Monday, 1 August 2016

9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy

Raya baru-baru ini, ada beberapa barang mummy terlupa bawa balik ke kampung. Salah satunya ialah powerbank. Syok beraya, bateri smart phone pun habis ! Huhuhu...dah la jumpa dua tahun sekali je kawan tu. Tak dapat nak abadikan memori beraya bersama ! Rugi,kan tak bawa powerbank ! Nak salahkan siapa? Diri sendiri yang salah. Siapa suruh tak ingat bawa powerbank pulang beraya !

Mummy lihat, rata-rata rakyat Malaysia kini mempunyai smart phone. Adakah semua memiliki powerbank? Pentingkah powerbank ini? Mummy juga pengguna smart phone. Begitu juga dengan kehidupan sekeliling mummy, boleh di katakan mak, abah, bapa mertua, adik-beradik dan ipar duai memakai smart phone atau tablet mudah alih. Tak sah tak muat turun aplikasi kegemaran jika ada smart phone ni,kan? Mummy pun sama..macam-macam aplikasi ada. Aplikasi blogger, waze dan juga media social shortcut. Bila banyak aplikasi ni...mulalah bateri tak tahan lama, 5-6 jam dah tinggal separuh bateri. Sebagai solusinya, powerbank menjadi pilihan alternatif jika mummy berada di luar atau di tempat yang tidak mempunyai plug.

Jangan jadi macam mummy raya aritu. Tak bawa powerbank, bila bateri handphone kong. Nak cari jalan guna waze pun tak boleh, nak berkomunikasi untuk planning jalan raya pun susah dan nak snap gambar guna handphone pun tak boleh. (nangis dalam hati sekejap !)


Cerita bab powerbank ini, mummy ada kriteria pilihan mummy dalam memilih powerbank.


9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy



APAKAH ITU POWERBANK ABS 


Dah cerita panjang lebar, baru tersedar. Mungkin ada yang tak tahu apakah itu powerbank. Bukan bank yang ada power keluarkan RM tau !  Power Bank adalah suatu alat atau gajet pengecas bateri yang di gunakan oleh pengguna smartphone, tablet dan lain-lain. Tanpa memerlukan soket atau plug. Ia di ibaratkan “extra battery” untuk phone.


9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy

Power bank boleh cas dengan menggunakan charger nya, phone , USB komputer /laptop atau menggunakan power bank yang lain (aman yang sesuai dengan inputnya).

Apa itu mAh?


Power bank ABS ini mempunyai 12000mAh. Apakah itu mAh? mAH adalah milli Ampere Hour, dimana ia adalah unit untuk mengukur kapasiti bateri power bank. Dengan power bank yang berkapasiti 12000mAH. Adakah ia boleh mengecas phone yang berkapasiti 1200mAh? Ya, sebanyak 10kali boleh cas. 


PAKEJ ABS POWERBANK


9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy
 ‪‎ABS ini di lengkapi dengan Powerbank‬ ‪dan ‎USBCable‬

9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy


1. Waranty agak lama, iaitu selama 2 tahun waranty yang di berikan. (1 to 1 Exchange Guarantee whole Malaysia )

9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy

9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy

9 Sebab ABS Powerbank ‪#‎YouthSeries‬ Jadi Pilihan Mummy







2. Reka bentuk yang agak esklusif. Semalam upload di facebook semua ingatkan mummy beli handphone baru. Padahal powerbank je :) Dan, banyak pilihan rekabentuk powerbank ABS, semuanya kena dengan jiwa mummy.

3. Boleh jadikan sebagai lampu suluh.

4. Ringan, anak pun boleh tolong pegang dan bawa.

5. Jimat masa mengecas. Sekejap je dah penuh. (Fast Charge Supply)

6. CPU supply cut off control

8. Ada lampu LED..boleh lihat powerbank sedang mengecas bateri (LED power capacity light - display )

9. Dan...paling best sekali. Ada diskaun serta PENGHANTARAN PERCUMA. Jimat duit pos penghantaran, kan !






INFORMASI TENTANG ABS POWERBANK ‪#‎YouthSeries‬ MUMMY:-

  • Model: J18G
  • Warna Turqoise Hijau
  • Input: 5V - 2A
  • Output 1: 5V - 2.1A
  • Output 2: 5V - 2.1A
  • With LED Capacity Light
  • Harga: RM179



Bagus ke tidak power bank ini? Oh mestilah mummy really recommended power bank ini, cepat penuh dan mudah di bawa. Bagi yang suka dengan power bank ABS ini, boleh beli terus di SINI

Yang paling best lagi,kan...ABS Powerbank dah ada di kedai online 11 Street http://bit.ly/ABS_11Street dan boleh dapatkan diskaun sempena Merdeka Sale sebanyak 20% - 30% cepat  dapatkan tau..promosi hingga 31 Ogos 2016 sahaja!!

Pastikan ABS power bank anda original, hanya C Two Gadget satu-satunya distributor untuk ABS power bank di Malaysia.

Info lanjut, boleh layari :



10 comments:

  1. memang perlu ada power bank ni. Akak pun nak kena cari ganti power bank lama yang dah tak power lagi....boleh cuba brand ni kot nanti

    ReplyDelete
  2. Wa...menarik ni...tahniah linda dpt review ni...akak x terpilih...sedih..kalau x sure dpt power bank baru...

    ReplyDelete
  3. bagusnya. kita pun memang mencari powerbank ni. haha

    ReplyDelete
  4. Wahhh menarikkk. Bila suluh terang gitu kann ^-^

    ReplyDelete
  5. cutenya powerbank tu..nak beli laa.

    ReplyDelete
  6. aida skang jarang guna powerbank.
    but adalah satu. utk emergency :)

    ReplyDelete
  7. Bestnya power bank linda..nak yang ni..hehe

    ReplyDelete
  8. Cantik warnany.. Kalau Sha pula suka yang ringan dan mudah disimpan..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers