RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP

RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP - Cuaca sejuk-sejuk, dalam fikiran mummy dok teringat sup pepanas aje. Maka..marilah kita masak sup...

RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP - Cuaca sejuk-sejuk, dalam fikiran mummy dok teringat sup pepanas aje. Maka..marilah kita masak sup sayur fish ball. Kalau korang kesuntukan masa untuk memasak, mummy recommended korang buat je Resepi Mudah Sup Sayur Fish Ball yang sedap ni ! Serius...memang mudah dan sedap tau.


RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP

Menu RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP ni, sekeluarga boleh makan. Sonang sket lah kerja mummy korang ni, kan ! Untuk anak-anak lawankan dengan ikan bilis goreng. Dan, untuk mummy daddy pulak. Lawankan je dengan cili api potong kicap. Perghhhh ! Jangan terliur ya korang ! Hehehe . Nak ke RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP? 


BAHAN-BAHAN RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP


RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP

Bahan nak buat RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP senang aje :-

Bahan hiris
1 biji bawang besar 
2 ulas bawang putih


Sayur
Kentang
Fish ball
Tauhu kering

12 kiub pati ikan bilis maggi
sedikit garam
3/4 periuk air masak 


CARA MaSAK RESEPI MUDAH SUP SAYUR FISH BALL SEDAP


1. Didihkan air masak ke atas dapur.

2. Masukkan bahan hirisan, kiub pati ikan bilis, kentang dan fish ball.

3. Dalam 5 minit, agak-agak kentang dah masak. Masukkan sayur dan tauhu kering. Nak tambah suhuun pun boleh. Tapi dapur kami tak ada suhuun.

4. Nampak semua bahan masak, boleh taburkan sedikit garam.

5. Siap ! 

Mummy ni, sejenis kalau dah siap masak SUP SAYUR FISH BALL ...terus nak makan la tu juga ! Hehe Buat ratah gitu pun boleh je ! Diet,ke? Haha..idaklah diet. Mummy ni memang tiap bape jam memanjang je lapo ! 

Breastfeeding mom katanya, kan !





You Might Also Like

11 comments

  1. Ratah pun sodap ni.. menu kegemaran Syafi ni

    ReplyDelete
  2. Kak Sue pun suka masak macam nie kadang-kadang, kadang tu tumis bawang semua tu. Tapi masak rebus-rebus lebih sihat kan Linda..

    ReplyDelete
  3. yang mudah tu lah yang sedap kan..kena pulak ada ikan kering dengan sambal ketuk..memang mengancam dah

    ReplyDelete
  4. semalam pun buat sayur simple gini gak cuma dkna tambah sohun sikit.hihii

    ReplyDelete
  5. hujan-hujan tgk menu kak Linda terliur sungguh.

    ReplyDelete
  6. akak pun suka sup simple mcm ni linda

    ReplyDelete
  7. sonang resipi dia..boleh try...

    ReplyDelete
  8. Simple tu yg sedap. Ni ana ratah cmtu je kak. Boleh hbs satu periuk.

    ReplyDelete
  9. Boleh try buatkan utk anak anak. Selalu sy buat sup sayur sawi dgn telur

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -