FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !

11:01

Baru-baru ini, mummy dan keluarga ke Family Day #TinaLegacy di De Rhu Beach Resort, Kuantan Pahang. Tok mak dan Tok abah mengajak kami anak beranak pergi. Padahal, ni family day besan Tok Mak. Tok Mak kene gantikan family mereka yang tak dapat hadirkan diri. Eh...bayar tetap bayar tau..bukan free. Walaupun tok mak tu pi gantikan tempat orang lain.

Mummy pun kene angkut dek Tok Mak dan Tok Abah. Nampak gayanya...berjalan sakan kami anak beranak lagi.


FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !



FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !


AKTIVITI FAMILY DAY #TINALEGACY DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG

DAY 1

Jam 9 pagi - Bertolak dari Kajang
Rehat di Kawasan Rehat Temerloh
Rehat di Kawasan Rehat Gambang



FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !














12.00 tengah hari - sampai di Kuantan
Makan Tengah Hari
2.30 petang - Berkumpul di lobby De Rhu Beach Resort, Kuantan
4.15 petang - Dapat kunci bilik dan terus menyiapkan diri


















5.15 petang - Sukaneka dewasa -pakai selipar giant, lari dalam guni dan kukur kelapa.
Sukaneka kanak-kanak - masukkan air dalam botol, rebut kerusi, 
Sukaneka veteran - cari gula dalam tepung, isi air dalam belon.
7.00 malam - Bersurai dari Sukaneka












8.00 malam - Makan Malam dan Penyampaian Hadiah

Day 2
7.00 pagi - Sarapan Pagi
Aktiviti bebas
12.30 tengah hari - check out

Tu je aturcaranya...padat dan puas hati. Seronok pun seronok !


BEST KE DE RHU BEACH RESORT, KUANTAN PAHANG?

Ni kali kedua mummy datang. Sebelum ini pernah datang dengan daddy, Dhia dan Dzal dalam perut lagi. Memang best..cuma tak bestnya lambat check in  jehehehe. 





Posing di sekitar De Rhu Beach Resort, Kuantan Pahang. Sempat mandi kolam tapi, tak ada gambar. Almaklumlahkan banyak sesi kejar mengejar anak-anak.

Sebelum terjun kolam kasi bergambar dulu.





Ada banyak pool di sediakan di sini. Pilih je ..nak mandi kat kolam mana satu.




FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !

Bilik hotel pun luas, ada tempat iron baju, minum kopi teh dan banyak lagi.

FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !

FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !

Selepas siap berkemas..terus check out. Heading to Cherating pulak.

FAMILY DAY #TINALEGACY DI DE RHU BEACH RESORT KUANTAN PAHANG HAVOC !

Kenangan semasa Family Day #tinalegacy di De Rhu Beach Resort Kuantan Pahang. Masuk acara sukaneka kukur kelapa..dengan jari jemari pun kene kukur hehehe.

You Might Also Like

2 comments

  1. salam..
    bestnyer family day kat sana ye =)
    tmpt pon tgok cam ok..=)

    ReplyDelete
  2. seronok buat aktiviti begini...boleh eratkan hubungan kekeluargaan..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab