Dhia dan Dzal tengok kucing makan

08:42

Dulu masa single muda remaja..Mummy ada bela kucing kawan mummy. Dia nak pindah ke UK. So.. take over kucing-kucing dia. Memang bukan senang nak jaga kucing ini. Tapi, seronok sebenarnya ada peneman. Manja-manja kucing tu - Lilo (betina) dan Chika (jantan). Suka tido sekali, mana kita pergi samada ke dapur atau ke depan..mesti suka ikut. Allah rindu manja-manja mummy tu. Lepas kahwin, mummy berikan mereka pada orang lain. Sebab tak cukup tempat nak letak mereka. Sedih memang sedih tapi apakan daya.



Anak-anak pun suka kucing, gambar masa kat kampung. Raya aritu, ada kucing yang datang-datang. Bersungguh-sungguh bebudak ni tengok kucing makan.












Suka sangat bebudak ni bila dapat jumpa dengan kucing.. tapi, kucing yang singgah rumah atok Taiping ni semua pemalu. Bila Dzal dan Dhia nak main. Semua kucing ni lari. Huhu.

You Might Also Like

2 comments

  1. budak-budak memang suka kucing. Kita yang besar pun suka jugak tp tang part nak bersihkan uk uk dia la yang tak tahan...

    ReplyDelete
  2. ijat plak pantang nampak kucing di mana jer.
    mesti dia nak kejar.
    nak peluk. nak tarik ekor :)
    kanak2 & kucing adalah sinonim...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab