Pertama kalinya mencuba Double Zip-Lock Breastmilk Storage Bag dari Bubbles

Kebiasaannya, mummy suka nau pakai brand autumn tu untuk breast milk storage bag. Sb, ada size bes...

Kebiasaannya, mummy suka nau pakai brand autumn tu untuk breast milk storage bag. Sb, ada size besau. Boleh isi banyak. Bila isi banyak, yg lebih tu tak le simpan lama pulak. Kali ni...Kita pakai size 8oz je lah. Tapi, still lebih dari 8oz (250ml) gak. Belasah je la.. hehe nanti kasi baby sitter separate balik 1 botol letak 2-3oz je. Sayang oi letak bebanyak, tak abes minum buang je nanti. Susu ni, susu exclusive, tak leh dapat di tpt lain. Sayang ya amat lah EBM ku kalo kene buang. nangis oi!! Sebenarnya, arini nk review pasal Double Zip-Lock Breastmilk Storage Bag dari Bubbles Brand. Sebab mummy memilih, adalah sbb murah hehehe. 25 Storage Bags RM11.90 je kat Manjaku. Gi Manjaku, pulak sbb dah terlanjur nk beli buai tidur si kecik tu. Dah patah ko, buai kat rumah baby sittter tu. Bahaya tidur buai ni. Nk kene ada pengawasan sekerap yang mungkin. Tapi, mummy yakin. Insyaallah anak-anak selamat. Biar lah dorang tidur buai tu. Lena sket tidurnya. Pastu senang babysitter nk buat kerja. Ada yg kata kalo tidur buai nt susah nak bawa jalan-jalan. So far, anak-anak ku ok. Boleh tidur di mana-mana. Insyaallah. Dhia pun kecik-kecik kasik buai gak. Sekarang?? Tak nak dah tidur buai. Kasik bear-bear dia je tidur buai ;)


Ok kat tepi kotak  Double Zip-Lock Breastmilk Storage Bag dari Bubbles ada arahan-arahan juga spt:-
- untuk sekali guna je. Jgn ko cuci. Pastu recycle
- tak boleh rehaet dlm microwave
- tak boleh di panaskan atas dapur
- tak boleh simpan balik klo dah guna (refreeze)




Cara-cara nak pakai pun ada arahan kat tepi tu. Belakang kotak pun ada lagi arahan. So, korang yg kekadang cepat lupa tu sesuai guna  Double Zip-Lock Breastmilk Storage Bag dari Bubbles. Arahan sentiasa ada di tepi kotak. Nk bg baby sitter baca pun boleh ;) Anta kotak ni je pd babysitter.


Ni pulak, hasil pertama  EBM dalam Double Zip-Lock Breastmilk Storage Bag dari Bubbles. 2 kali pam dapat lah 14oz. Alhamdulillah. Anak dah 1thn 9 bulan dan 7 bulan. Susu masih tip top. Rezeki anak-anak ni ha dan tak lupa gak. Maknya pun, kene makan supplement. Baru lah susu lagi umphhhhh. Mak nya pon power nk ngepam. Dan menyusukan 2 orang tu setiap malam. 

Tanpa supplement, maknya pasti malas. Nak tidur dan letih 24 jam. Woi, letih tau bdn produce susu. Sbb tu ramai bf mom akan tertido sama waktu susukan anaknya secara df.

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda