Translate

Main Ad

5 CARA HILANGKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE

5 CARA HILANGKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE ! Tak di nafikan, bila berhijab ni, badan kita akan cepat berpeluh. Yelah, sebab banyak anggota badan kita tertutup dengan pakaian. Malaysia pula, iklimnya panas dan lembab sepanjang tahun. Mummy paling takut, bab peluh ini, sebab takut badan berbau je ! Huhuhu. Bau badan ini, sebenarnya bukan terjadi di sebabkan oleh bahagian ketiak je tau. Malah , bau badan ni , boleh juga terjadi dari anggota lain seperti kepala, rambut, tangan dan juga kaki. 

Secara asasnya, untuk elakkan bau badan adalah dengan menjaga kebersihan diri. "Tapi, hari-hari saya mandi. Badan masih berbau lagi. Macam mana?" . Baiklah, korang jangan risau tau. Di sini, mummy kongsikan 5 CARA HILANGKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE

5 TIPS ATASI BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !

5 TIPS HILANGKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE!

Nak tips dan cara hilangkan bau badan akibat peluh? Jom, baca. Mummy kongsikan 5 CARA HILANGKAN BAU badan dan peluh :

1. MANDI SEBERSIHNYA

Tip pertama untuk elakkan bau badan, bersihkan keseluruhan badan dari kepala hingga kaki ketika mandi ! Janganlah mandi kerbau tau dengan gosok gigi, dan cuci muka sahaja macam cerita P Ramlee.

Sebaiknya, menggunakan syampu, pembersih badan yang sesuai dan sental bahagian penting seperti bawah ketiak, belakang badan, leher, celah kaki, dan juga tapak kaki.


2. GUNAKAN DEODORANT YANG SESUAI


Selesai sahaja mandi, jangan lupa menggunakan deodorant untuk bahagian ketiak. Deadoran pilihan mummy semestinya dari SAFI Hijabista Bodycare kerana ianya mempunyai formulasi anti-bakteria yang dapat memberi perlindungan badan kita. 

Deodorant SAFI Hijabista mengandungi 7 Pro Action & Scent Care Technology yang telah diuji secara dermatologi ternyata ianya selamat dan yang dapat memberi perlindungan selama 48 jam lamanya. 

Terdapat 2 jenis Deodorant SAFI Hijabista Bodycare iaitu :-


5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !
Antibacterial Deodorant Roll On

5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !
 Antibacterial Deodorant Spray


Terdapat dalam 3 varian:
• Healthy White – Apricot & Pearl Powder
• Dry Fresh – Aloe Vera & Cucumber
• Soft & Smooth – Shea Butter & Almond Oil

7 Pro Action Antibacterial Deodorant SAFI Hijabista Bodycare :
• Anti Bakteria
• Anti Bau
• Anti Peluh
• Anti Skin Stress
• Anti Kerengsaan
• Anti Noda
• Anti Melekit


3. MENJAGA HIDRASI KULIT

Elakkan bau badan dengan menjaga hidrasi kulit supaya kulit kekal wangi pula. Kita wajib meminum sebanyak 3 liter air putih (masak) setiap hari. Ini adalah penting untuk sistem perkumuhan badan kita.

Bahagian luaran pula, mummy gunakan Soothing Gel dari SAFI Hijabista BodycareGel yang tekstur yang ringan ini dapat menghidrat kulit dan juga memberi pelbagai manfaat 100% bahan semulajadi. 

Soothing gel ini , tidak melekit dan menyerap ke dalam kuit dengan lebih pantas. Produk ini bebas daripada paraben, pewarna, minyak mineral dan tidak dilakukan ujian ke atas haiwan.

5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !


Terdapat dalam 2 varian:
  • 100% Natural Aloe Vera – Soothes, Refreshes & Hydrates Skin 
  • 100% Natural Pomegranate – Soothes, Refreshes and Brightens Skin
Menawarkan 7 fungsi dan kegunaan:
• Kemerahan kulit
• Tumit retak
• Kulit gebu / mengelupas
• Kulit yang merengsa
• Selepas bercukur
• Rawatan rambut
• Pelembap badan


4. LOSYEN BADAN YANG SESUAI

Pemilihan krim badan amatlah penting. Untuk elakkan bau badan yang tengik, berbau hanyir atau berbau pahit. Mummy sukakan produk pelembab kulit badan yang 100% natural seperti SAFI Hijabista Bodycare - Aqua Gel Lotion

5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !

Ianya sejenis gel yang ringan selain membantu penghidratan kulit serta membrikan faedah penjagaan kulit. 

Ianya cepat meresap dan tidak melekit. Ini memudahkan mummy bersiap sejurus selepas mandi. Tak perlulah nak duduk bawah kipas keringkan lotion di badan. Oh buang masa tu namanya !

Terdapat dalam 2 varisi SAFI Hijabista Bodycare - Aqua Gel Lotion :
  • Soothing Fresh (Aloe Vera) – Soothes & Calms Skin
  • Radiant Fresh (Pomegranate) – Repairs & Brightens Skin

Kelebihan SAFI Hijabista Bodycare - Aqua Gel Lotion 
o Meremajakan kulit kering
o Mengembalikan penghidratan
o Mengekalkan kelembutan kulit
o Menyegarkan sensasi aqua
o Meredakan skin stress
o Menghidupkan semula kulit
o Mengurangkan penampilan garis-garis halus


5. TUDUNG YANG SESUAI

Selain kebersihan diri, jenis fabrik pemakaian juga perlu di titik beratkan. Material tudung (bagi yang berhijab), fabrik pakaian, seluar, pakaian dalam, stokin dan sebagainya.

5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !

Tudung Ruffle, merupakan salah satu brand tudung yang tidak asing lagi pada pemakai hijab. Mummy dah jatuh hati pada brand Tudung Ruffle. Kerana sangat selesa, tidak panas, tidak berkepam. malah ianya mudah di gayakan.

5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !


Ha…sebelum tu mummy nak share good news . Safi Hijabista ada buat satu peraduan . Hadiahnya sangatlah menarik 

5 TIPS ELAKKAN BAU BADAN DENGAN SAFI HIJABISTA BODYCARE !

Antara hadiah Peraduan Momen Yakin adalah:

Hadiah Utama: 
1 unit telefon bimbit Iphone 12 x 2 Pemenang

Tempat Kedua: 
Wang Tunai berjumlah RM300 x 2 Pemenang

Tempat Ketiga: 
Wang tunai berjumlah RM100 X 7 Pemenang 

Hadiah Sagu Hati: 
Rangkaian Penjagaan SAFI Hijabista bernilai RM180 x 33 Pemenang 

Ambil gambar moment menarik dan muat turun ke Instagram dari 1hb Julai 2021 - 31hb Ogos 2021. 


Jangan lupa untuk sertai peraduan di instagram dengan memuat naik gambar paling bergaya korang yang tampil keyakinan bersama hashtag #HIJABOLEH #SAFIHijabistaBodycare #SafiHijabista

Post a Comment

0 Comments