Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif

Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif  


Tahniah buat Nini Comei . Sebenarnya mummy memang salute dengan anak  muda yang bernama Nini Comei yang berumur 22 tahun ni. Muda tapi, dah ada Wisma Nini Comei dan juga sebuah Tesla Hitam (sempat tanyakan tentang Tesla pada beliau). Dari dulu lagi, mummy selalu perhatikan kejayaan beliau di TikTok. 

Kyut Skin dimiliki oleh dua beradik, Nini Comei dan Kakaknya Fathin


Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif


  Kyut Skin jenama kecantikan tempatan dari Korea ini diasaskan bersama oleh pasangan adik-beradik, Nini Comei dan kakaknya Nur Fathin Zulaikha.

  Dalam dunia di mana rutin penjagaan kulit semakin kompleks dan memakan masa, Kyut Skin muncul sebagai nafas segar dengan rangkaian produk inovatif yang mengutamakan kemudahan tanpa mengorbankan keberkesanan. 

  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif

  Produk Utama Kyut Skin, Sunscreen Stick SPF 50+ PA ++++  Idea untuk membangunkan produk utama Kyut Skin, stick pelindung matahari ( Sunscreen Stick SPF 50+ PA ++++ ) yang mudah digunakan ini ada kisah disebaliknya. Kisah di sebalik penubuhan Kyut Skin ini bertitik tolak daripada pengalaman peribadi dan keinginan untuk mencipta penyelesaian bagi masalah yang sering terjadi dalam proses penjagaan kulit. Minat mendalam Fathin dan Nini dalam industri penjagaan kulit dan melancong membuka mata mereka terhadap pelbagai amalan penjagaan kulit di seluruh dunia. Bagaimanapun, masalah kulit yang dilalui oleh keluarga mereka sendiri telah menjadi pencetus kepada produk utama ini, Kyut Skin, stick pelindung matahari ( Sunscreen Stick SPF 50+ PA ++++ ).

  Pada tahun 2019, ibu kepada dua beradik tersebut mengambil bahagian dalam misi sukarelawan ke Pakistan tetapi mendapati agak sukar untuk mengaplikasikan semula pelindung matahari ketika perjalanan yang sibuk. Akibatnya, kulit mukanya mengalami kesan selaran matahari yang teruk sejurus pulang ke Malaysia. Situasi yang dialami ibu mereka itu telah mengilhamkan Fathin dan Nini untuk mencipta produk yang mudah, senang untuk digunakan, dan berkesan bagi menyelesaikan masalah penjagaan kulit buat orang yang sentiasa sibuk. Justeru, Kyut Skin diwujudkan dengan komitmen untuk menyediakan penyelesaian yang mudah tetapi inovatif bagi keperluan penjagaan kulit harian.

  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif


  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif


  Kyut Skin diformulasi dari Korea Selatan  Antara perkara yang membezakan Kyut Skin daripada jenama tempatan lain adalah pendekatan teliti mereka terhadap formulasi produk. Biarpun tidak mempunyai pengalaman dalam formulasi penjagaan kulit sebelum ini, para pengasas Kyut Skin ini telah mendapatkan bantuan pakar-pakar ahli kimia yang bertauliah untuk menghasilkan produk yang terbaik untuk pasaran. Mereka bahkan pergi ke Korea Selatan untuk bekerjasama dengan pakar-pakar kimia terlatih, bagi memastikan produk mereka memenuhi piawaian kualiti dan keberkesanan yang tertinggi.


  Perjalanan Kyut Skin bermula dengan pembangunan stick pelindung matahari mereka, proses yang mengambil masa kira-kira dua tahun dimana telah ditangguhkan oleh pandemik yang melanda seluruh dunia. Namun, pencipta- penciptanya kekal teguh dalam usaha mereka untuk mencapai kesempurnaan dan enggan mengeluarkan produk sehingga mereka berpuas hati sepenuhnya dengan formulasi yang terbaik buat produk mereka. Komitmen kepada penyelidikan dan pembangunan yang teliti telah dijalankan untuk semua produk mereka, dalam memastikan setiap ciptaan Kyut Skin memenuhi piawaian yang ditetapkan oleh jenama tersebut.

  Salah satu aspek yang paling mengagumkan dalam perjalanan Kyut Skin adalah komitmen mereka terhadap ketelusan dan ujian yang ketat. Sebelum melancarkan produk mereka, jenama ini menjalankan ujian logam berat, ujian SPF, ujian mikrobiologi, dan ujian kestabilan untuk memastikan keselamatan dan keberkesanan produk mereka.


  Bahan-bahan dalam Produk Kyut Skin


  Bahan-bahan yang digunakan dalam produk Kyut Skin dipilih dengan teliti untuk memberikan manfaat maksimum kepada kulit. Sebagai contoh, stick pelindung matahari mengandungi Minyak Jojoba yang membantu menjaga kelembapan kulit dan mencegah jangkitan bakteria serta pembentukan jerawat. Minyak Biji Bunga Matahari, kaya dengan Asid Linoleik, juga merupakan bahan utama yang mengurangkan kehilangan air kulit. Minyak Rosehip, yang kaya dengan Vitamin A dan E, merangsang penghasilan kolagen, mengurangkan keradangan, dan melawan jerawat.


  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif

  Kejayaan Kyut Skin Menerima Award 


  Kyut Skin telah mendapat pelbagai pengiktirafan dan anugerah sejak penubuhannya. Dalam bulan pertamanya, jenama ini menerima Anugerah Keunggulan Perniagaan Bumiputera, diikuti dengan Anugerah Penjagaan Kulit Terbaik 2023 oleh Beauty Insider untuk stick pelindung matahari mereka. Jenama ini juga meraih penghargaan Inovasi Penjagaan Kulit Terbaik di Malaysia Best Business Awards 2023.

  Kejayaan-kejayaan ini, bersama dengan testimoni pelanggan yang positif, ini telah memperkenalkan Kyut Skin sebagai produk yang mampu membawa penyelesaian kepada masalah penjagaan kulit yang mudah digunakan, berkesan, mengurangkan jerawat, dan efektif dalam cuaca panas dan lembap.


  Melihat ke hadapan, Kyut Skin ingin membina kepercayaan orang ramai terhadap jenama berkenaan dan mampu mencapai kejayaan yang konsisten, serta menawarkan produk berkualiti tinggi yang tetap relevan dan menanam keyakinan dalam pengguna mereka. Jenama Kyut Skin kini aktif memperluaskan rangkaian produknya, dengan beberapa formulasi sedang dalam pembangunan, di mana mereka menjanjikan manfaat dan kemudahan yang lebih banyak kepada peminat penjagaan kulit.

  Dalam mempromosikan produk mereka, Kyut Skin mengambil pendekatan pemasaran strategik yang melibatkan media sosial dan kerjasama dengan pempengaruh media sosial. Produk ini mensasarkan golongan lelaki dan wanita bandar yang mempunyai gaya hidup yang sibuk dan pantas. Objektif Kyut Skin adalah untuk menyediakan penyelesaian penjagaan kulit yang berkesan dan mudah digunakan oleh golongan sasar berkenaan, walaupun ketika bercuti atau melancong.

  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif


  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif

  Seperti mana-mana perniagaan lain, Kyut Skin juga menghadapi cabaran semasa peringkat pembangunan dan pemasaran. Dalam usaha untuk memperkenalkan jenama dan produk penjagaan kulit yang baru dan unik kepada pasaran Malaysia, memerlukan masa dan komitmen untuk mendidik pengguna tentang kegunaan dan manfaat produk mereka. Untuk mengatasi cabaran ini, Kyut Skin menggunakan strategi pemasaran kreatif dan luar biasa untuk meningkatkan kesedaran dan memupuk pemahaman pelanggan-pelanggan potensinya.


  Bagi para usahawan yang ingin memasuki industri penjagaan kulit, para pengasas Kyut Skin ini menawarkan nasihat yang berharga. Mereka menekankan kepentingan mendapatkan pengetahuan, bersikap terbuka untuk belajar dan beradaptasi, serta melabur dalam penyelidikan dan pembangunan untuk menghasilkan produk penjagaan kulit inovatif. Dengan memberikan keutamaan kepada elemen-elemen ini, usahawan dapat mencipta penyelesaian penjagaan kulit yang berkesan dan memberikan transformasi yang nyata kepada keperluan pengguna mereka.


  Ketelusan dan kepercayaan pengguna adalah aspek penting bagi Kyut Skin. Jenama ini berusaha mencapainya dengan mempertontonkan makmal pengeluaran dan penyelidikan mereka, menyediakan kandungan pendidikan, dan menjaga komunikasi terbuka dengan pengguna mereka. Dengan membina tahap kepercayaan ini, Kyut Skin bertujuan untuk mencipta pangkalan pelanggan yang setia dan percaya kepada komitmen jenama ini terhadap kecemerlangan.


  Selain daripada produk penjagaan kulit mereka, Fathin dan Fathini turut berkongsi beberapa petua penting untuk memastikan penjagaan kulit yang berkesan. Mereka menekankan kepentingan menjaga hidrasi, mendapatkan cukup tidur, dan mengelakkan stres, dengan pesanan bahawa penjagaan kulit berkait rapat dengan kesejahteraan keseluruhan.


  Para pengasas produk Kyut Skin ini menggalakkan orang ramai untuk turut serta bersama mereka perjalanan perjalanan ini. Kyut Skin membuka peluang kepada lelaki dan wanita yang berminat untuk menyertai permulaan mereka (program penjual semula) jenama itu, yang menawarkan peluang untuk memulakan kerjaya keusahawanan.

  Kyut Skin Produk Kecantikan Tempatan Dari Korea Untuk Penjagaan Kulit Dengan Penyelesaian Inovatif

  Komitmen jenama tersebut terhadap inovasi, penggunaan yang mudah, dan keberkesanan telah memperkenalkan nama Kyut Skin dalam pasaran produk penjagaan kulit. Dalam usaha mereka untuk memperluaskan rangkaian produk dan memenangi kepercayaan pengguna, jenama peneraju ini berusaha merevolusikan pendekatan kita terhadap penjagaan kulit, dengan lebih banyak produk yang berinovasi di masa hadapan


  Untuk info lanjut mengenai Kyut Skin, jom layari ke :-


  Official Website : https://www.kyutskin.com/
  Post a Comment

  Welcome back , guys !

  Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

  For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

  Previous Post Next Post