PHOTOBOOK SOFTBOOK BARBIE UNTUK GAMBAR DHIA

08:53

 

6X6 MINI SOFTBOOK SOFTCOVER PHOTOBOOK BARBIE UNTUK DHIA SUDAH SIAP DARI www.photobook.com.my

 

Mulanya arena kamera digital, handphone smartphone dan macam-macam teknologi canggih zaman sekarang...mummy seakan-akan lupa untuk mencuci gambar. Nak kata tak ada langsung mencuci gambar tu, tidak lah ! Ada tu, memang ada. Tapi, tak banyak mana. Sebab nak mencari kedai printing gambar pun dah susah sekarang. Kalau jumpa kedai gambar pulak, dok pening kira kos. Sekeping dah berharga RM0.80. Gambar dalam arkib ni, mau ribu riban ! Sudahnya......terkubur projek nak mencuci gambar.

Hinggalah beberapa minggu lepas terjumpa photobook murah  { baca di sini KISAH PHOTOBOOK RM1} 

6X6 MINI SOFTBOOK SOFTCOVER PHOTOBOOK BARBIE UNTUK DHIA SUDAH SIAP DARI www.photobook.com.my

Beli 7 vouchers terus ! Sebab, plan nak jadikan souvenir atau hadiah nanti. Gambar tu nanti, pandai-pandailah kot mummy cilok facebook atau instagram dorang tu !  Untuk siapa? Biarlah rahsia...kalau dah bagitahu awal-awal kat sini, tak jadi SUPRISE lah pulak nanti !

Ini ialah hasil pembelian photobook ke-3 dari 7 vouchers yang di beli tempoh hari. Alhamdulillah, album Dhia Batrisya versi umur setahun hingga kini sudah siap. Dhia sendiri requests nak versi Barbie Pink ! Jenuh juga nak pilih gambar, sebab terlampau banyak koleksi gambar. 
 

Photobook softbook ini bersaiz 6x6, 190gsm paper. Boleh di katakan tebal juga dan berkualiti matt paper ni. Bila pegang-pegang tak nampak kesan jari di photobook ini.
 

Walaupun photobook ini nampak kecil, tapi mummy puas hati. Sebab, photobook ini boleh memuatkan lebih kurang 60-100 keping gambar. Mummy jenis tak berapa nak kretif, dengan photobook ini memudahkan lagi kerja mummy. Hanya pilih design photobook yang sedia ada. 

 6X6 MINI SOFTBOOK SOFTCOVER PHOTOBOOK BARBIE UNTUK DHIA SUDAH SIAP DARI www.photobook.com.my

Gambar pun, hanya drag semua dari folder yang dah di asingkan. Terus tekan autofill. Kemudian, baru sorting mana yang rasa nak tukar gambar atau delete gambar. 

6X6 MINI SOFTBOOK SOFTCOVER PHOTOBOOK BARBIE UNTUK DHIA SUDAH SIAP DARI www.photobook.com.my

Nak tambah nama atau teks, pun boleh tambah. Photobook pertama dan kedua, macam tak berapa pandai nak edit. Yang ketiga ini, baru mummy pandai sedikit nak edit-edit.
 
 


Mudah sahaja nak buat photobook :-
1. Layari www.photobook.com.my
2. Pergi ke start a book, pilih photobook. 
3. Kemudian cari design mana yang berkenan. Mummy pilih online readybooks.
4. Jangan lupa klik 6x6 MINI SQUARE SOFTCOVER. Nanti akan keluar photobook yang berharga RM79. 
5. Siap isi gambar dan edit. 
6. Isi details untuk pengeposan.
7. Buat payment. Ha !! Masa ini lah kene masukkan kod itu. 
8. Mummy hanya dikenakan bayaran postage sahaja !



Ada yang minat nak buat photobook, tapi tak ada VOUCHER? Jangan risau !! Terus ke www.photobook.com.my. Mummy ada nampak promosi PHOTOBOOK PERCUMA sehingga 12 Januari 2015. Kod yang perlu di isi ialah REVIEW2015.

 
 

You Might Also Like

5 comments

  1. cunnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nk buat jugak

    ReplyDelete
  2. cantik dan juga comel... he he he...ash nak buat lagi satu nih...

    ReplyDelete
  3. menarik ni kak linda.

    Boleh letak semua gmbr kenangan.dah tua2 nanti leh tengok balik.hehe:D

    ReplyDelete
  4. Wah menarik...nak cuba jugak la buat..mana tau best boleh buat lagi kan...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab