Ubi Rebus Sambal Ikan Bilis

Lama tak makan ubi kayu rebus cicah dengan sambal ikan bilis. Bila rakan ofis tanya nak ub...


Lama tak makan ubi kayu rebus cicah dengan sambal ikan bilis. Bila rakan ofis tanya nak ubi kayu ke tidak. Mummy dengan pantas jawab,'NAK'. Tak kan lah tak nak makanan rare ni. Ubi kayu ssh dapat sekarang. Nk tanam? mana nak tanam kat rumah apartment macam kami duduk. Masih ingat masa kecik2, mak tanam pokok ubi kayu ni. Bila nak amek ubi kayu ini. Tarik sampai sakit-sakit pinggang hehehehe.


Lama pulak merebus ubi kayu kali ini, salah skill kot. Pergi bubuh garam awal2 hehehehe. Tak pe lah kan. Asalkan dapat makan ubi kayu rebus cicah sambal bilis. Tengah mood rajin. Rajin lah mummy ke dapur. Kalau dah penyakit M datang. Tak yah cakap, mmg satu lauk pun malas masak heheeha.. Makan kedai je lah jawabnya ;)

You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda