SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021 - Assalamualaikum semua ! Salam Syawal dan Selamat Menyambut Hari Raya 2021 PKP. Rasanya tak terlambat lagi kan untuk mummy wish SELAMAT HARI RAYA ! Oh ya ! Sebelum mummy meneruskan entri Raya mummy ini, mummy nak mohon ampun dan maaf sekiranya mummy ada buat salah, terkasar bahasa atau tersinggung hati pembaca blog mummy. 

Macam mana raya PKP korang?

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

Raya PKP mummy tahun 2021 ini, mummy seperti biasa. Follow apa yang di sarankan oleh kerajaan iaitu beraya bersama ahli keluarga dalam rumah yang sama sahaja. Fefeling beraya di perantauan kali ini. Baguih jugaklah, mana tahu kot nanti akan datang nak kena duduk di perantauan ke kan

Raya PKP pun wajib ada baju raya. Haha, memang dari awal, dah redha pun. Raya PKP ke Raya biasa ke tetap nak berbaju raya. Lagi pun, kami bukannya selalu berbaju baru. Baju kurung pun buat setahun sekali, tu lah baju raya, itu jugaklah baju nak pi wedding ke kenduri ke.


Seharian memasak lauk raya, dekat 2 pagi barulah selesai iron semua baju raya. Raya kali ini, baju raya kami tema WARNA WARNI DI HARI RAYA dari ZARAKS dan POKOKS. 

Hehehe saje mencari kelainan . Nasiblah daddy sporting nak bebaju raya ala retro pulak. Tapi sebenarnya kurta je baju dorang tu, seluar biasa . Cuma color tu, warna berani sket lah hehehe.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

Pagi raya tu, dalam 10 pagi tu, kami beraya dengan family in law. Bukan beraya rumah ke rumah. Side husband arrange untuk beraya di alam maya je via zoom. Cuma seorang sahaja adik suami yang tak ada, sibuk niaga lemang katanya hehehe.

Sebelum tu, dah bermafan di whatsapp, sambung lagi bermaafan di Zoom sekali lagi. Haaa, memang terasa seperti betul-betul beraya di perantauan kali ini.

Apapun, kami ok je, sebab mental dan fizikal kami dah ready dengan apa sekali pun kemungkinan yang terjadi kali ini. Zaman Covid-19 ni, memang kena bersiap sedia atas apa yang akan terjadi sekali pun.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2021


Selesai beraya bersama family suami secara alam maya. Kami teruskan dengan bergambar raya dalam rumah je. Setting timer by daddy hehehe.

Belah family mummy, kami hanya beraya dalam whatsapp je. Sambil kongsikan gambar makanan, gambar raya je. 

Family kami semuanya tak jauh mana pun, ramai je antara kami yang tinggal di sekitar Kajang daerah yang sama.

Tapi, tak apalah, lebih baik kita beraya sesama kita je.

Semoga cepatlah Covid-19 ini berlalu, dan membolehkan kita beraya seperti biasa seperti dulu kala. Amin









RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL

RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATALBila cuaca panas, bila mengemas habuk sana sini. Mulalah, alahan gatal-gatal tu datang. Walau kami anak beranak tiada alahan mahu pun dermatitis atopik (AD), ada baiknya kami dapatkan perlindungan seawal yang mungkin . AD ini merupakan PENYAKIT KRONIK, lebih 20% kanak-kanak dan 8% orang dewasa di peringkat global penghidap AD

RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL

RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL


Rangkaian Relizema Dermarel yang terbukti secara klinikal yang dibuatkan bagi golongan dewasa dan kanak-kanak untuk memberikan perlindungan jangka panjang dan mencegah keradangan serta memberikan kelegaan segera apabila berlaku keradangan

RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL



Dermatitis atopik – apa dan mengapa?


Dermatitis atopik (turut dikenali sebagai ekzema atopik) adalah penyakit keradangan kulit kronik yang dikategorikan berdasarkan kegatalan teruk dan tompokan berkuping pada kulit. Rasa gatal menjadi sangat teruk sehingga ia mampu mengganggu waktu tidur, aktiviti harian, masa pembelajaran dan ketika bekerja. Ia biasanya terjadi berbeza mengikut usia, dan boleh dibahagikan kepada tiga fasa – fasa bayi atau anak kecil (4 bulan ke dua tahun); fasa kanak-kanak, (2-10 tahun); fasa remaja dan dewasa, (10 tahu ke dewasa. Dalam kalangan bayi, AD boleh bermula sebagai keruping di bahagian kepala, kemudian merebak ke muka dan anggota badan, sehingga pada lipatan kulit. Sementara di peringkat dewasa, AD boleh memberi kesan kepada wajah dan pada bahagian atas kawasan kemaluan.

RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL


Patogenesis (mekanisme biologi yang menyebabkan penyakit) bagi AD adalah kompleks dan masih kurang difahami, walaupun ia secara umumnya dikaitkan kepada ketidakseimbangan lapisan perlindungan pada permukaan kulit, faktor imunologi dan pruritus (kegatalan). Terbaharu, stres oksidatif turut dikaitkan kepada patogenesis AD. Stres oksidatif berlaku apabila pembentukan spesies oksigen reaktif (molekul reaktif dan radikal bebas daripada molekul oksigen) di dalam sel melebihi kapasiti sel itu untuk menyingkirkannya. Stres oksidatif menggalakkan inflamasi pada tisu dengan mengakibatkan peningkatan pengeluaran protein yang terlibat dalam inflamasi secara genetik.



Merawat dermatitis atopik


Untuk menghalang keradangan, usaha untuk mengurangkan kulit yang kekeringan, secara utamanya adalah dengan penggunaan krim pelembap atau emolien setiap hari di samping mengelakkan punca kerengsaan seperti alergen dan fabrik yang mengakibatkan iritasi. Bila kekeringan dapat dikurangkan, rasa hendak menggaru dan risiko untuk jangkitan kulit juga akan berkurangan. Mengelakkan mandi dengan lama dan menggunakan air panas juga boleh mengekang kulit daripada menjadi kering, dan emolien perlulah disapu pada kulit sejurus selepas mandi bagi memastikan bahagian epidermis sentiasa lembap dan dapat menambahkan lapisan perlindungan kulit, manakala minyak mandian dapat membantu mengurangkan keradangan.

RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL


Penggunaan emolien bagi rawatan dermatitis atopik adalah sangat penting, kerana AD turut dikaitkan dengan anomali pada lapisan perlindungan kulit yang membolehkan penyerapan alergen ke dalam kulit dan seterusnya dapat meningkatkan iritasi dan menyebabkan keradangan berterusan. Sementara itu, rawatan perubatan untuk keradangan biasanya melibatkan penggunaan krim kortikosteroid, manakala AD yang teruk mungkin memerlukan ubat imunosupresan sistemik atau fototerapi dengan sinaran ultraviolet4. Sementara itu, sebarang sabun mandi digunakan perlulah daripada jenis yang tidak merengsa dan dilengkapi formula alergenik yang rendah selain pH dalam jisim kulit fisiologi sekitar 5-6.

Relizema™-DermaRel™ 



Pilihan mummy kerana rangkaian ini terbukti secara klinikal untuk golongan dewasa dan kanak-kanak sebagai perlindungan jangka masa panjang, mencegah keradangan, memberikan kelegaan segera apabila gatal-gatal.

Ianya telah diuji secara dermatologi pada dewasa dan kanak-kanak untuk merawat dermatitis atopik, dermatitis lampin dan eritema

Yang dapat menenangkan, membaiki dan melindungi kulit yang kering dan sensitif.


Relizema™ Cream (40ml dan 100ml) 
RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL
Produk utama dalam rangkaian ini, Relizema™ Cream adalah rawatan topikal generasi baharu yang disasarkan, diperkaya dengan bahan antioksidan (furfuryl palmitate). Dengan formulasi khasnya yang menawarkan tindakan pelindung kulit, ia membantu memulih dan mengekalkan penghalang lapisan kulit anda, disamping dapat melindungi dan melembapkan kulit dengan kesan yang menenangkan. Krim yang terbukti secara klinikal ini memberikan kelegaan segera untuk rasa gatal-gatal dan kemerahan yang berkaitan dengan dermatitis, termasuk dermatitis atopik dan kontak, serta eritema.

DermaRel™ Lipid Replenishing Cleanser (400ml)
RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL
DermaRel™ Lipid-Replenishing Cleanser adalah gel pembersih harian yang diformulasikan bagi merawat wajah dan tubuh yang sensitif dan kering, sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak. Mengandungi kombinasi kompaun yang inovatif bertindak secara sinergi yang dapat menambah semula lapisan filem hydrolipid kulit, pembersih ini membantu membaiki semula pelindung semula jadi kulit, menambahkan kandungan air dalam kulit dan menggalakkan penghidratan dengan lebih cepat. Ianya kaya dengan gliserin, nikotinamida, ceramida dan asid amino – seperti arginine, proline dan glisin – membentuk Faktor Pelembapan Semula Jadi (NMF).


DermaRel™ Ultra Hydrating Lotion (400ml)
RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL
Formula yang kaya dalam DermaRel™ Ultra Hydrating Lotion menjadikannya ideal sebagai penjagaan harian bagi kulit kering dan sensitif dalam kalangan dewasa dan kanak-kanak. Formulasinya yang inovatif menggabungkan kompaun tiga jenis ceramida berbeza bagi membantu membaiki semula pelindung kulit semula jadi; gabungan minyak sayuran yang meningkatkan penghidratan dan keanjalan kulit; dan kompleks ceramida larut lipo larut lemak yang melindungi kulit.

DermaRel™ Spray & Go (100ml)
RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL
DermaRel™ Spray & Go adalah semburan bukan-gas yang diformulasikan secara spesifik untuk melindungi kulit yang lembut dan sensitif pada kanak-kanak dan juga orang tua serta pesakit yang terlantar akibat ruam pada kawasan kemaluan dan punggung. Diformulasikan dengan zink oksida, zink glukonat, taurin dan panthenol, ianya semburan menenangkan dan mencegah sensasi kemerahan dan terbakar. Ia boleh disemburkan terus pada kawasan yang terjejas dan tidak perlu digosok, sekali gus meningkatkan kebersihan dan mengurangkan kerengsaan ketika dan selepas penggunaan produk.

Ya Allah , pendek kata mummy suka sangat set RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL. Walau tidak berpenyakit, tapi kalau gatal sket-sket pun dah rasa seronok pakai.

Daddy pun happy pakai, daddy start gatal sahaja badannya, macam allergy dengan ubat Thyroid tu. Tapi, nak buat macam mana kan. Kena makan jugak ubat huhuhu

Sambil tu, pakai set RELIZEMA DERMAREL RAWATAN DERMATITIS ATOPIK (AD) PENYAKIT KRONIK GATAL-GATAL terus. Haaaa, senang ! Tak payah pening dah lagi !

Di mana nak dapatkannya? Boleh dapatkan di farmasi terkemuka , secara walk in atau pun online juga.

Selanjutnya, korang boleh ke website mereka di :  www.relizema-dermarel.info 

BILA ANAK TANYA MENGAPA BERI PERHATIAN KEPADA ISU PALESTINE ?

BILA ANAK TANYA MENGAPA BERI PERHATIAN KEPADA ISU PALESTINE ? - Copy paste dari penulis di Facebook Abu Faqih Centre. Apabila anak kita bertanya, "Mengapa kita memberikan perhatian kepada Palestin dan selalu mengikuti isu semasa di Baitulmaqdis?"

Apa jawapan kita? 

Ceritakan kepada anak kita;

"Wahai anakku, sesungguhnya Palestin adalah tempat tinggal para Nabi"

Apabila anak kita bertanya, "Mengapa kita memberikan perhatian kepada Palestin dan selalu mengikuti isu semasa di Baitulmaqdis?"  Apa jawapan kita?   Ceritakan kepada anak kita;  "Wahai anakku, sesungguhnya Palestin adalah tempat tinggal para Nabi"




"Nabi kita Ibrahim عليه السلام hijrah ke Palestin"

"Nabi Lut عليه السلام diselamatkan oleh Allah dari azab yang turun pada kaumnya menuju bumi yang diberkati, iaitu bumi Palestin"

"Nabi Daud عليه السلام tinggal di Palestin dan membangun mihrabnya"

"Dan Nabi Sulaiman عليه السلام memerintah seluruh dunia dari Palestin, kisahnya yang popular berkaitan semut yang berkata, 'Hai semut, masuklah ke tempat tinggal kalian.' Tempat yang disebut dengan Wadi an-Naml (Lembah Semut) itu terletak di Palestin dekat Asqalan"

"Di Palestin juga, terdapat mihrab Zakaria عليه السلام, sebagaimana Musa عليه السلام meminta kaumnya memasuki Bumi Muqaddasah, beliau menamakan dengan Al-Muqaddasah, iaitu (suci) dari syirik, dan dijadikan tempat tinggal para Nabi"

"Banyak mukjizat yang terjadi di dalamnya, di antaranya kelahiran Nabi Isa عليه السلام dari ibunya Maryam, seorang gadis tanpa suami, dan Allah mengangkatnya ketika Bani Israil sepakat untuk membunuhnya"

Di Palestin, Maryam menggoyang batang pohon kurma setelah kelahirannya dalam keadaan paling lemahnya wanita"

"Termasuk tanda-tanda akhir zaman di Palestin, Nabi Isa عليه السلام akan turun di menara putih, dan akan membunuh Dajjal di gerbang Lod Palestin, serta banyak cerita lain yang pernah terjadi di Palestin, di antaranya kisah Talut dan Jalut"

Anak kita bertanya, "Bagaimana dengan Nabi ﷺ dan hubungannya dengan Palestin?"

Jawab, "Dulu kiblat pada awal diperintahkannya solat adalah menghadap ke Palestin, dan ketika Nabi ‎ﷺ hijrah ke Madinah, Malaikat Jibril turun dan beliau sedang solat, Jibril memerintahkan untuk mengubah kiblat dari Baitulmaqdis ke Mekah Al-Mukarramah lalu masjid tempat Baginda ‎ﷺ solat dinamakan Masjid Dzulqiblatain (dua kiblat)"

"Demikian juga ketika Rasulullah ﷺ melakukan Israk, beliau pergi ke Baitulmaqdis sebelum Mikraj ke langit. Inilah terminal pertama Baginda ‎ﷺ berhenti setelah berangkat dari Mekah sebelum menuju ke langit, dan Baginda ‎ﷺ menjadi imam solat para Nabi"

Abu Dzar رضي الله عنه bertanya kepada Rasulullah ‎ﷺ, "Masjid mana yang pertama kali diletakkan oleh Allah di muka bumi?" Nabi ‎ﷺ menjawab, "Masjidil Haram." Aku bertanya lagi, "Kemudian masjid mana?" Nabi ‎ﷺ menjawab, "Masjidil Aqsa." Aku bertanya lagi, "Berapa jarak antara keduanya?" Nabi ‎ﷺ menjawab, "40 tahun." Kemudian Baginda ‎ﷺ bersabda, "Di manapun solat menjumpaimu, maka solatlah dan bumi bagi kalian adalah masjid."

"Wahai anakku, apakah kamu tahu bahawa Abu Bakar As-Siddiq رضي الله عنه meskipun sibuk dengan masalah kemurtadan orang-orang Arab di Jazirah Arab dengan menyediakan pasukan untuk memerangi mereka agar kembali kepada Islam yang benar, beliau tidak membatalkan pasukan yang diperintahkan Nabi untuk pergi ke Syam, meskipun memerlukan kekuatan untuk mengembalikan kestabilan Jazirah"

"Apakah kamu tahu masa keemasan penaklukan Islam di masa Umar Al-Faruq رضي الله عنه, beliau tidak pernah keluar dari Madinah untuk merayakan penaklukan (pembukaan) negeri kecuali Palestin, beliau pergi ke sana sendiri dan membukanya dengan damai, solat di dalamnya dan menerima kunci untuk menyelamatkan orang-orang Nasrani dari penindasan orang-orang Rom saat itu

Kemudian dibuka lagi oleh Salahuddin Al-Ayyubi di hari bersejarah tahun 583H hari Jumaat bertepatan dengan tanggal 27 Rejab, tanggal yang sama dengan malam Mikrajnya Nabi ‎ﷺ ke langit melalui Baitulmaqdis. Ini merupakan fakta yang ajaib yang mana Allah memudahkan pengembalian Al-Quds kepada pemiliknya sama seperti waktu Israk dan Mikraj"

Anak kita bertanya lagi, "Kenapa dinamakan dengan Baitulmaqdis?"

Jawab, "Nama ini telah ada sebelum turunnya Al-Quran, ketika Al-Quran diturunkan, ia disebut Masjid Al-Aqsa, dan dinamakan Baitulmaqdis kerana kesuciannya yang istimewa. Oleh kerana itu, tanah Palestin dan Syam adalah tanah Ribat, telah syahid di dalamnya 5,000 dari kalangan para sahabat رضي الله عنهم yang mulia, mereka bersemangat untuk membuka Baitulmaqdis dan membebaskannya daripada penindasan Rom. Para syuhada masih berguguran sampai hari ini, inilah tanah para syuhada dan tanah ribat"

Anak kita berkata, "Jadi, pentingnya Masjid Al-Aqsa dan bumi Syam seperti pentingnya Haramain, Mekah dan Madinah?"

Jawab, "Ya, anakku. Allah mengumpulkan keduanya dalam firmanNya, 'Demi buah Tiin dan buah Zaitun. Dan Gunung Tursina. Serta demi negeri (Mekah) yang aman ini'." (At-Tiin 95:1-3)

Ibnu Abbas رضي الله عنه berkata, "At-Tiin adalah negeri Syam, Az-Zaitun negeri Palestin, Gunung Tursina adalah gunung di mana Allah berbicara kepada Musa عليه السلام di Mesir, dan Al-Balad Al-Amin adalah Mekah Al-Mukarramah"

Allah berfirman, "Dan demi sesungguhnya, Kami telah tulis di dalam Kitab-kitab yang Kami turunkan sesudah ada tulisannya pada Lauh Mahfuz: Bahawasanya bumi itu akan diwarisi oleh hamba-hambaKu yang soleh" (Al-Anbiyaa' 21:105)

Anak kita berkata, "Sekarang saya faham pentingnya Palestin dan Masjid Al-Aqsa, sebagaimana saya faham bahawa solat di dalamnya dilipatgandakan menjadi 500 kali ganda, apakah ini benar?"

Jawab, "Ya nak, itu benar, dan jangan kamu lupakan anak-anak Palestin dan penduduknya dari doamu. Semoga Allah memberkatimu"

Semoga Allah sentiasa memberkati, merahmati dan melindungi saudara-saudara kita di Palestin

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY -Assalamualikum semua ! Apa khabar semua ? Entri kali ini, mummy nak share pada korang semua PERFUME RAYA PKP mummy. Tak kisahlah, raya Covid-Eid ke boleh ke tidak boleh untuk rentas daerah atau pun negeri semasa raya 2021. Raya kami tetap raya, nak cantik , nak wangi pada hari raya tu satu kemestian !

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY


Raya kali ini, haruman minyak wangi pilihan mummy dari jenama Vein.
Variasi haruman pilihan mummy dari Vein adalah Origin - Luxury Smell. Kenapa mummy memilih VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY bauan Luxury Smell?

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 variasi Luxury smell ini mummy sukan sebab bauan di bahagian top notes ada bau Ros, Teh Hijau dan Violet. Manakala di middle notes pula ada bauan Turkish Rose dan Magnolia . Dan base notes pula, mempunyai bauan musk dan cedar.

Pendek kata bau sedap seperti jenama mahal Es*** La**** , paling best Vein ini lebih jimat dan yang penting tahan lama, tak tengik, tak menusuk hidung.

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY

Seterusnya, jom mummy ceritakan serba sedikit tentang perfume Vein ini, perfume Vein ini, merupakan jenama wangian tempatan dengan bercirikan premium affordable. Dengan sejarah beroperasi selama 4 tahun, jenama ini telah diminati oleh penggemar wangian artisan.

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY


Perfume Vein memahami dan mempelajari wangian serta juga karakter setiap pengguna untuk digabungkan dan menghasilkan wangian terbaik.

Vein menghubungkan modernisasi dan klasik didalam sebuah botol dengan memberikan pengalaman dan wangian yang premium.

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY


Di kenali sebagai VEIN Origin Eau de parfum yang sangat sesuai untuk ke majlis-majlis istimewa bersama insan tersayang.

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY














Repustasi Vein selama 4 tahun berada dipasaran tempatan sebagai premium affordable brand bagi wangian peribadi telah mendapat sambutan oleh perfume enthusiast iaitu penggemar dan pengguna wangian peribadi daripada perfumer. Wangian sebegini juga kenali sebagai wangian artisan. Sasaran Vein kali ini, ingin lebih dikenali bukan sahaja dikalangan perfume enthusiast malahan juga di kalangan
pengguna wangian peribadi harian. Terbaharu, Vein menambahbaik dan menawarkan kemasan pembungkusan yang bermotifkan vintage klasik atas permintaan. Dengan harga yang berpatutan, pengguna boleh mendapatkan pengalaman premium, bagaimana jenama – jenama terkemuka dunia memberikan perkhidmatan terbaik daripada sapaan pertama sehingga ke produk itu sendiri. Setiap wangian keluaran Vein adalah eksklusif dan terhad produksinya. Vein diperakui dan mendapat sijil ujian
kimia daripada makmal bioteknologi.


5 pilihan Variasi EDP VEIN


Ada 5 pilihan variasi EDP VEIN di mana setiap variasi adalah untuk keperibadian seseorang yang berbeza.




VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY
Vein No.2/II: Fresh apple juice & zesty citrus. Top notes aroma ylang. Middle notes haruman freesia & jasmine, hedione. Base note pula musk. Sangat di sesuai sebagai Eau de parfum kegunaan setiap hari. 

VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY


Vein No.3/III: Top notes haruman rose & freesia. Middle notes dengan bauan cedar & sandal wood. Base notes kemanisan haruman vanilla & caramel. Sesuai sebagai Eau de parfum harian dan pastinya untuk menghadiri majlis-majlis istimewa.


VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY
Vein No.4/IV: Menampilkan aroma watermelon, kiwi, pink cyclamen & musk. Sangat sesuai untuk majlis-majlis dan makan malam sebagai EDP pilihan .




VIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMYVIEN EAU DE PERFUME , MINYAK WANGI RAYA AIDILFITRI 2021 MUMMY
Vein No.5/V: Top notes gabungan kesegaran mint, lavender, grapefruit & bergamot. Middle notes kombinasi cranberry, rose & granny smith apple. Base notes kedinginan aroma amber, cactus & cotton flower. Sangat sesuai untuk majlis-majlis istimewa dan gaya sport dalampilihan EDP.


Vein memasarkan wangian terpilih, eksklusif dan berkualiti tinggi yang diimport mewah dari tanah Monarki, England. Setiap wangiannya diberikan karakter tersendiri bagi memudahkan pembeli untuk memilih wangian yang bersesuaian dengan persona dan mood pengguna. 

Harga pasaran Malaysia yang ditawarkan oleh Vein adalah sangat berpatutan iaitu RM65/botol, didatangkan khas dengan ciri-ciri klasik premium dimana anda boleh lihat dan rasai pada botol dan juga kemasan pembungkusannya. 

Wangian ini diklasifikasikan sebagai extrait de parfum. Ketahanan wangian Vein dibuktikan oleh para pengguna iaitu sehingga 10 ke 24 jam, juga bergantung pada keadaan cuaca, aktiviti seharian dan juga kombinasi bau badan.


Selanjutnya tentang VIEN EAU DE PERFUME, bolehlah layari ke :- 

Instagram: @vivelavein
Laman web & pembelian : www.vivelavein.com

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN ! - Lagi beberapa hari je kita nak berjumpa dengan 1 Syawal ! Sekejapnya masa berlalu ! Persiapan raya mummy pun belum habis di belinya lagi ! Mujur mummy dapat tahu yang Lulu Hypermarket ada buat sales . Apa lagi jommm SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !


Mak-mak ini, macam ni lah, kan ! Selagi tak raya, selagi tu tak akan habis mummy ber'shopping’ raya . Korang dah habis ke shopping raya ? Kalau belum, jomlah ke  LuLu Hypermarket sebab ada Jualan Mega Raya yang sedang berlangsung mulai 6 Mei - 9 Mei 2021. 4 hari je, tau !

Kalau korang terlepas sales Jualan Mega Raya di Lulu Hypermarket ni, memang sangatlah rugi ! Apa ? Tak percaya sales sehingga 70% ? Meh layan gambar dan story mummy .

DISKAUN 60% DI BAHAGIAN PAKAIAN BAYI DAN KANAK-KANAK


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Dah nama pun, mak-mak kan ! Tempat pertama wajib terjah ialah bahagian kanak-kanak. Mummy nak cari baju basahan raya, kiranya baju siang dan malam selepas memakai baju kurung dan baju melayu.

Apa yang menarik di bahagian ini ialah diskaunnya sehingga 60% . Perghhh murah sangat sehingga rambang mata oiii ! 


Potongan 70% di Bahagian Elektrik, Elektronik, Pasar raya, Runcit, Peralatan rumah dan Hadiah raya 

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Sebut tentang persiapan raya, bukan sahaja baju raya je, nak kena siapkan. Malah, sabun basuh baju juga penting untuk mencuci pakaian raya nanti ! Oleh kerana TOP detergent ni tengah offer RM17.50 untuk 4kg (warna kuning pilihan mummy). Grab 2 botol buat stok sekali ! Hahaha. Tamak,kan !


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Milo pun minuman wajib di pagi raya untuk waktu pagi, manakala tengah hari bancuh jugalah sekali milo ais untk keluarga dan tetamu yang hadir ! Milo ini pun sangatlah murah di Lulu. RM13.99 sahaja weeiiii !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Sapa kata mummy tipu tentang sales sehingga 70%, tadi ? Biasaaaa dia. Tak mainlah nak tipu di bulan puasa. Nampakkan sales sehingga 70% tu , kan !

DISKAUN SEHINGGA 50% UNTUK FESYEN WANITA, KASUT, HAND BAG, SARI

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Bahagian ni, paling mummy suka ! Ada baju raya, kasut raya, seluar raya, tudung dan macam-macam lagi keperluan wanita ada di sini.

Paling mummy suka mestilah sebab diskaunnya. Sehingga 40% tau !


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Karpet raya pun wajib lah kan ! Lama sangat ta berkarpet baru. Karpet jenama Udani di Lulu Hypermarket ini sangatlah murah. Hanya RM39.99 sahaja.

Siapa yang kenal dengan jenama Udani ni, mesti korang tahu kualitinya macam mana. 

Yang penting, di Lulu Hypermarket ini, semua persiapan raya korang boleh cari dalam ni. Tak perlu nak ke sana sini 10 mall nak masuk dah ! Jimat duit, jimat masa !

BELI JUADAH BERBUKA PUASA DI LULU HYPERMARKET 

Penat ber'shopping' seharian di Lulu Hypermarket Setia City Mall. Mummy ambil keputusan untuk beli juadah berbuka di sini aje ! Nampak,tak? Segalanya boleh di dapati di Lulu Hypermarket termasuklah juadah berbuka. One stop centre bagi mummy.

Selain tu, kenapa mummy sukakan shopping di Lulu Hypermarket Setia City Mall ni, sebab luas, selesa dan parking yang banyak. 

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !
karipap telur saiz giant


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !
nasi mandy ayam, beriyani ayam, beriyani kambing

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !
ayam panggang


SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !
popcorn chicken dan curly fries

SHOPPING RAYA DI LULU HYPERMARKET SETIA CITY MALL DISKAUN JUALAN MEGA RAYA SEHINGGA 70% DISKAUN !

Malas ke ke mall walk in atau malas nak bersesak? Korang boleh dapatkan semua barangan di Lulu Hypermarket atas talian, dengan hanya download Lulu Shopping app dari App Store ataupun Google Play

Atas, boleh juga beli di website Lulu, di www.luluhypermarket.com 

Di sini juga, mummy share kan lokasi dan cawangan Lulu Hypermarket di Malaysia.


LuLu Hypermarket Setia City Mall
Persiaran Setia Dagang,
Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

LuLu Hypermarket Kuala Lumpur
Lot 159, Persiaran Capsquare, Off, Jalan Munshi Abdullah,
City Centre, 50100 Kuala Lumpur

LuLu Hypermarket 1Shamelin Mall
Jalan 4/91, Taman Shamelin Perkasa,
Cheras, 56100 Kuala Lumpur

Jangan lupa juga, rajin-rajin layari ke website dan media sosial Lulu Hypermarket, kerana ada ada banyak diskaun dan promosi yang akan di update kan di sana :-

Website :


Facebook Page :


Instagram Link :