Oh GDexpress Kajang !

04:15

Sebelum cuti Raya Cina yang panjang aritu, mummy dah buat order barang kat Shaklee. Tapi, Shaklee akan pos barang lepas raya Cina. Gdex tak pick up dah Jumaat tu. 

Sesebelum ni, kalau order Jumaat..insyaallah hari Sabtu boleh sampai. Gdex memang datang ke rumah kalau hari Sabtu. Memandangkan perayaan cuti panjang ...kene faham !! Customer yang order barang dari mummy pun, mummy dah explained. Tak boleh expect barang awal. 



Tibanya, hari di janji kan. ..memang shaklee pos tepat pada waktunya.  SMS pun dah terima dari Shaklee berkenaan nombor consignment GDEX. Cek dalam website GDExpress...memang barang dah sampai. Tapi, mummy pelik sebab tak di nyatakan barang akan OUT FOR DELIVERY. 

Cepat-cepat telefon GDEX PRESS. ...Sebab mummy rasa barang tu macam tak hantar pada hari itu (Rabu selepas raya Cina). Bila dapat berhubung dengan pihak GDEX memang betul. Barang tak hantar pada hari tersebut...dengan alasan parcel banyak dan staff tak cukup. 

Hamboi !! Boleh gitu jawapan selepas cuti panjang ye !! Macam tak nak bisnes je. 

Nasib baik tempat kerja mummy ke GDEX tak jauh. Waktu rehat tengah hari...terus pergi sendiri collect barang dan terus sorting out hantar ke customers! 

Ni bukan kalo pertama GDEX Kajang ni buat hal. Pulak tu, kita nak kene call tanya barang. Kalau dah lambat tu, call la customer. Bagitahu la late delivery ke..nak pick up ke apa. Hrm...


Panas berdeting. ..Selfie sat...pastu apek tu pun sibuk gak nak masuk. Hahaha

Bak kata husband ...'confirm ke ada apek?' Ke dalam gambar je ada?'

Hamboi !! Nak takutkan mummy lah tu... siang-siang tak ada hantu ler...

You Might Also Like

4 comments

  1. apek nak say happy cny hahahhaa

    ReplyDelete
  2. my experience dgn GDEX, saya suka GDEX sbb dia akan sedaya upaya pggil kita kat rumah. macam poslaju, dia tinggalkan nota je suruh ambik kat office.

    ReplyDelete
  3. susah kalau courier servis buat hal ni...bukan apa..kadang2 barang tu penting kan..ni satu hal plak nak kena pi amik kat opis dia...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab