Seronoknya Main Basikal Roda Tiga

Dhia dah lama mengidam nak basikal. Tiap kali Dhia minta basikal, kami minta Dhia bersabar ...


Dhia dah lama mengidam nak basikal. Tiap kali Dhia minta basikal, kami minta Dhia bersabar dulu. "Dhia sabar dulu ye, tunggu mummy dan daddy ada duit. Baru kita beli!" Bukan kedekut! Kene ajar juga Dhia faham macam tu. Mana boleh tahan, asyik beli mainan sahaja,kan. Kene ada budget bulanan untuk mainan anak-anak. Mummy dan daddy tak ada kilang duit dan cop duit. hehehe



Entah kenapa satu malam tu, Dhia ikut daddy ke 99SpeedMart. Dalam kereta, Dhia asyik minta basikal sahaja. Sesebelum itu pun asyik cakap nak basikal je, bila buka youtube lagu ini:-



Oleh kerana, Dhia pandai kayuh dah...Malam tu juga cari basikal. Nasib di Tesco ada promosi basikal roda 3.





Siap minta belikan helmet lagi tu, anak dara ni. baru umur 2 tahun. macam-macam dah pandai minta! hrmmmm....

You Might Also Like

9 comments

  1. hehe..siap mintak helmet tu...

    ReplyDelete
  2. Salam..singgah pagi khamis...
    pandai dah kayuh...

    ReplyDelete
  3. Siap helmet bagai, haha! Pastu main atas tilam pulak tu.. Confirm abeh safety ni :)

    ReplyDelete
  4. wahh Dhia dapat basikal...siap helmet lagi...

    ReplyDelete
  5. hehhee, cuteee <3

    ***

    singgah sini join GA menang RM 200 :)

    http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    ReplyDelete
  6. aduhai cute.
    dgn helmet lagi...
    yes. utama kan keselamatan :)

    ReplyDelete
  7. anak jiran sebelah pun baru beli basikal.. sampai ke malam nak main basikal.. sampai mak nya bebel-bebel marah... kikikikiikiii..

    budak-budak macam tu lah, dapat benda baru excited lain macam... :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda