Translate

Main Ad

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023 - Good news buat rakyat Malaysia ! Taman tema air akan di buka di Selangor ! SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023


Kalau kami lalu lebuhraya nak ke KLIA tu, memang akan nampak tepi jalan tu SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023

Kids pun sebenarnya banyak kali tanya dan ajak ke sana. Okay kids...Kita ke sana pada Januari ni OK !

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023


Menurut Ketua Pegawai Operasi Gamuda Land, Chu Wai Lune berkata taman air seluas 18 ekar itu akan menyediakan 24 gelongsor air yang pastinya mendebarkan pengunjung dan 15 tarikan utama, dengan beberapa daripadanya adalah yang pertama seumpamanya di Malaysia termasuk kawasan perairan realiti maya (VR Waterslide).

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023



SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023

SPLASHMANIA GAMUDA COVE WATERPARK BUKA JANUARI 2023



Untuk pengetahuan anda, lokasi Gamuda Cove strategik di sepanjang Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (ELITE) di koridor selatan Lembah Klang, serta jaraknya yang berdekatan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan KLIA2 menjadikannya sangat mudah diakses oleh pelancong tempatan dan luar negara.

Terdapat 3 tarikan menarik yang wajib anda cuba apabila SplashMania ini dibuka secara rasmi iaitu Shaka Waka, Wild Rush dan Atlantis VR. Shaka Waka adalah gelongsor air multimedia dan audio sepanjang 78 meter yang dilengkapi pelbagai kesan cahaya LED yang boleh disesuaikan oleh setiap pengunjung sebelum masuk.

Manakala Wild Rush pilihan terbaik untuk mereka yang mencari adrenalin kerana ia adalah gabungan lengkung belakang ke belakang, titisan dan gelung vorteks.

Atlantis VR pula, pengunjung akan disajikan dengan penutup kepala VR dan mereka dapat bayangkan berada di dunia yang sama sekali berbeza semasa mereka memulakan perjalanan maya 250 meter melalui Lost City of Atlantis.

Pada sesi pratonton, Gamuda Land turut mengumumkan bahawa ia akan memperkenalkan aplikasi mudah alih GL Play apabila taman tema air dibuka sebagai sebahagian daripada usaha pendigitalan taman untuk menawarkan kemudahan kepada pengunjung dan pelanggannya.

Untuk informasi tentang Gamuda Cove, boleh layari ke https://www.facebook.com/gamudacove/

Post a Comment

2 Comments

  1. Fuh!menarik sangat..tapi hihi nak tau tiketnya haha..kena survey neh...

    ReplyDelete
  2. wow..besarnya. dah lama tak bawa anak-anak ke waterpark sejak covid

    ReplyDelete

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com