Total Pageviews

Jadilah Seperti Rashid dan Be Like Bill

Ada persamaan ke BE LIKE RASHID (Jadilah Seperti Rashid) dan BE LIKE BILL? Baru-baru ini, kisah JADILAH SEPERTI RASHID menjadi terkena...

Ada persamaan ke BE LIKE RASHID (Jadilah Seperti Rashid) dan BE LIKE BILL?


Baru-baru ini, kisah JADILAH SEPERTI RASHID menjadi terkenal. Sana sini sebut Rashid. Mummy pun memula macam tak faham siapa Rashid yang di sebut-sebut oleh kawan-kawan. Rupanya Rashid ini adalah kartun seloka sindiran berbentuk nasihat, kisah JADILAH SEPERTI RASHID telah berjaya viral. Bukan sahaja di facebook, tetapi ...dah masuk tv ! 
Alhamdulillah, bab yang elok macam kata-kata nasihat ini. Memang mummy sokong sangat !Dari mana datangnya Rashid ini ye? Apa yang mummy nampak JADILAH SEPERTI RASHID atau di kenali sebagai BE LIKE RASHID ini seakan-akan seperti BE LIKE BILL. Cumanya, JADILAH SEPERTI RASHID ini lebih ketengahkan tentang budaya kita rakyat Malaysia. Manakala BE LIKE BILL lebih kepada masyarakat orang putih. Tapi, ada juga kata-kata nasihatnya yang bagus untuk kita.


Insyaallah, yang baik kita jadikan teladan. Yang tak berapa baik tu, minta di jauhkan dalam diri kita. Amin.......

You Might Also Like

4 comments

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (392) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (318) review (282) 2019 (240) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (81) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)