NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG

NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG - Bila anta Dhia pi sekolah awal, dapatlah mummy singgah beli breakfast sekitar rumah tok mak. Kalau da...

NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG - Bila anta Dhia pi sekolah awal, dapatlah mummy singgah beli breakfast sekitar rumah tok mak. Kalau dah lewat sangat pi keje..selalunya tapau breakfast kat mamak bawah ofis je. Lama tak makan nasi kerabu. Tiap kali lalu kawasan gerai ni, dok teringat nasi kerabu dia.


NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG


NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG

Dak Dzal, kalau dia dapat tahu mummy makan nasi kerabu ni. Mesti jeles. Dzal suka nasi biru, makan dengan keropok lak tu. Memang heaven dia tu kalau dapat.

Spesis Kelantan sesat hehe. Makan roti canai pun cicah gula pasir. Masa mummy ngandung dak Dzal, tak de pulak suka makan makanan Kelantan. Ntah gen mana singgah tu kot.

NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG

Kalau beli nasi kerabu, mummy suka letak solok lada atau telur masin je. Pagi ni bungksu solok lada je. Solok lada dia besar. Puas makan !

Sayur-sayurnya pun tak kedekut. Memang puas makan NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG. Mummy makan masa 11 pagi. Tak sempat nak breakfast, so brunch je teruihh..

NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG

Ada pulak limau nipis. Ni... nak bagi mummy kurus cepat ni. Memang yang paling best NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG 

Lokasi sebenar untuk NASI KERABU SEDAP KG MELAYU SUBANG, tak pasti sangat. Sebab kawasan kampung. Alamat kalau bagi pun, macam korang senang nak cari.

Nak amek gambar kedai pun, tak sempat sebab rushing pi kerja. Tapi ...landmarknya sebelum METRO DRIVING SCHOOL Kg Subang.

Awal pagi dah buka dah, petang pulak.. tak sure dia buka ke idak. 

You Might Also Like

10 comments

  1. alahai sedapnya.. dah le tgh lapar ni.. kena cari la gamaknya

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nasi kerabu Linda, anak dara Kak Sue pun suka sangat nasi kerabu Linda..

    ReplyDelete
  3. Baru nak tanya alamat.. hahaha.. Nasik kerabu kegemaran orang Kelantan.. Saya pun suka :D

    ReplyDelete
  4. selain nasi dagang , nasi kerabu adalah fav Bonde... solok lada tu nampak sedap sangat. teringgin pulak nak makan nasi kerabu sob sob sob

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap tp jarang makan nasi kerabu ... nak ke Subang jauh benor lak hihu

    ReplyDelete
  6. ya allah.. sedapnya.. bulan depan nk pi kelate nk gi makan nasi kerabu

    ReplyDelete
  7. tengok pun dah terliur dengan nasi kerabu..lama dah tak membeli nasi kerabu ni...

    ReplyDelete
  8. Terliur jadinya. Memang suka nasi kerabu. Ada dekat area kl kan kak ada nasi kerabu dia buat mkn dgn daging bakar/ayam bakar. .Sedap

    ReplyDelete
  9. Sedapny nasi kerabu makan dgn keropok dan daging bakar

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -