8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL -   Assalamualaikum .. Selamat Sejahtera semua ! Tengah buat apa tu, korang? Bercuti lagi k...

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL - Assalamualaikum .. Selamat Sejahtera semua ! Tengah buat apa tu, korang? Bercuti lagi ke tu? Mummy dah habis mood cuti-cuti. Sekarang ni, masa untuk mengais pulak ! Hehehe. Cerita pasal bercuti kami sekeluarga ke Bali Indonesia tempoh hari. Mummy plan nak travel dengan kasut kulit Ijmal sebenarnya. Mummy ini, memang suka kasut kulit. Siapa yang tak minat kasut kulit, kan? Mummy bukan suka-suka tersuka dengan kasut kulit. Tapi, kulit kaki mummy ni sangat sensitif. Kalau silap pakai kasut, boleh melecet kaki.

Berbalik kisah nak travel dengan kasut kulit dari jenama Ijmal ke Bali. Hajat tu tak kesampaian. Tapi, tak mengapa sebenarnya...insyaallah ada rezeki lebih kita pi jalan-jalan tempat lain dengan kasut kulit Ijmal ni.

Mesti korang tertanya-tanya, kan? Kenapa mummy nak sangat kasut kulit dari Ijmal? 

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL


8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL


Kasut Ijmal merupakan kasut kulit di reka khas untuk muslimah. Kesemua kasut kulitnya mempunyai design yang trendy dan selesa untuk di pakai ke pelbagai majlis dan tempat.

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL. Kalau korang nak tahu kenapa? Jom tengok sebabnya :-

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

1. TAK SAKIT KAKI & KAKI TAK MELECET - Mummy dah pakai Kasut kulit Ijmal ni, memang selesa, tak sakit kaki dan juga tak melecet ! Bukan mummy sorang je cakap macam tu, rakan blogger mummy dah pakai kasut kulit Ijmal ni. Beliau pakai ketika beliau ke Korea. Boleh baca entri beliau di SINI . Kata Kak Ieta, kasut kulit Ijmal ni, tak sakit kaki dan tak melecet walau banyak berjalan. Tahu je lah, travel ke Korea tu..bukan dekat-dekat nak pi satu tempat ke satu tempat. 

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

2. KASUT KULIT HALAL - kita yang beragama Islam ni, pastinya nak kasut kulit yang HALAL. Dengan membeli kasut kulit Ijmal ni, tak perlu was-was dah. Memang 100% halal

3. 100% COW LEATHER - Ha..yang ni paling mummy suka. Kasut Ijmal ini HALAL sebab ianya diperbuat dari 100% kulit lembu. Bukan kulit campur-campur ye ! Teksturnya, lembut  ya rabbi ! Selesa sangat bila di pakai !

4. TUMIT TINGGI TAPAK LEMBUT - Korang tahu je lah, kan. Mummy ni, bukannya tinggi orangnya. Kalau pilih kasut yang dapat tapak tinggi memang mummy suka sangat. Kebanyakan kasut kulit bertutup di pasaran, tak ada banyak yang tinggi dan bertapak lembut. Tapi, kasut kulit Ijmal ni..semuanya ada. Tapak tinggi dan lembut !

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

5. TAPAK WEDGES BOLEH ABSORB HENTAKAN - Kasut kulit Ijmal ni ada kelebihan dan fungsinya tersendiri untuk menyerap hentakan dan elakkan sakit tulang belakang kerana tapak wedges ijmal dibuat dari material getah yang boleh absorb hentakan. 

Diameter tapaknya yang besar mampu elakkan wanita mudah tergelincir dan getah asli elakkan mudah jatuh ditempat licin.


8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

6. MATERIAL NERI - Kasut kulit Ijmal ini di perbuat dari material Neri. Di mana ianya berfungsi untuk menyerap peluh, elakkan melecet dan tidak panas jika dipakai lama.

7. RATUSAN REVIEW POSITIF DAN TESTIMONI. Kalau korang nak tahu, mummy bukanya nampak kasut kulit dan terus nak je, tau ! Mummy dok tengok-tengok testimoni pengguna juga ! Oleh kerana ada ratusan testimoni positif dari pemakai kasut kulit Ijmal. Semakin membuak-buak jiwa ni, nakkan kasut kulit Ijmal. 

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

8. JAMINAN MONEY BACK GUARANTEE - Paling..paling best Ijmal ini ada jaminan MONEY BACK GUARANTEE tau. Mereka akan pulangkan wang 100% jika korang terima kasut yang tidak berkualiti dan rosak dalam masa sebulan. Lama tu..sebulan !


4 JENIS KASUT KULIT KELUARAN IJMAL


Kalau korang nak tahu, Ijmal bukan sahaja keluarkan kasut kulit jenis wedges sahaja. Tapi ada 4 jenis kasut kulit keluaran Ijmal ni. Anataranya ialah :-

IJMAL WEDGES

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

IJMAL WEDGES ada 4 pilihan warna iaitu hitam, mustard, dark blue dan seaweed green. Mummy memilih warna mustard untuk IJMAL WEDGES. 

Harga IJMAL WEDGES ialah RM270 RM220

IJMAL PLAIN & IJMAL EMBOSS

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

Nak nampak lebih feminin, koang boleh pilih IJMAL Plain atau Emboss. Di mana ianya seusai untuk majlis kasual, jalan-jalan atau ke tempat kerja. 

4 pilihan warna untuk IJMAL PLAIN dan EMBOSS iaitu mustard, black, maroon dan dark chocolate.

Harga :  IJMAL PLAIN : RM200 RM160,  IJMAL EMBOSS RM220 RM170

IJMAL TULIP
8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL

IJMAL TULIP pula, menampakkan gaya kasut kulit elegan. Setanding dengan design tersohor. Di datangkan dengan 4 pilihan warna juga iaitu light brown, red brick, dark brown dan juga black

Harga IJMAL TULIP : RM230 RM190

8 SEBAB MUMMY MEMILIH KASUT KULIT WEDGES IJMAL


Mummy dah gunakan kasut kulit wedges dari Ijmal. Mummy memilih saiz 9 untuk kasut bertutup ni, kasut sandal kebiasaannya mummy boleh fit dengan saiz 8. Alhamdulillah walau pilih kasut Ijmal secara online. Kasut wedges Ijmal tak mengecewakan bila sampai ke tangan mummy.

Serius memang sedap pakai bila berjalan lama. Terutamanya, waktu bershopping. 2 jam pun tak rasa penat macam 2 jam. Hihi.

Kalau korang tercari-cari kasut kulit yang sedap di pakai. Mummy memang highly recommended kasut kulit jenama Ijmal.

Untuk keterangan lanjut, boleh layari :-
Facebook : Ijmal
Beli online di : www.ijmal.my 


You Might Also Like

20 comments

  1. nk bli kasut ni kena yg selesa pki...nk2 plak kalo nk guna utk travel byk jln...slh pilih kasut maunya sakit kaki & melecet kn

    ReplyDelete
  2. Ruby suka kasut loafers camni. sebab dia tutup aurat, nampak profesional bila ke event atau kemana aje. kemudian sarung je terus. Hahaha. Nanti nak beli. Sebab dah tak mampu nak beli Scholl. Huwaaaaa

    ReplyDelete
  3. Ijmal nie untuk ladies je ke? Macam menarik plak bila tengok pilihan warna yang ada.

    ReplyDelete
  4. cantik dan selesa. warnanya juga terang dan menyerlah... tergoda kite...

    ReplyDelete
  5. Cantik lah rangkaian kasut ijmal ni. Nak grab satu tapi tak tahu nak pilih yang mana. Semua berkenan...huhu

    ReplyDelete
  6. Kak Sue pun pilih wedges, maklum lah tak tinggi juga.. hahaha.. tapi memang selesa dan ringan kan kasut Ijmal nie. Suka sangat..

    ReplyDelete
  7. Ramai juga yg dah beli kasut ijmal ni kak. Rata2 semua puas hati tau. Dan kasut2 ijmal semua cantik2.

    ReplyDelete
  8. Cantik la..warna dia pun menarik..

    ReplyDelete
  9. Ni kalau nak travel next year, boleh usya website Ijmal..Nak cari kasut yang selesa macam ni untuk berjalan..

    ReplyDelete
  10. saya sangat suka Ijmal.. berbaloi kan linda..

    ReplyDelete
  11. wow cantiknya kasut ni nampak selesa, jahitan dia pun nampak kemas.

    ReplyDelete
  12. Wahh gaya la kasut ijmal ni. Kena try jugak ni

    ReplyDelete
  13. wah menarik juga. takat ni takda lagi kasut kulit... bleh la nti nak riki2 beli sepasang

    ReplyDelete
  14. Bestnya wedges ni. Boleh cuba lah sebab tahan daya hentakan tu best tu

    ReplyDelete
  15. wowww nampak menarik kasutnya.. stylo gitew... harga pun boleh tahan

    ReplyDelete
  16. Cantik kasut ijmal ni . Pemilihan kasut sebelum memakai sangat pentingkan , tambah lagi kalau kasut yang dipilih dipakai untuk perjalanan jauh

    ReplyDelete
  17. Kasu Ijmal paling comfort untuk akak...compare kasut2 lain...

    ReplyDelete
  18. Memang selesa sgt kst ni. Lembut ja. Btw mummmy nmpk gojes dgn wedges colour mustard ni.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -