Translate

Main Ad

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI - Bila dah berumur ini kan, jalan sket pun dah sakit kaki. Apatah lagi bila berjalan banyak. Terus tangkap sakit pinggang huhuhu. Tak mahu cerita banyak, nak cari kasut yang sesuai ! Mummy terus TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI



TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Tadaaaa... inilah OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA. Terletak bersebelahan dengan Wisma Thrifty PJ (orang lama mesti kenal dengan Wisma Thrifty). Atau kalau korang nak senang ke sini, waze je Starbucks PJ8.

Mummy memilih ke cawangan Sunfeet terbaharu ini sebab mudah parking, jalan keluar masuk yang mudah, outlet yang selesa, besar dan sesuai untuk yang berkeluarga (family friendly).

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Sejurus sampai sahaja di Sunfeet, mummy terus berjumpa dengan Dr Edmund Lee pakar Orthotic dan Prosthetic untuk mendapatkan rundingan.

Mummy ingatkan sakit kaki dan sakit pinggang je punca masalah kaki atau kasut yang tak sesuai di pakai. Sebenarnya, ada banyak lagi masalah kaki di kalangan rakyat Malaysia. Serta ramai juga tak tahu, setiap masalah kaki tu ada solusi dalam pemakaian kasut atau insole dalam kasut yang sesuai mengikut permasalahan kaki masing-masing.

PEMERIKSAAN KAKI PERCUMA DI SUNFEET


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Pertama sekali, mummy memulakan dengan pemeriksaan kaki. Pemeriksaan kaki ini adalah PERCUMA. Kaki mummy di scan, dengan pengimbas teknologi khas untuk mengesan tulang kaki, saiz kaki, masalah kaki dan solusi kepada masalah kaki.

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Keputusan dari pemeriksaan kaki di Sunfeet ini adalah segera tau (on the spot) . Terus nampak bacaan kaki mummy Huhu secara mata kasar nampak kaki mummy macam normal sahaja.

Rupanya, bila di scan, baru tahu tak balance kaki mummy. Kaki kanan tak sekata, tulang kaki juga tak berapa lurus.

Dr Edmund mencadangkan mummy menggunakan insole khas untuk perbaiki. Jika tak pakai kasut yang sesuai. Bukan sahaja sakit pinggang secara berterusan. Malah, mungkin mudah sakit di bahagian tumit serta bahagian lutut pula huhu.

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Masa maummy ke Sunfeet, kebetulan mummy berjumpa dengan 2 orang pelanggan Sunfeet yang hadir untuk mendapatkan rundingan dari Dr Edmund. Masalah yang mereka hadapi adalah masalah flat feet.

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Masalah flat feet atau apa sahaja masalah kaki, jangan risau ada penyelesaiannya, boleh dapatkan konsultansi dengan Dr Edmund.


KASUT SEKOLAH SUNFEET


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Ya Allah, mummy baru tahu ada kasut sekolah di Sunfeet. Elok sangat untuk kaki anak-anak ni. Pemilihan kasut yang sesuai, pelu di jaga seawal yang mungkin. Ini sangatlah penting untuk megelakkan kaki menjadi bengkok, sakit dan akhirnya boleh menyebabkan sakit pinggang pada amsa akan datang.

Kasut sekolah sempena Back To School di Sunfeet ini, ada promosi. Diskaun sehingga 30%, bagi ibu bapa yang pentingkan keselesaan kaki anak semasa sesi persekolahan. Boleh terus ke Sunfeet dapatkan kasut yang sesuai untuk anak.

Manakala kasut kasual, sukan, kasut untuk menjaga tapak kaki semua ada di Sunfeet. Rekaannya juga semua canti, kemas dan up to date. Tak percaya? Jom cuci mata dengan gambar-gambar dari Sunfeet.

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Kasut electrostatic discharge juga antra salah satu kasut kegemaran mummy !

TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI

Sejarah Sunfeet, sijil-sijil Dr Edmund semua di paparkan di dinding outlet Sunfeet. Kewujudan Sunfeet asalnya dari bapa Dr Edmund seterusnya di warisi oleh Dr Edmund.


TERJAH OUTLET BARU SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION PETALING JAYA BILA SAKIT PINGGANG DAN SAKIT KAKI


Jom korang ke cawangan baharu Sunfeet hari ini !

Sunfeet International Rehab Centre,
Ground Floor Wisma Daju 5 ,
No 21 Jalan Barat,
46200 Petaling Jaya Selangor.
Waze: Starbucks PJ8


Untuk informasi terkini atau keterangan lanjut, boleh layari ke




Post a Comment

2 Comments

  1. Betul3x... Penjagaan kaki memang sangat penting. Dan Sunfeet memang terbaik. LeYa suka ke sana

    ReplyDelete
  2. Wah bagusnya boleh check kaki secara percuma lagi..

    ReplyDelete

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com