Translate

Main Ad

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA - Hai semua, perasan tak, bab kebersihan ini dah lama di terapkan dari zaman kita sekolah lagi. Tapi, ramai yang masih leka dengan kebersihan terutama dalam mencuci tangan. Part yang paling mummy perasan adalah hand sanitizer. Walau hand sanitizer ni dah lama dalam pasaran. Tak ramai pun pakai hand sanitizer sebelum zaman pandemik. Sangat berlainan dengan masa kini, kan ! Semua dah ambil peduli bab kebersihan diri dan kerap mencuci tangan.

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA


DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA



Dettol Malaysia dengan bangganya melancarkan kempen kesedaran awam yang ditemakan Dettol Purpose Programme 2022 dengan sokongan serta kerjasama Kementerian Pendidikan yang menyasarkan 100,000 pelajar sekolah berumur antara tujuh hingga sembilan tahun. Membentuk sebahagian daripada inisiatif Hidup Sihat, Malaysia Hebat, program sekolah ini akan dilancarkan di lebih 400 buah sekolah rendah di seluruh Malaysia mulai 17 Januari 2022 dengan matlamat untuk mendidik pelajar daripada darjah satu hingga darjahtiga agar mengamalkan serta mengekalkan tabiat kebersihan yang sihat daripada usia muda.

Dr. Say Shazril juga telah dilantik sebagai duta untuk membantu mendidik orang ramai yang lebih luas mengenai kepentingan amalan kebersihan yang baik dan berperanan sebagai penyokong bagi kanak-kanak 

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Dengan objektif untuk membina tabiat yang lebih baik dan meningkatkan standard kebersihan.

Selaras dengan Agenda Nasional Malaysia Sihat, Inisiatif yang bermula di sekolah rendah di seluruh negara akan membantu memacu dua daripada prinsip utama yang menyasarkan menggalakkan gaya hidup sihat dan memperkasakan rakyat Malaysia untuk mengamalkan tabiat kebersihan yang baik untuk mengurangkan beban penyakit.

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA


Menjaga kebersihan tangan adalah salah satu langkah terpenting yang boleh kita ambil untuk mengelakkan penyakit dan menularkan kuman kepada orang lain. Sejumlah penyakit berjangkit boleh disebarkan dari satu orang ke orang lain melalui tangan yang tercemar. Penyakit ini termasuk jangkitan gastrousus, seperti salmonellosis, dan jangkitan pernafasan, seperti influenza, selsema dan coronavirus (COVID-19). Sesetengah bentuk jangkitan gastrousus dan pernafasan boleh menyebabkan komplikasi yang serius, terutamanya untuk kanak-kanak kecil.

TEST TANGAN DENGAN JENAMA DETTOL


Sempat juga mummy buat test tangan, nak ikutkan di lif lobi. Mummy dah rub tangan dengan hand sanitizer. Tapi jikalau masukkan tangan pada kotak sinar UV ini, kelihatan masih ada germ (kuman di tangan)  

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Setelah mummy meletakkan hand sanitizer jenama Dettol di tapak tangan. Mak aiiii tangan kelihatan bersih dan bebas kuman. 


DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Dengan Dettol insyaallah selamat !

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Tahniah buat Dr Say Duta Baru untuk Dettol. Suka dengan gaya doktor yang peramah dan senyum sentiasa walau mask sentiasa di muka . 


DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA


DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

DR SAY DUTA BARU DETTOL DI MAJLIS PELANCARAN PURPOSE PROGRAMME 2022 KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Rasanya tak perlu nak kenalkan lagi dengan produk-produk kebersihan diri Dettol, kan? Rasanya semua orang mengenali barangan Dettol yang ada di semua pasaraya , farmasi dan kedai-kedai luar sana.

Korang dapatkanlah Dettol ye, sebab ianya dapat membasmi 99.9% kuman. Jadilah iibu bapa prihatin atau makcik pakcik yang prihatin (jika tiada anak lagi).

Selanjutnya, tentang Dettol Malaysia, bolehlah layari ke www.dettol.com.my


Post a Comment

1 Comments

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com