2 comments

  1. best kan pakai ni..rasa licin je gigi..seminggu je dah nmpak perubahan

    ReplyDelete
  2. Dah try juga memang nampak perubahan dia menghilangkan masalah gigi kuning saya

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -