PAKAR SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM

PAKAR SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM


Rohto-Mentholatum memperkenalkan Dermistry+, jenama baharu yang pakar dalam serum untuk masalah kulit yang sukar diselesaikan. Nama 'Dermistry' berasal daripada “Dermatologi dan Chemistry”, mencerminkan tumpuan jenama pada sains kulit dan gabungan ramuan yang mujarab, manakala moto 'Pakar Serum' menggambarkan formulasi langsung dan tepat jenama itu.

    Dermistry’s Booster Serum dengan Formula Tepat untuk Keberkesanan Tertinggi



    Dermistry+ disokong oleh piawaian farmaseutikal seratus tahun Rohto, memastikan penggunaan kepekatan tinggi bahan selamat dalam kadar optimum. Komitmen jenama kepada pendekatan penjagaan kulit yang bersih dan minimalis menawarkan dos yang tepat, menggunakan komposisi berbeza untuk mencapai hasil yang berkesan.

    Di Malaysia, permintaan untuk serum telah meningkat berikutan, penghidratannya yang sangat tinggi iaitu ciri daripada kebanyakan produk kosmetik yang digunakan untuk pelembap. Pengguna mempertimbangkan serum 'mesti ada' kerana sifat pelembapnya, dan ia juga menyasarkan untuk menyelesaikan masalah kulit.

    Dermistry+ menawarkan rangkaian serum pekat komprehensif yang menangani pelbagai kebimbangan penjagaan kulit. Setiap satu direka dengan bahan-bahan berkuasa yang berfungsi untuk menghidrat, mencerahkan, menghaluskan pori-pori, dan anti penuaan Sama ada anda mempunyai kulit berminyak, kering atau kombinasi, Demistry+ telah membantu anda!

    Dermistry+ Booster Serum direka untuk menembusi jauh ke dalam lapisan kulit, menyasarkan masalah kulit tertentu dan memberikan hasil klinikal yang terbukti. Produk adalah bebas daripada wangian, alkohol, pewarna, minyak mineral, silikon, dan paraben, menjadikannya sesuai untuk walaupun kulit paling sensitif.

    Dengan piawaian farmaseutikal seratus tahun Rohto dan selamat; penjagaan kulit yang berkesan, Dermistry+ Booster Serum wajib dimiliki untuk sesiapa sahaja yang ingin menangani masalah kulit tertentu.


    5 VARIAN SERUM DERMISTRY+ 


    Terdapat 5 varian Serum DERMISTRY+ untuk dipilih iaitu:

    SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM


    Pore Refining & Spot Correcting Concentrate Booster Serum


    Dirumus dengan Salicylic Acid dan Niacinamide (10% niacinamide, 1% salicylic acid), serum ini adalah rawatan yang sangat berkesan untuk mereka yang ingin menangani pori-pori besar, tanda jerawat, dan bintik hitam. 

    Serum berkuasa ini membantu untuk menghaluskan pori-pori, mengurangkan penampilan cela, dan meratakan warna kulit. Ia bukan sahaja menambah baik penampilan kulit, tetapi ia juga menghidrat dan menyuburkannya, menjadikannya kelihatan lebih licin, sihat, dan lebih berseri. 

    Dengan penggunaan biasa, serum ini boleh membantu untuk menggalakkan kulit yang lebih seimbang, sekata, menjadikannya bahagian penting mana-mana rutin penjagaan kulit.

    SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM


    Prebiotic Activating Concentrate Barrier Repair Booster Serum


    Direka untuk mengimbangi semula dan membaiki penghalang kulit untuk semua jenis kulit. Serum ini mengandungi prebiotik dengan enzim aktif lebih daripada 97% ekstrak yis, yang membantu membaiki dan menguatkan penghalang kulit, yang membawa kepada kulit yang kelihatan lebih sihat.

    Boleh digunakan sebagai praserum untuk menguatkan penghalang kulit, meningkatkan penghidratan dan meningkatkan penembusan dan keberkesanan produk penjagaan kulit lain dalam rutin anda. Ia membantu mengekalkan mikrobiome kulit, meningkatkan pertahanan semula jadi kulit, meningkatkan pengekalan lembapan, dan menggalakkan kulit yang lebih sihat, lebih berseri.


    SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM


    Restorative Radiance Concentrate Age Delay Booster Serum


    Anti-Aging Booster Serum ialah rawatan penjagaan kulit yang mujarab yang menggabungkan kuasa peptida, inositol dan PCA (5% Inositol + 2% Arginine PCA + 1% Carnosine) untuk menangani tanda-tanda penuaan seperti garis halus, kedutan, dan kulit kendur. 

    Serum penggalak yang berkuasa ini memberikan penghidratan yang sengit kepada kulit sambil pada masa yang sama berfungsi untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Ia formula kuat menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit, dan ia boleh digunakan sebagai sebahagian daripada rutin penjagaan kulit harian anda untuk membantu anda mencapai kulit yang lebih muda dan berseri. 

    Penggunaan tetap boleh membantu meningkatkan kesihatan dan penampilan kulit secara keseluruhan, menjadikannya kelihatan lebih licin, lebih tegang dan lebih terhidrat.

    SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM



    Ultra Illuminating Concentrate Brightening Booster Serum


    Dengan niacinamide dan Vitamin C (5% Vitamin C + 0.1% Vitamin A), serum ini adalah sesuai untuk mereka yang ingin mengatasi bintik-bintik gelap dan tona kulit tidak sekata, kerana ia membantu mengurangkan penampilan mereka dan menggalakkan kulit yang lebih berseri. 

    Dengan penggunaan biasa, Niacinamide dan Vitamin C Serum boleh membantu untuk meningkatkan kesihatan keseluruhan dan penampilan kulit, menjadikannya kelihatan dan berasa lebih licin, lebih sekata, dan banyak lagi terhidrat.


    SERUM MEMPERKENALKAN DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM
    Intensive Hydrating Concentrate Booster Serum

    Wajib ada bagi sesiapa yang menghadapi masalah kulit kering, dehidrasi atau kusam. Serum ini mengandungi Vitamin B5 dan Trehalose (10% vitamin B5 dan 2% Trehalose), iaitu direka untuk melembapkan kulit secara mendalam, menjadikannya kelihatan dan berasa lebih anjal serta berseri-seri. 

    Sebagai tambahan kepada manfaat penghidratan, serum ini juga berfungsi untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus, menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk mereka yang risau dengan tanda-tanda penuaan. Formulanya yang ringan dan tidak berminyak menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit dan boleh digunakan pagi dan malam sebagai sebahagian daripada rutin penjagaan kulit biasa anda. 

    Secara keseluruhan, Vitamin B5 dan Trehalose Serum adalah produk penting yang boleh membantu menghidupkan semula kulit yang paling letih dan kusam, menjadikannya kelihatan dan berasa terbaik.


    REKA BENTUK BOTOL DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM


    Reka bentuk pembungkusan Dermistry+ juga mencerminkan komitmennya terhadap estetika saintifik yang bersih. Imej botol premium dan profesional itu menampilkan peratusan bahan utama manakala kotak mempamerkan tanda ikon yang menyerlahkan rumusan secara langsung dan tepat.


    DI MANA BOLEH DAPATKAN SERUM DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM



    SERUM DERMISTRY+ ROHTO-MENTHOLATUM boleh di dapati di farmasi Watson dan Lazada serta Shopee pada harga RM90.

    Untuk promosi dan keterangan lanjut, boleh layari dan ikuti :-

    Bonde Zaidalifah Blogger Lifestyle, Travel, Resepi, Produk Review dan Parenting

    Bonde Zaidalifah Blogger Lifestyle, Travel, Resepi, Produk Review dan Parenting


    Bonde Zaidalifah adalah seorang Pejawat Awam yang telah berkhidmat selama 25 tahun di pejabat yang telah ia bekerja sekarang dan menjadikan hobi menulis blog sejak tahun 2010 lagi.  Bonde Zaidalifah adalah Ibu kepada seorang Puteri yang kini telah berusia 21 tahun. Bonde Zaidalifah seorang yang ceria, suka berkawan dan berkongsi cerita, Bonde Zaidalifah seorang yang serius dalam apa juga kerja yang dilakukannya.  Kini usianya mencecah 45 tahun. Bonde Zaidalifah banyak menghabiskan masanya di blog dengan cerita Lifestyle, Travel, Resepi, Produk Review dan Parenting.


    Bonde Zaidalifah Blogger Lifestyle, Travel, Resepi, Produk Review dan Parenting



    Bonde Zaidalifah Menulis Tentang Lifestyle, Travel, Resepi, Produk Review dan Parenting


    Bonde Zaidalifah menulis blog sejak 2010 hingga sekarang, Menulis blog adalah hobi dan pada masa yang sama, untuk mendapatkan pendapatan sampingan sebagai partime blogger,  Bonde Zaidalifah  memang gemar kongsikan diblognya seperti resipi masakan, tips tentang masakan, kecantikan, parenting, travel, review produk dan event.  


    Dari penulisannya anda semua dapat tangkap orangnya macam mana? Selain dari gemar kongsikan perkara-perkara yang dinyata diatas, Bonde Zaidalifah juga suka review novel dan review drama.  Tak bosan membaca penulisan beliau.


    Antara banyak-banyak Review Produk ini adalah entri yang mempunyai view terbanyak iaitu 22K yang telah dilihat dan dibaca oleh pembaca diblog Bonde Zaidalifah Entri yang menerima view paling banyak adalah : https://www.bondezaidalifah.com/2022/05/memperkenalkan-cosmoderm-luminous-set.html


    Bonde Zaidalifah kini memang sangat aktif menulis blog, tidak hairanlah banyak syarikat besar yang selalu bekerjasama dengan Bonde Zaidalifah untuk terbitan artikel tentang promosi dan pelancaran produk baharu.  

    Berikut adalah syarikat yang berkerjasama dengan blog Bonde Zaidalifah :

    Produk It dan Digital : Huwawei, LG, Inlab Projektor,

    Produk Makanan : Mac Donals, Foodpanda, Ayam Brand

    Produk Kecantikan : Cosmoderm,Safi, Safi Shayla , Syahirah, Murad, Hansaegee Aloe AC Bubble Cleanser Dan Aqua Whitening

    Produk Handbeg dan Kasut : Romitysa dan Lucca Vudor

    Produk Kesihatan : Deffinz Junior, BiO-LiFE Nat B Fizzy Supplement, Kitsui

    Produk Tenusu : Dutch Lady dan Fernleaf

    Dan banyak lagi… (anda boleh search dekat Blog Bonde Zaidalifah tau)

    Selain aktif di blog Bonde Zaidalifah juga aktif di Media Social lain seperti Tiktok, Instagram dan Facebook.


    Bonde Zaidalifah Blogger Geng Rapat !


    Bonde Zaidalifah Blogger merupakan Geng Rapat saya ! kami sering juga bersapa di dalam Whatsapp untuk bertanya khabar.


    Dan Bonde Zaidalifah merupakan customer tetap saya juga dalam urusan renew insurance untuk kereta-kereta beliau ! Tq support !


    Saya cadangkan anda yang belum kenali Bonde Zaidalifah bolehlah ke blog beliau jangan lupa klik follow untuk dapatkan notification dan entri dari beliau, lepak santai baca blog Blog Bonde Zaidalifah. Anda boleh cuba pelbagai resepi ringkas dan mudah dari Blog Bonde Zaidalifah. 


    Kenal ke Bonde Zaidalifah tu? Sila komen, ya !


    Baca juga : Niat Puasa Arafah & Niat Puasa Tarwiyah


    PUASA DAN NIAT PUASA HARI ARAFAH

    PUASA DAN NIAT PUASA HARI ARAFAH . Rabu 28 Jun 2023 merupakan sunat untuk berpuasa sunat Arafah. Hari Arafah jatuh pada 9 Zulhijjah sehari sebelum Aidiladha. Digalakkan berpuasa pada Hari Arafah tetapi haram berpuasa pada Hari Raya Aidiladha dan Hari Tasyrik.


    Hari Tasyrik adalah hari yang jatuh pada 11, 12, dan 13 Zulhijjah iaitu tiga hari selepas Hari Raya Aidiladha.

    Keutamaan Hari Tasyrik sebagai waktu yang dianjurkan untuk memperbanyakkan zikir, dan doa disamping melakukan qurban




      MAKSUD HARI ARAFAH


      Maksud Hari Arafah adalah kemuncak haji, selaras sabda Nabi Muhammad SAW "Al-hajju Arafah" (haji itu wukuf di Arafah).

      Ketua Pakar Rujuk Dr Anisah Ab Ghani berkata Hari Arafah mempunyai keistimewaan tersendiri kerana hari mustajabnya doa selain menjadi hari Allah membebaskan hamba-Nya daripada api neraka

      KELEBIHAN PUASA DI HARI ARAFAH


      Kelebihan puasa di Hari Arafah daripada Abi Qatadah r.a., Rasulullah SAW bersabda apabila ditanya tentang puasa pada hari Arafah:



      يُكَفِّرُ السَّنَةَ الْمَاضِيَةَ وَالْبَاقِيَةَ

      Maksudnya: “Puasa pada hari tersebut akan menghapuskan dosa setahun yang lalu dan akan datang.” (HR Muslim, hadis sahih)

      APA ITU PUASA HARI ARAFAH


      Puasa Hari Arafah merupakan puasa sunat untuk orang yang tidak berpeluang menunaikan haji. Manakala bagi para jemaah Haji, tidak disunatkan untuk berpuasa pada hari tersebut.




      PUASA DAN NIAT PUASA HARI ARAFAH


      NIAT PUASA SUNAT ARAFAH


      Lafaz niat puasa arafah:

      نَوَيْتُ صَوْمَ عَرَفَةَ سُنَّةً لِلّٰهِ تَعَالَى

      Maksudnya: “Sahaja aku berpuasa Arafah, sunat kerana Allah ta’ala.”

      Berdasarkan hadis Nabi SAW yang diriwayatkan oleh Abu Qatadah:

      DOA BUKA PUASA HARI ARAFAH

      Pada dasarnya, doa buka puasa Arafah dan Tarwiyah sama dengan doa berbuka puasa yang lain. 
      اَللّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّحِمِيْنَ

      Allahumma laka shumtu wa bika amantu wa’ala rizqika afthartu. Birrahmatika yaa arhamar roohimin

      Ertinya:
      “Ya Allah, untuk-Mu aku berpuasa, dan kepada-Mu aku beriman, dan dengan rezeki-Mu aku berbuka. Dengan rahmat-Mu wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.”

      PUASA DAN NIAT PUASA HARI TARWIYAH

      PUASA DAN NIAT PUASA HARI TARWIYAH . Hari ini, Selasa 27 Jun 2023 merupakan sunat untuk berpuasa sunat Tarwiyah. Hari Tarwiyah ini adalah hari untuk para jemaah haji mempersiapkan bekalan air sebelum menuju ke Arafah. Jangan lupa untuk Selawat Ke atas Nabi juga , ye !



        MAKSUD HARI TARWIYAH


        Hari Tarwiyah ini juga, di mana Nabi Ibrahim AS mendapat wahyu daripada Allah SWT untuk menyembelih anaknya Nabi Ismail AS. Mimpi tersebut telah membuatkan Nabi Ibrahim AS tertanya-tanya pada dirinya.

        KELEBIHAN PUASA DI HARI TARWIYAH


        Ada banyak kelebihan puasa di Hari Tarwiyah ini. Dalam sebuah hadith menyatakan bahawa berpuasa pada hari tarwiyah akan menghapuskan dosa selama setahun. Ini adalah berdasarkan apa yang dikatakan oleh Imam Ibn Qudamah. 


        APA ITU PUASA HARI TARWIYAH


        Dikatakan bahawa Rasululah SAW telah bersabda tentang puasa pada hari Tarwiyah

        Yang bermaksud : “Puasa pada hari Tarwiyah akan menghapuskan (dosa) selama setahun dan puasa pada hari Arafah pula akan menghapuskan (dosa) selama dua tahun.”

        Para ulama berbeza pandangan dalam menilai hadith ini. Sebahagian mereka menilai status hadith ini adalah dhaif sebagaimana yang dinilai oleh Imam al-Suyuthi dan juga Imam al-Busiri. Tambahan pula, terdapat perawi di dalam sanad hadith ini dianggap sebagai pendusta.

        Walaupun begitu, sebahagian ulama yang menilai hadith ini sebagai dhaif telah menjadikannya (hadith ini) sebagai dalil terhadap kelebihan berpuasa pada hari Tarwiyah. Ini kerana, sebahagian ulama membenarkan seseorang untuk beramal dengan hadith yang dha’if (lemah) di dalam bab fadhail al-A’mal selagimana ia tidak berkaitan dengan permasalahan aqidah atau hukum.

        PUASA DAN NIAT PUASA HARI TARWIYAH


        NIAT PUASA SUNAT TARWIYAH

        Niat puasa Sunat Tarwiyah adalah seperti berikut :-

        نَوَيْتُ صَوْمَ تَرْوِيَةَ سُنَّةً لِلّٰهِ تَعَالَى

        “Saya berniat puasa sunat Tarwiyah kerana Allah Taala.”

        DOA BUKA PUASA HARI TARWIYAH


        Pada dasarnya, doa buka puasa Arafah dan Tarwiyah sama dengan doa berbuka puasa yang lain. 
        اَللّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّحِمِيْنَ

        Allahumma laka shumtu wa bika amantu wa’ala rizqika afthartu. Birrahmatika yaa arhamar roohimin

        Ertinya:
        “Ya Allah, untuk-Mu aku berpuasa, dan kepada-Mu aku beriman, dan dengan rezeki-Mu aku berbuka. Dengan rahmat-Mu wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.”

        MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

        MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK ! Setiap orang yang membela kucing pastinya nak berikan makanan terbaik buat haiwan kesayangannya, kan? Begitu jugalah dengan kami. Walau kucing adalah binatang peliharaan, tapi kami menganggap mereka juga sebahagian dari keluarga kami.

        Tentang Kucing Kami : Baca SINI

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !


          Untuk kucing kesayangan pastinya kita nak bagi makanan kucing super premium terbaik. Kalau tanya vet atau jurujual kedai makanan kucing. "Apakah makanan kucing paling baik atau paling bagus?". Jawapan mereka pastinya, "yang tinggi protien, tiada garam dan no grain"

          Mummy suka ke kedai kucing yang berdekatan dengan rumah tapi menjual pada harga yang berpatutan ! PET DIY TTDI Grove tempat yang selalu mummy beli makanan kucing. Dahlah murah, tak jauh dari rumah. Kiranya jimat duit minyak dan tol hehehe. 

          Yang paling best, dekat kedai ni, kami selalu dapat FREE GIFT . Selalu dapat snack kucing pet puree, tapi kali ini dapat sample untuk makanan kucing allando.

          Kucing kami memang seekor tu (Lucky) sangat picky eater, kalau makan pun tak banyak sangat. Kecuali ayam rebus, boleh habis 1 pinggannya.

          Pekerja di PET DIY mencadangkan kami cuba brand ini, allando. Agak mahal, tapi protiennya sangat tinggi.

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          MAKANAN KUCING KAMI !


          Makanan kucing kami, sebelum ini pernah bagi jenama Royal Canin dan juga N&D. Si Loki nampak makin bulat sebab dia jenis belasah je makan. Manakala si Lucky nampak macam makin kurus. Sangat berbeza dengan Loki setelah 2 bulan bela mereka.

          So, dah tahu...Lucky tak suka sangat makanan dari 2 brand ni. Kami suami isteri terpaksa mencari solution lain. Try and error brang lain pula.

          MAKANAN KUCING JENAMA CINDY'S RECIPE HOLISTIC SUPER PREMIUM CAT FOOD

          Kami mencuba makanan kucing dari jenama Cindy's recipe holistic super premium. Wholesome Chicken and Salmon khas untuk hair and skin. 

          Kami try this brand sebab Lucky suka ayam. Dengan harapan, Lucky suka hehe


          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !
          campur dengan Molly Hair ball

          Makanan kucing dari jenama Cindy's Recipe holistic super premium Wholesome Chicken and Salmon khas untuk hair and skin ni tak begitu besar mungkin memudahkan Lucky menggigit.

          Makanan kucing dari jenama Cindy's Recipe holistic super premium Wholesome Chicken and Salmon ni, tinggi protien dan mengandungi real meat yang tinggi juga.

          Crude Protein ……. 33.0%
          Crude Oil & Fats ……. 16.0%
          Crude Ash ……. 9.5%
          Crude Fiber ……. 4.0%
          Moisture ……. 10.0%
          Omega 3 – Fatty Acids ……. 0.5%
          Omega 6 – Fat ……. 1.5%
          Calcium(Ca) ……. 1.6%
          Phosphorus(P)……. 1.0%


          ADDITIVES ANALYSIS


          Vitamin A … 29,000(IU/KG)
          Vitamin D3… 1,300(IU/KG)
          Vitamin E … 100(MG/KG)
          Iron … 100(MG/KG)
          Iodine … 1.5(MG/KG)
          Copper … 7(MG/KG)
          Manganese … 7.5(MG/KG)
          Zinc … 100(MG/KG)
          Selenium … 0.15(MG/KG)
          Taurine… 1,000(MG/KG)

          MAKANAN KUCING JENAMA MOLLY SUPER PREMIUM CAT FOOD

          Macam biasa, mummy akan beli 2 brand untuk mencuba kepada Loki dan Lucky. Makanan kucing jenama Molly Hairball Super Premium ada ayam dan ikan bilis.

          Macam biasa, nampak ingredients ayam je, memang terus nak bagi Lucky cuba !

          Yes, makanan kucing jenama Molly Hairball Super Premium ada ayam dan ikan bilis Lucky terpaling suka !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          Bahan dalam Molly Hairball Super Premium  : Dehydrated Chicken Protein (39 %), Baldo Rice (18%), Maize (11%), Refined Chicken Oil, Anchovy Meal (6%), Krill Meal, Brewers Dried Yeast, Hyrolized Chicken Liver, Anchovy Oil, Nucleotide Yeast Protein, Minerals, Prebiotic Mannan Oligo Saccarides, Seaweed (0,04%), Yucca Extract (0,04%), Cranberries Powder (0,04%), Psyllium (0,04%).

          Protien juga tinggi !

          Protein 33 %
          Fat Content16 %
          Crude Ash8 %
          Crude Fibre2,80 %
          Omega-63,60 %
          Omega-30,65 %

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          Balance Royal Canin dan juga N&D masih ada, kasik campur je dalam dry foods yang baru. Bila dah lapar, mereka pastinya makan je.


          Snack Kucing Kami Rawly Stick

          Walau si Lucky tu sejenis picky eater, tapi untuk AP&C Rawly Stick Creamy Pet Puree ini, semua variasi Lucky makan ! Oleh kena Lucky tak suka wet food seafood dan ikan. Hanya suka ayam rebus sahaja.

          So, mummy ambil inisiatif untuk berikan AP&C Rawly Stick Creamy Pet Puree setiap hari. Dan, fokus kepada perisa Premium Salmon& Egg Yolk di mana bagus untuk hair and skin.

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          Sebelum ini, memang bagi kepada semua jenis, tapi sekarang untuk Lucky.. kita fokus kepada Salmon Premium dulu hehehe

          Snack Kucing Kami Breath Bites

          Untuk snack lain, kami berikan Breath Bites untuk Loki dan Lucky. Lucky yang picky eater pun, suka. Alhamdulillah !

          Kalau korang ada kucing jenis picky eater, boleh try snack ini !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !


          JENIS-JENIS MAKANAN KUCING 

          Ada banyak jenis-jenis makanan kucing di pasaran. Nak tahu apa perbezaan makanan kucing komercial, premium, super premium dan holistic? Jom teruskan membaca -

          Makanan Kucing Komersial - Commercial (Supermarket)



          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !


          Makanan Kucing Komersial - Commercial (Supermarket) 
          >> Makan byk baru kenyang
          >> Byproduct meat/chicken/poultry/etc
          >> 5 bahan awal (rice/corn/soy/etc)
          >> Mempunyai perisa & pewarna
          >> Tiada Probiotic
          >>Rendah protein
          >> Boleh di dapatai di pasar raya 

          Nota: 
          ▪️Byproduct adalah sisa daripada ayam/etc yang tiada daging.
          ▪️Tidak termasuk hooves, gigi, tanduk & bulu. 
          ▪️Contoh : paru-paru, hati, otak, kulit, tulang, mata, lidah, darah, usus, etc.

          Tips :
          ▪️ Untuk elakkan batu karang, beri kucing minum air bersih dengan banyak


          Makanan Kucing Premium


          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !



          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          Makanan Kucing Premium 
          >> Makan byk baru kenyang
          >> 5 bahan awal (rice/corn/soy/etc)
          >> Tiada Probiotic
          >> Tinggi protein
          >> Boleh dapatkan di Pet shop

          Nota : Buttons and Bows sebenarnya kategori PREMIUM. Bukannya Super Premium. Packaging asal tak ada label super premium pun. Lepas masuk malaysia, supplier repack dan salah label 'Super Premium'. Ramai salah faham di sini. Harap maklum.


          Makanan Kucing Super Premium




          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !




          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          Makanan Kucing Super Premium 
          >> Makan sikit sahaja, cepat kenyang
          >> Tinggi protein
          >> Ada & tidak ada probiotic 
          >> 5 bahan awal (rice/corn/soy/etc)
          >> Boleh dapatkan di Pet shop & Veterinar clinic


          Makanan Kucing Holistic (Organik)




          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !



          Makanan Kucing Holistic (Organik)
          >> Makan sikit dah kenyang
          >> Bahan asli / segar
          >> Ada Sayuran & buahan
          >> Ada Probiotic
          >> Nutrien lengkap & seimbang
          >> Tiada bahan kimia / proses kimia
          >> Minimum 50% daging
          >> Tinggi protein
          >> Rendah karbohidrat
          >> Boleh dapatkan di sesetengah Pet shop & Veterinar clinic

          Sumber : Ovapet


          MAKANAN KUCING SUPER PREMIUM TERBAIK !

          Contoh untuk allando  Wholefish (picky eater)

          Crude protein(min.)


          38%
          Crude fat(min.)


          18%
          Moisture(max.)


          10%
          Crude fiber(max.)


          3%
          Crude ash(max.)


          9%
          Taurine(min.)


          0.2%
          Phosphorus(min.)


          0.9%
          Calcium(min.)


          1.2%
          Calorie Content 4000kcal/kg

          Walau ada banyak pilihan makanan kucing yang premium dan super premium. Tapi kena test juga pada kucing kita. Ada setengah kucing dia ok makan apa sahaja. 

          Ada jenis kucing pula, sangat memilih dalam pemakanannya.

          DI MANA BOLEH DAPATKAN MAKANAN KUCING?


          Senang je, nak dapatkan makanan kucing ini. Jom cari di lokasi ini : -








          ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU

            ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU . Masa tengok drama Perempuan Itu episod awal-awal tu, aih memang geram betul dengan si Emir (lakonan Zul Ariffin). Dah ada bini pun masih nak berskandal huhu. Oh ya ! Korang ada yang layan drama Perempuan Itu , ke? Mummy tahu drama Perempuan Itu dari FYP TikTok. Entah macam mana teaser TikTok Erma Fatima lalu lalang.

            ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU


            Lepas tu, macam syiok pulak layan drama perempuan itu. Lelaki watak yang dimainkan oleh ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU . Zul Ariffin ini memang pelakon serba boleh. Watak lelaki romantik, watak jahat, liar, soleh semua boleh !


            ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU
            Dari TikTok Erma Fatima

            SIAPA ZUL ARIFFIN?

            Siapa Zul Ariffin? Zul Ariffin berdarah kacukan Melayu dan Belanda. Dilahirkan pada 25 Oktober 1986 di Taiping, Perak. Beliau merupakan anak bongsu daripada empat beradik . Bercita-cita untuk menjadi anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) tetapi malangnya beliau tidak layak akibat kecederaan patah di bahu.


            Beliau meninggalkan kampung halamannya di Taiping bagi mencari kerja di ibukota Kuala Lumpur dan ditawarkan bekerja sebagai barista di sebuah kafe bernama Dome Café di ibu negara, pada usia 18 tahun. Beliau kemudiannya mengambil latihan sebagai model fesyen dan mula mengambil bahagian dalam beberapa pertunjukan fesyen.

            BIODATA ZUL ARIFFIN

            Biodata Zul Ariffin  :-
            Nama Penuh : Zulkifli bin Ariffin
            Tarikh Lahir : 25 Oktober 1986 
            Tempat Lahir : Taiping, Perak, Malaysia
            Pendidikan : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
            Pekerjaan : Pelakon, model, pengacara
            Tahun aktif : 2008–kini
            Ketinggian : 1.85 m (6 kaki ​ 13⁄16 in)
            Ibu : Robiah Nasir
            Bapa : Ariffin Hassan



            ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU
            Dari TikTok Erma Fatima

            DRAMA LAKONAN ZUL ARIFFIN PEREMPUAN ITU


            DRAMA PEREMPUAN ITU Episod: 30

            Skrip: Eirma Fatima
            Pengarah: Nur Ain Sharif & Isma Yusof
            Produksi: Rumah Karya Cinta
            Lagu Tema: Perempuan – Jacklyn Victor
            Watak PelakonMimi Lana sebagai Khalish
            Zul Ariffin sebagai Emir
            Siti Hariesa sebagai Seira
            Amar Asyraf sebagai Aryan
            Eman Manan sebagai Ustaz Salahudin
            Norish Karman sebagai Khafila
            Azizah Mahzan sebagai Saodah
            Aleeza Kasim sebagai Farisha

            SINOPSIS DRAMA PEREMPUAN ITU


            Perempuan itu adalah bermula dari Ibu bapa Khalish yang mahu dia mengambil alih Madrasah Mujahidah tetapi dia menolak kerana mempunyai impian tersendiri iaitu menjadi peguam Syariah dan memperjuangkan pemerkasaan wanita. Khalish ni, adalah anak yang mempunyai pemikiran moden dan selalu bertentangan pendapat dengan ayahnya sendiri.

            Kerana takut dengan pemikiran moden Khalish (lakonan Mimi Lana), ibu bapanya memutuskan untuk mengahwinkannya dengan anak kawan rapat mereka, Emir (lakonan Zul Ariffin). Walaupun pada mulanya Emir keberatan, dia meneruskan perkahwinan itu kerana dia seorang anak yang taat kepada ibunya.

            Selepas 4 tahun berkahwin, Emir akhirnya berjaya mendapat kepercayaan dan cinta Khalish, dan mereka sedang menanti anak sulung mereka. Namun, Khalish kemudiannya mendapat tahu bahawa Emir sebenarnya mempunyai kekasih rahsia bernama Seira (lakonan Siti Hariesa).

            Kehidupan Khalish sentiasa dihantui, pelbagai persoalan dan pertanyaan sedang apa yang dilakukan oleh suaminya, sehinggalah satu saat disebabkan terlalu makan hati dan melihat sendiri perbuatan jijik suaminya tu, menyebabkan beliau mengalami komplikasi kehamilan yang teruk. Dan dapatkah anak yang dikandung Khalish diselamatkan? Adakah selamanya Khalish akan hidup dalam pertanyaan? Semuanya korang kena tengok sendiri drama ni.

            Rancangan ini telah mula bersiaran mulai 1 Jun 2023 secara HD di laman web www.tonton.com.my 


            FILEM LAKONAN ZUL ARIFFIN


            ZUL ARIFFIN DAN EMIR DALAM DRAMA PEREMPUAN ITU



            KONTROVERSI ZUL ARIFFIN


            Kontroversi Zul Ariffin dengan Siti Hariesa

            Kontroversi Zul Ariffin dengan Siti Hariesa dalam drama Perempuan Itu. Klip video adegan dalam drama Perempuan Itu mendapat kecaman hebat netizen dan mencetus kebimbangan ramai kerana memaparkan unsur-unsur kurang baik, tidak sesuai bagi siaran tontonan umat Islam.


            Kontroversi Zul Ariffin dengan gadis Ukraine, Tanya Glembotska


            Antara kontroversi lain berkenaan Zul Ariffin beberapa tahun lepas , beberapa keping gambar Zul Ariffin dan Tanya Glembotska , gadis Ukraine bercuti bersama di Phuket, Thailand tersebar di media sosial.

            Gadis Ukraine tersebut dipercayai turut bercuti bersama Zul Ariffin setelah terlihat beberapa keping foto di IG Story pemilik akaun hlembotska22.


            Kontroversi Zul Ariffin dengan gadis Ukraine, Tanya Glembotska

            sumber IG @memes_puaka

            KESIMPULAN ZUL ARIFFIN


            Kesimpulan tentang Zul Arifin bagi pendapat saya, beliau sangat professionla dan bijak menangani isu hal peribadi dan kontroversi.

            Serta, beliau sangat bagus dalam membawa watak yang diberikan sebagai pelakon.

            Semoga Zul Ariffin cepat dapat jodoh dan dimurahkan rezeki selalu.