Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Pekena Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya sebelum puasa aritu. Sebelum ini , mummy pernah ke Boat ...

Pekena Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya sebelum puasa aritu. Sebelum ini , mummy pernah ke Boat Noodle Damansara . Boa Noodle Damansara memang ramai sangat pengunjung...beratur punya lah lama. Tapi, mungkin sebab datang sekumpulan kot ! Tu yang amek masa sedikit nak dapatkan meja makan. Dan...Baru-baru ini, mummy ada ke Boat Noodle lagi. Tapi buka di Boat Noodle Damansara. Mummy sekeluarga ke Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya. Kebetulan ada event di sana. Datang awal nak lunch dulu. Tetiba ternampak Boat Noodle. Terus bawa semua ke Boat Noodle untuk lunch. Tak sesak sangat, mungkin kami datang awal pada waktu itu. 

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya


Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Gelagat anak-anak dengan sepupu mereka. Bab nak berjalan memang sangat tak sabar. 

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya


Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya


Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya


Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Dah sampai Boat Noodle Jaya One PJ, Tok abah pertama kali nak makan Boat Noodle. Ayat pertama keluar dari mulut Tok abah, " tak mahal ke makan sini?" Berapa harga makanannya?". Mummy senyum sambil jawab soalan Tok abah bebudak ini,"Tak mahal, abah. RM1.90 je semangkuk!"

"eh..murahnya..betul ke tempat macam ni makanannya murah?" ..Abah ni, memang jimat orangnya..tak suka membazir. Bab harga maknanan, memang sangat particular. 

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya


Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Selfie bersama-sama sebelum makan. Kami order teh ais dan green tea ice. Kongsi anak-anak dan anak buah. Teh di Boat Noodle ni memang sedap ! Tok abah and tok mak pekena air teh botol je.

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Menu standard di Boat Noodle. Ada 4 jenis. Empat-empat kami amek untuk 2 set ! Kongsi reramai !

Cuma kan...Mangkuk di sini sumbing-sumbing. Kene hati-hati bila anak makan. Mummy dah cuba minta tukar mangkuk lain. Tapi, staff sini kata...memang mangkuk mereka macam tu. Semua sumbing..huhu. Pasrah je lah !

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

bertingkat-tingkat !

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya
berselera sungguh Bella dan Rayyan

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Habes !! Ni yang mummy sayang korang ni ....tak membazir !

Tenang Makan di Boat Noodle Jaya One Petaling Jaya

Kenyang makan..kita main ..yeayyyy.

Alamat Boat Noodle Jaya One PJ



100-P2.033 The School , 
Jaya One, 72A, Jalan Universiti,
 46200 Petaling Jaya, Selangor


You Might Also Like

6 comments

  1. Menggugat keimanan ena tengok time bulan puasa ni.. hahahaha... Dah la hantu boat noodle ena ni

    ReplyDelete
  2. sedapnya... boat noodle... Bonde suka makan tom yam dia Sedap tak cukup semangkuk

    ReplyDelete
  3. Nani selalu lepak sini. Itu lah memang mangkuk banyak sumbing kat sini T_T

    ReplyDelete
  4. lama tak makan nih.. jue bukan 1 mangkuk bnyak2 mangkuk sebab skit sangat.. hahahah.. air teh dia perghhh nyaman kalo selalu minum mau kena potong kaki.. heheheh

    ReplyDelete
  5. semangkuk memang tak cukup. apatah lagi 4 mangkuk tu :D

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi makan boat noodle..teringin jugak..hehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda