Blogger Suria Amanda Dari Pandangan Azlinda Alin

Morning ! Assalamualaikum ! Segmen kenali blogger lagi di blog mummy ! Hehe. Kalau sebelum ini, mummy ada tulis tentang blogger Mimi Azirah...

Morning ! Assalamualaikum ! Segmen kenali blogger lagi di blog mummy ! Hehe. Kalau sebelum ini, mummy ada tulis tentang blogger Mimi Azirah dan CeritaIta. Hari ini, mummy nak cerita tentang blogger Suria Amanda pula. Mummy pasti, ramai yang dah kenali blogger hebat Suria Amanda ini. Bagi yang belum kenal lagi siapakan Suria Amanda, jom kita berkenalan dengan beliau....

Blogger Suria Amanda Dari Pandangan Azlinda Alin

Blogger Suria Amanda Dari Pandangan Azlinda Alin


Siapakah Suria Amanda dari pandangan mummy? Suria Amanda atau nama sebenarnya, Parizan merupakan seorang ibu tunggal yang berkerjaya. 

Blogger Suria Amanda Dari Pandangan Azlinda Alin


Mummy kenali beliau dari sebuah kelab blogger dan juga blog walking. Kak SA memang rajin buat blog walking. Mummy memanggil beliau dengan panggilan Kak SA ("es..ea".. bukan sa). Kak SA ni, seorang yang sangat stylo, almaklumlah PA bos besar di salah sebuah syarikat gergasi di Malaysia. Haruslah ada protokolnya,kan ! 

Teringat kisah mummy belajar di UiTM satu tika dulu. Ada subjek Etika (Etiquette) salah satunya ialah cara makan, cara pakai sudu garfu pinggan mangkuk di hotel atau event. 

Lepas tu, masuk pula kerja di banking line. Belajar cara berpakaian dan aksesori yang sesuai. Waktu awal-awal kerja di perbankan, mummy memakai spec bingkai hitam tebal tebal. Masa kursu kena tegur, tak sesuai memakai cermin mata sebegitu berkerja di dunia perbankan. Sebab nampak kurang professional.

Berbalik kisah kak SA, mummy memang faham kerjayanya itu.


Lebih 4.8 juta Pembaca Blog Suria Amanda


Blog Suria Amanda dah cecah lebih 4.8 juta pembaca. Ya Allah ! Memang mummy salute dangan blog kak SA ni. Kak SA memang rajin update cerita yang best dan terkini di blog beliau. Nak resepi, nak tau kisah beauty, jalan-jalan...semua ada dalam blog beliau.

Penulisan kak SA juga sedap di baca. Tak terlalu formal macam baca surat khabar ! Santai gitu ..........

Blogger Suria Amanda Dari Pandangan Azlinda Alin

Gambar kami 2 tahun lepas untuk preview majlis berbuka puasa di Bangi Golf Resort. Mummy agak rapat dengan Kak SA juga. Dah macam adik beradik, walaupun jarang berjumpa.

Kak SA tak lokek ilmu dan juga suka membantu. Bukan bantu pinjaman kewangan ye ! Jangan ada yang PM Kak SA pinjam duit. Nak pinjam duit, pi kat bank terus. 

Tapi, kalau nak minta Kak SA tolong bantu review atau nak Kak SA tolong promote barangan korang jual tu, bolehlah hubungi beliau. Harga? Ha..tang tu korang deal sendiri ye! Mummy tak campur hehehe.

Nak tahu lagi tentang blgger Suria Amanda? Korang terjah Blog dan SocMed beliau ye :-




You Might Also Like

9 comments

  1. Salah sorang Blogger hebat yang sentiasa menjadi rujukan Kak Sue..

    ReplyDelete
  2. Dah jumpa kak SA masa event Ayam Penyet Best. Kak SA x sombong

    ReplyDelete
  3. Hai kak SA, hihi.aina suka tengok kak SA sebab lawa memanjang.

    ReplyDelete
  4. pernh jmpa skali tp xsempat selfie bersama

    ReplyDelete
  5. tabik spring kat kak SA ni sebab dia sangat rajin..

    ReplyDelete
  6. Lama dah kak linda kenal kak sA rupanya. Betul tu kak. Kak SA tak lokek ilmu dan suka share dgn semua org.

    ReplyDelete
  7. Thanks Linda sudi review...alahai..akak biasa- biasa je..takde la macam yang Linda cakap tu..akak pun masih banyak kena belajar lagi...appreciate sgt2 atas review ni..

    ReplyDelete
  8. Thanks linda..alahai..tinggi sgt tu pujian..akak biasa2 je Linda... banyak benda dlm kehidupan yg perlu belajar lagi..dunia blogging pun sama..kita sama2 belajar eh..sharing ia caring kan..terima kasih tak terhingga atas review ini

    ReplyDelete
  9. Kak SA mmg hebat. 4juta Tu ohoiii...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -