Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic Bangsar

Sebelum raya, mummy dah awal-awal pi buat treatment muka di ASTRIA Clinic di Bangsar. Biasanya kalau beraya di kampung ni, mummy lebih suka wajah tanpa ber make up. Naked face gitulah. Jadi tak mahulah nampak kulit muka tidak bermaya sangat.

Jadi, mummy memilih untuk buat rawatan muka Pico Laser di ASTRIA Clinic Bangsar. ASTRIA Clinic Bangsar ini best sangat. Suasana dalamnya minimalist dan elegant. Ada bilik make up, bilik menunggu VIP. Pendek kata, selesa dan sangat privacy di sini.

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic BangsarRawatan Pico Laser ASTRIA Clinic Bangsar


Rawatan Pico Laser pula dilakukan sendiri oleh doktor aesthetic ASTRIA Clinic, iaitu Dr Jinli Wong. Jadi, memang mummy terasa sangat confident buat rawatan di sini.

Sebelum Pico Laser dilakukan, wajah mummy dibersihkan terebih dahulu untuk membuang segala make up yang aa di muka. Kemudian, wajah mummy melalui proses sonic cleanser dan juga aqua suction. Kedua-dua proses ni tak sakit pun. Selesai sahaja kedua-kuda proses ni, diteruskan dengan rawatan Pico Laser.

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic Bangsar

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic Bangsar

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic BangsarApa itu Pico Laser?


Pico laser merupakan salah satu teknologi dan rawatan yang popular di dalam dunia kecantikan kulit (Aesthetic). Dengan menggunakan teknologi yang canggih, 92% dari para pelanggan merasa puas hati dan bersetuju bahawa penggunaan Pico Laser sangat berhasil untuk mengembalikan keremajaan kulit .

Astria Clinic juga menyediakan prosedur Pico Laser dengan menggabungkan pelbagai rawatan terkini mengikut kesesuaian kulit individu dan rawatan Pico Laser supaya setiap pelanggan mendapat hasil rawatan yang optimum.


BAGAIMANA PICO LASER BERFUNGSI?


Pico Laser menghasilkan denyutan tenaga laser picosaat (Pico-second) yang kuat untuk merangsang pemecahan sel Laser-Induced Breakdowns (LIOB) di antara lapisan dermis dan epidermis. Tenaga laser ini juga memberikan tenaga yang cukup kuat untuk memecahkan struktur sel kulit yang mempunyai pigmentasi, liang pori yang besar dan permukaan kulit yang tidak merata. Dengan cara itu ia dapat mendorong pertumbuhan kulit yang baru.

Selama proses penyembuhan, dalam masa yang sama juga ia dapat merangsangkan penghasilan kolagen untuk memastikan kulit akan terlihat lebih sihat, elastin, muda, dan berseri. Rawatan Pico Laser juga diakui tidak berbahaya dibandingkan dengan teknologi laser yang lain, ianya mungkin akan menyebabkan ketidakselesaan, iritasi kulit, dan mempunyai waktu penyembuhan yang lebih lama.

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic Bangsar

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic Bangsar
MANFAAT RAWATAN PICO LASER


1. Membuang tatu badan
2. Memulihkan keremajaan kulit
3. Merawat parut jerawat
4. Mengurangkan pigmentasi dan tanda-tanda penuaan kulit
5. Memuluskan dan mengurangkan kedutan
6. Membaiki tekstur kulit
7. Meransangkan penghasilan kolagen dan menganjalkan kulit
8. Menyingkirkan sel kulit mati dan rosak
9. Sesuai untuk semua jenis kulit

Rawatan Pico Laser ASTRIA Clinic BangsarHasil mummy buat treatment Pico Laser di ASTRIA ni memang nampak hasil yang sangat positif

Kulit lebih cerah dan glowing. Highly recommended buat semua yang mahukan kulit wajah glowing dan cerah.

Jom ke

ASTRIA CLINIC
19, Jalan Telawi 3 Bangsar
Post a Comment

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

Previous Post Next Post