Translate

Main Ad

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1 - Yehaaaaa finally dapat juga kids masuk sesi persekolahan 2021,dalam sejarah pada 1 Mac 2021. Pada tahun ni, 2021 anak kami Dhia Batrisya tahun 2, manakala Dzal di Tahun 1. Sesi persekolahan di tahun 2021 ni amat berlainan sekali dari zaman atau tahun sesebelum ni. Sesi persekolahan 2021 di zaman Norma baharu ni, penuh dengan SOP

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

Dzal alhamdulillah good boy Walau first time sekolah, bangun seawal 6 pagi. Tanpa di suruh, lantas bangun mandi dan bersiap

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

Walau Dzal merupakan first time memasuki Alam persekolahan sebenar Tahun 1. Tapi first day ni, ibu bapa tak boleh masuk ke dalam sekolah. Hanya di benarkan melepaskan anak di luar pagar sekolah. 

Untuk sekolah rendah agama Dzal, hari pertama merupakan hari pembayaran yuran sekolah dan yuran PIBG. Makanya, first day untuk sekolah agama ni, mummy dapat masuk ke sekolah. Cuma tak boleh berdekatan dengan pelajar 

Laluan ibu bapa untuk memasuki sekolah dengan tujuan pembayaran yuran dan yuran PIBG tidak sama dengan laluan murid yang memasuki tahun 1.

Lokasi kelas tahun 1 dan lokasi kelas u tuk ibu bapa menunggu juga berbeza. 

Tapi at the end, mummy ke kelas Dzal juga hehe sebab lupa bagi duit belanja. Ku fikir sama dengan sekolah Kebangsaan bayar duit makan seminggu dengan guru kelas hehe. 

Adeh, baru anak 2 dah kalut semalam huhu.

Untuk 1 Mac hanya Dzal Tahun 1 sahaja yang bersekolah, manakala Dhia akan masuk pada 2 Mac. 

Suka juga mummy dengan SOP sekolah agama macam ni. Tahniah cikgu cikgu dan sekolah!

CERITA SEDIH DZAL DI SEKOLAH AGAMA SESI PAGI 2021

Excited juga lah first day school anak-anak ni di tahun 2021.

Semuanya, mempunyai kenangan baru, especially anak 1st day sekolah, tapi mak pak tak leh masuk 

Bila tahun 1 mak pak tak leh masuk dan cikgu2 sahaja yang handle tentu lah ada macam ragam dan macam-macam cerita, kan. 

Termasuklah cerita sedih Dzal masa mummy jumpa Dzal di kelas untuk berikan duit belanja. 

Mummy tanya Dzal "belakangnya abang duduk kt sek agama? “

Dengan muka sedihnya, jawab" abang datang lambat? "

Mummy terus pelik" Ha? Lambt?

Dzal menjawab lg, "Ye lah, memula tu, abang salah masuk kelas , abang dah tunjuk kad nama ada tulis kelas abang. Tapi, ustazah hantar abang kelas lain...sebab tu abang lambat, kelas dah penuh "

Erm tak pe lah, yang penting dah dpt masuk kelas sebenar 

SEKOLAH KEBANGSAAN, FIRST DAY 2021

Untuk sekolah kebangsaan pula, Dzal Tahun 1 dan Dhia tahun 2. Mereka sama sesi sekolah Kebangsaan pada sesi petang.


FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1


FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

Untuk sekolah Kebangsaan, mereka berdua sekolah hari-hari seperti biasa.paling best first day ni, Guru Besar tunggu di pintu masuk sekolah. Good Job puan! 

Mana kala ibu bapa tidak di benarkan masuk ke dalam sekolah. 

Sesi pembayaran yuran atau PIBG juga belum di jalan kan. Mungkin, sekolah nak menjaga SOP pelajar terlebih dahulu.

Apa pun, mummy tetap respect sekolah Kebangsaan mereka. 

ANAK-ANAK DI LATIH NAIK VAN ATOK. 

Macam biasa, mummy pajak van atok je untuk bawa anak-anak kami bersekolah. Kebetulan atok ada bawa beberapa orang anak jiran kan


FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

FIRST DAY OF SCHOOL 2021, DAY 1

First day, macam biasa memang mummy suruh naik van atok. Manakala, mummy akan tunggu di sekolah je nanti untuk tengok kan Dzal naik dan turun van atok. 

Dan, tunjuk kan tempat yang atok akan tunggu. 

So far, so good first day anak-anak di tahun 2021.

Moga anak-anak di permudahkan dalam pembelajaran sesi sekolah 2021 ni. Dan dapat menimba ilmu sebaik mungkin


Post a comment

1 Comments

  1. hehehe.. ragam budak sekolah... lagi2 musim convid ni.. mencabar juga rasanya..

    ReplyDelete

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com