Tuesday, 7 April 2015

Pasar Malam Selepas GST


Pasar Malam di Kajang Peerdana ni setiap hari Selasa je. Selasa lepas, masih belum ada GST lagi. Hari ini, hari pertama pasar malam di Kajang Perdana sempena GST. Cendol kegemaranku yang berharga RM1.20 dah naik ke RM1.50. Memang dasyat. KENAIKAN sebanyak 25% ko!!



Air-air yang lain, tak silap nya berharga RM1.00. Tapi, selepas GST RM1.20. Air-air lain ni. Tak terliur sangat. Bukan air feberet ku. Ku puye kesukaan adalah cendoi je. 

Erm,,,,banyak nau nak komplen. Kan? G buat cendoi sendiri di rumah je la nanti ye. 

Pasar malam yang takde resit dan GST no (bila tak de resit tu assume tak de GST registration no je la ye...maaf ya). Tapi rege macam dah absorb GST. ABSORB ke? hehehehe

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers