Wednesday, 29 July 2015

Drum mainan baru untuk anak Dzal Aidi Fiqry


Drum mainan baru untuk anak Dzal Aidi Fiqry

Antara dua orang anak Dhia dan Dzal Aidi ini. Dzal Aidi yang paling tak banyak koleksi mainan. Kami kasik mainan yang kakaknya punya melmbak dalam bilik nombor tiga tu. Bak kata orang, tak baik membazir. Betul tak? Bila Dzal Aidi dah mencapai umur setahun sebulan. Terasa macam kesian je tak belikan mainan. Lagi-lagi bila Dzal Aidi nak naik motor elektrik kakaknya. Kakaknya akan jerit," Dhia puye!!" Dah si adiknya nangis sebab kene paksa turun. 


Drum mainan baru untuk anak Dzal Aidi Fiqry




Tapi, kali ini daddy dorang ini belikan mainan lain pulak. Yang belum ada di rumah kami. Set drum pilihan daddy untuk anak bujangnya, Dzal Aidi Fiqry. Dzal memang suka sangat dengan bunyi-bunyian dan kadang-kadang ikut menyanyi sekali (bahasanya). Jadi, sangat sesuai lah set drum ini. Walau belum pandai main mana. Kita kasik ketuk-ketuk je dulu. Dari Dzal ketuk rak television daddy tu,kan. Ada baiknya kasik ketuk drum.

Drum mainan baru untuk anak Dzal Aidi Fiqry

Selain untuk main ketuk-ketuk drum. Dan, mainan ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 3 tahun. Kita kasik juga Dzal dan kakaknya Dhia untuk main sekali. Dengan permainan drum ini, Dzal Aidi dapat tingkatkan kemahiran motorik dan sensoriknya. Dalam penggunaan tangan, kaki, mata, telinga (pendengaran) dan juga fokus terhadap sesuatu di depan matanya.

11 comments:

  1. beli kat mana ni? berapa harga?

    ReplyDelete
  2. setiap mainan tu ada kebaikan kan tuk kanak2...menjana minda ek..heheheh comel je dia...

    ReplyDelete
  3. seronok la boleh ketuk ketuk bagi bunyi

    ReplyDelete
  4. wah bestnyer... leh wat 1 lagu untuk aunty. hehe
    dijemput memeriahkan segmen mamamyja

    SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

    ReplyDelete
  5. hamboi...macam dah besar sangat main drum ye...cute

    kolin zainal

    ReplyDelete
  6. Sis kat penang ade x nak cari set mcm ni...sbb dah order tapi design ni lagi menarik...

    ReplyDelete
  7. Sis kat penang ade x nak cari set mcm ni...sbb dah order tapi design ni lagi menarik...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers