Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim - Assalamualaikum. Salam Sejahtera semua ! Apa khabar? Mummy harap semua sihat belaka. Entri ka...

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim - Assalamualaikum. Salam Sejahtera semua ! Apa khabar? Mummy harap semua sihat belaka. Entri kali ni, mummy nak mengeluh sket lah, kot ! Sket je nak mengeluh ! Bukan mengeluh tak bersyukur. Ni ngeluh manja, je ! Haha. Bila lagi nak manja dengan korang kat dalam blog ni, kan? Ok, mummy nak mengeluh tentang tompok putih di dahi Daim. Panau kot !

Mak mana yang tak runsing kalau ada benda tak best berlaku kat anak, kan? Sama gak dengan mummy ni, ha ! Mummy sangatlah runsing dengan tompok putih kat kepala babay Daim Naufal. Semakin hari, semakin banyak pulak tompok putih tu ! Ramai yang kata.. tu ialah panau. Tok Mak baby Daim suruh kami laki bini cari daun Gelenggang. Kot-kot masa daddy jaga site, ada terjumpa daun Gelenggang tu. Sampai sudah, kami tak jumpa daun Gelenggang ! Tapiiiii..kami jumpa produk dari daun gelenggang iaitu Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim ! Alhamdulillah syukur, akhirnya jumpa juga alternatif untuk tompok putih a.k.a panau di dahi baby Daim. Boleh ke Glow Gelenggang Rawat Panau Baby Daim ?


Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim



Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Macamana Glow Gelenggang Bantu Rawat Panau Baby Daim? Pertama sekali, mummy tunjukkan korang set Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim dulu lah ye. Tadaaa..gambar atas ni, lah set Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim dan mummy pun pakai sekali ..eh..eh..bukan pakai sekali tapi banyak kali pakai haha. hehehe ! Oh ya..apa itu daun Gelenggang? Mesti korang nak tahu, kan? Jom... mummy perkenalkan dulu apa itu Gelenggang.

APAKAH ITU GELENGGANG?

Gelenggang adalah satu pokok yang bertindak sebagai anti bakteria dan anti kulat.

Gelenggang adalah salah satu pokok dalam keluarga Cassia. Pokok Gelenggang ini adalah sejenis pokok renek yang mudah dijumpai dipinggir jalan dan belukar. Pokok ini biasa mencapai ketinggian antara 6 hingga 25 kaki. Ianya memiliki bunga berwarna kuning dan dilitupi oleh penutup yang menyerupai lilin sebelum bunganya berkembang. Daunnya berbentuk seiras (bilateral) dan berlawanan secara simetri, akan kucup pada waktu malam. 

Buahnya bersalut kulit seperti buah kekacang dan bijinya kecil berbentuk bulat. Gelenggang merupakan pokok ubatan pada masa yang sama merupakan tumbuhan berbunga perhiasan dalam dalam sub-keluarga Caesalpinioideae.

BABY DAIM SEBELUM GUNAKAN GLOW GELENGGANG



Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Tahu dah kan serba sedikit daun Gelenggang, kan? Kalau korang rajin nak  buat sendiri pun boleh. Tumbuk daun Gelenggang dan sapu di bahagian kudis, gatal, panau, resdung, bisul, eszema dan lain-lain. Kalau korang tak jumpa daun gelenggang atau malas nak tumbuk daun gelenggang tu. Beli je hat yang dah siap ready made iaitu set Glow Gelenggang

Gambar atas tu, gambar dahi baby Daim sebelum menggunakan produk dari GLOW GELENGGANG. Banyak yakmat tompok putih tu, kan? Sedih... tiap kali tengok dahi baby Daim. 

Tiap hari, mummy doa banyak-banyak kepadaNYA supaya janganlah tompok putih tu kekal macam tu. Acaner lah leh kena panau ni, dik ! Baby lagi dah ada panau ! huhu. Mummy careless ke ketika jaga kamu? Mummy tak jaga kamu dengan baik ke? 


Mujur mummy jumpa set Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim. Terus, mummy tak salahkan diri sendiri, lagi. 

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim ni ada 2 barang iaitu minyak Glow Gelenggang dan Sabun Glow Gelenggang. 


MINYAK GLOW GELENGGANG MENGANDUNGI HABBATUS SAUDA !

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

MINYAK GLOW GELENGGANG ini mengandungi habbatus sauda, minyak zaitun, minyak argan, susu kambing dan crystal menthol.

Minyak ini adalah minyak home made, tiada bahan kimia merbahaya dan juga ada banyak positif feed back ! 

Untuk baby Daim, mummy pakaikan minyak Glow Gelenggang. Minyak ni, bukan untuk Daim je...kitorang sekeluarga pun pakai sekali.


Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

CARA PAKAI MINYAK GLOW GELENGGANG HABATUS SAUDA !

Minyak Glow Gelenggang ini sesuai untuk baby, memang confirm selamat ! Baby Daim pun nampak selesa sangat bila mummy sapukan MINYAK GLOW GELENGGANG ni. Cara nak pakai MINYAK GLOW GELENGGANG pun mudah sangat ! :-

1. Buka botol MINYAK GLOW GELENGGANG
2. Picitkan 1x pump MINYAK GLOW GELENGGANG
3. Sapukan MINYAK GLOW GELENGGANG ke tempat yang di kehendaki selepas mandi. Macam mummy, mummy sapukan ke dahi baby Daim selepas mandi. 2 kali sehari.

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Untuk bayi, sapukan MINYAK GLOW GELENGGANG ni dah cukup memadai untuk rawatan seperti panau dan ruam susu.

HARGA minyak herba organik 30ml - 1 botol RM47




Cara simpan Minyak Glow Gelenggang, hendaklah di simpan di tempat yang kering dan tidak panas. Untuk mengelakkan ketidakberkesanan Minyak Glow Gelenggang


SABUN HERBA GLOW GELENGGANG

  
Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Sabun Herba Glow Gelenggang ni wangi sangat macam bau coco butter.  Rasa macam nak gigit dan makan je hehehe. Sabun Herba Glow Gelenggang ini seelok-eloknya pakai sebelum menggunakan Minyak Glow Gelenggang.

Mummy ni, memang ada masalah kulit muka gatal-gatal sket. Resdung ke sinus ke entahlah..adik beradik dia tu jugak la kot ! Oleh kerana Sabun Herba Glow Gelenggang sesuai untuk kulit gatal-gatal, mummy pun pakai buat cuci muka.

Sedap pakai Sabun Herba Glow Gelenggang, kulit muka rasa lembut dan fresh !


CARA PAKAI  Sabun Herba Glow Gelenggang

Cara paaki  Sabun Herba Glow Gelenggang ni senang je :- 

1. Sabun herba ini pakai ketika mandi. Boleh di pakai di badan dan muka juga.
2. Basahkan tapak tangan dengan air
3. Usapkan tangan tu ke sabun hingga rata dan sapukan ke muka (untuk muka mummy yang kerap gatai)
4. Bila hingga bersih

Lepas cuci, masyaallah, rasa fresh dan dingin je muka ! Hilang rasa gatal teruih  kat muka mummy ! Hehehe. Selesai cuci muka dengan  Sabun Herba Glow Gelenggang barulah mummy sapukan muka mummy dengan  Minyak Organik Herba Glow Gelenggang.

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Sabun Herba Glow Gelenggang sesuai untuk masalah gatal, eczema, bisul, kurap, panau, resdung, kudis buta.

Sabun ni tak perlu di potong-potong sebab ianya tak mudah cair, tak mudah putih dan tak mudah lembik !

Tekstur bersifat skrup, sedap bila di buat mandi dan gosokkan di badan !

Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim

Untuk keberkesanan yang optimum.  Sabun Herba Glow Gelenggang ini hendaklah di pakai 2 kali sehari sebelum memakai  Minyak Glow GelenggangSelepas  Sabun Herba Glow Gelenggang di gunakan, hendaklah di simpan di tempat yang kering.

Harga Sabun Herba Organik Glow Gelenggang 50gm
1 ketul rm47
2 ketul rm70
4 ketul rm140 + free 1 ketul


Harga set sabun herba & minyak herba
1 set rm70
2 set rm140 + free 1 sabun herba
Free pos + free gift


TESTIMONI DAIM NAUFAL SELEPAS MENGGUNAKAN MINYAK GLOW GELENGGANG




Alhamdulillah syukur, dalam masa seminggu kurang dah tompok putih (panau) di dahi Daim. Serius... rasa senang hati sangat, bila panau Daim dah tak ada. 




Sebelum gunakan set Glow Gelenggang

Selepas gunakan set Glow Gelenggang


Glow Gelenggang bukan Rawat Panau Baby Daim, tapi rawat jari mummy juga. Jari mummy ni, kena ruam susu badan. Jadi gatal-gatal...

Dalam masa beberapa hari, jari mummy ok dah. Macamana mummy buat dan rawat? Mummy basuh jari kelingking dengan sabun Glow Gelenggang dan letakkan minyak organik Glow Gelenggang 2x sehari. 


Glow Gelenggang Untuk Rawat Panau Baby Daim




Untuk beli pada harga diskaun.. 🤩🤩 whatsapp : 



Jangan lupa KOD LINDA10 tu penting tau untuk dapatkan DISKAUN !


Selanjutnya, mengenai Glow Gelenggang, boleh layari ke :-

You Might Also Like

8 comments

  1. Tumpang seronok baca pengalaman Linda. Mmg byk khasiat glow gelenggang ni rupanya utk seisi sekeluarga

    ReplyDelete
  2. Ana dh guna kak. Memang kurang sgt gatal2 tu. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  3. hehehe
    lama dah tak dengar perkataan panau
    zaman duduk asrama dulu selalu budak2 kena

    ReplyDelete
  4. Akak dh guna..pakai kat muka..jerawat halus2 tu je tinggal skrg..jerawat besar semua dh hilang..hahaha..bleh buat ubat jerawat gak rupanya sabun ngan minyak ni...jerawat blkg badan pun bleh guna

    ReplyDelete
  5. Memang best pakai produk glow gelenggang nih kak.saya pakai kurang dah resdung dan gatal gatal pada muka

    ReplyDelete
  6. Kak Sue belum cuba lagi, tapi suka bau dia.. wangi ja..

    ReplyDelete
  7. macam nak try je..baca komen2, +ve feedback semua bagi...

    ReplyDelete
  8. Aina letak kat jerawat macam hilang jugak lah k.linda. Suka sangat glow gelenggang ni, wangi bau dia kan. Rasa macam nak makan, huhu.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -