Saturday, 29 August 2015

Dzal Aidi Fiqry Demam



Bila anak demam, mummy terpaksa monitor selalu suhunya yang tak menentu. Letakkan air asam jawa di kepala adalah satu kemestian untuk menurunkan suhu badan juga. Kali ini, demamnya lain dari yang lain...pakej muntah dan cirit. Mungkin sebab ubat atau suhu badan yang tidak stabil.

Tengah hari semalam, balik rumah sempat breastfeed kan Dzal Aidi. Suap makan nasi lauk sup ayam. makan bersama-sama kakaknya dan mummy. 

Di rumah ibu, ibu kata Dzal tak ada selera makan. Masa tu mungkin suhu badannya naik.

Baru pertama hari demam, mummy tak bawa ke klinik lagi. Bila malam dah 2 kali muntah dan sehari 7 kali cirit birit. Mungkin pagi nanti mummy perlu bawa Dzal Aidi Fiqry ke klinik.

Orang tua-tua kata demam nak dapat upah! Nak pandai berjalan kot!! Ok, cepat sihat ye, dik!!

6 comments:

  1. Tinggi jugak 39 tu kak lin. cepat-cepat bawak klinik. teruk sangat sampai muntah

    ReplyDelete
  2. tinginya suhu. semoga cepat sembuh ya Dzal Aidil.

    ReplyDelete
  3. tinggi juga demamnya tu lynda...semoga Dzal Aidil cepat sembuh

    ReplyDelete
  4. Bahaya klu dibiarkan tu kak.. apa pun smg cpt sembuh syg..")

    ReplyDelete
  5. wow tinggi tu, linda.
    yes jerlum anak semlman tu pun biasa aida buat bila anak2 demam tinggi.
    ubat paling baik in shaa Allah.
    semlman la si ibu tak tido... kerisauan!

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers