HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY CUTI CUTI MALAYSIA DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA - Melaka ni, tak pernah tak ramai orang. Kalau cuti panjang atau public holiday m...

HOLIDAY CUTI CUTI MALAYSIA DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA - Melaka ni, tak pernah tak ramai orang. Kalau cuti panjang atau public holiday memang pack gile Melaka. Oleh kerana, kami dah berjalan hampir ke semua tempat menarik di Melaka. Kali ini, kami bersama keluarga besar HOLIDAY CUTI CUTI MALAYSIA DI PANTAI PUTERI MELAKA . Kebetulan kitorang menginap di Pantai Puteri Hotel. Memang tak jauh dengan Pantai Puteri. Jalan kaki je, dah sampai ! Tak payah bawa kereta keluar masuk parking.



HOLIDAY CUTI CUTI MALAYSIA DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA 


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

Tengok tu kitorang reramai jalan kaki je dari HOTEL PUTERI MELKA ke PANTAI PUTERI. Sebenarnya, awal sebelum datang sini kitorang memang tak tahu HOTEL PUTERI ni berhadapan dengan laut PANTAI PUTERI. 

2 bulan lepas, masa Tok Mak bebudak ni amek decision nak booking dan tidur hotel di Melaka. Oh ya, hotel ni kami tempah dari aplikasi TRAVELOKA www.traveloka.com.my kitorang survey tengok, hotel mana yang available untuk raya Cina. Yang penting, hotel tu ada swimming pool dan murah.

Yes, kami dapat HOTEL PUTERI MELAKA pada harga yang sangat murah iaitu RM116 semalam. Kami booking 2 malam untuk 3 bilik. Sebab kami pergi 3 keluarga. 

Harga walk in pada raya Cina ialah RM260 semalam. Macamana hotel dia? Best ke? Ha...bab ni nanti mummy review di next entry ye !

HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY CUTI CUTI MALAYSIA HARI KEDUA - LEPAK DI PANTAI PUTERI MELAKA 




HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

Ni pengalaman Dhia buat kali ke berapa ntah, lepak mandi di pantai. Yang pastinya memang tak banyak kali pun. Kami jarang-jarang bawa ke pantai, nak bawa ke pantai ni, kena bermalam baru syiok. Rest and relax.


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA



Daddy nak bawa Dzal mandi laut..hehehe semuanya takut nak mandi laut. Geli ada pasirlah, takut jaws lah....adoiii


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

Mummy suka mandi laut, tapi kena jaga baby Daim. Baby Daim tak nak mandi, nangis macam apa huhu.

Rupanya, nangis nak tidur. Dah mengantuk


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA

HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA


HOLIDAY DI HOTEL PANTAI PUTERI MELAKA



Sesi bermain pasir, memula jelah tadi geli dengan pasir. Bila explain dengan dorang pasir sini bersih. Terus main pasir beramai-ramai ! Cikgu besar of the day ialah daddy hahahaha

Baby Daim tidur, so mummy boleh lah ambil gambar semua orang ni.





Atok melayan baby Daim sampai tertidur. Thanks atok ! Bawakan bebudak ni mandi pantai sekali !





Throwback bercuti di  PANTAI PUTERI MELAKA..tetiba rindu pada pantai  pulak ! Rindukan ketenangan dan deruan ombak ! Moga ada rezeki lagi ke pantai ini




Ariq ni anak susuan mummy takut laut dan pasir..tapi akhirnya, main jugak pasir hehehe



Rindu nak berkumpul reramai macam ni lagi ! Korang kalau nak ke PANTAI PUTERI MELAKA. Pantai ni terletak di kawasan Tanjung Kling. Pantainya bersih dan best mandi ! Ramai juga yang berkelah dan camping di sini.

Daddy plan nak camping dan mancing kat pantai ni nanti..mummy macam tak confident pulak. Sebab anak kecik-kecik. Nak camping tu macam tak yakin dengan diri sendiri 

You Might Also Like

10 comments

  1. geram pula tengok air laut dekat pantai tu
    rasa macam nak pergi sekarang pergi mandi jer
    hahaha

    ReplyDelete
  2. nampak cantik dan bersih pantai puteri ni yek.

    ReplyDelete
  3. masa khaty duduk sekejap di melaka sekitar tahun 2008 pantai puteri ni memang jadi tempat lepak. Kadang-kadang naik keta malam2 saja nak ronda-ronda ambik angin laut. best nya kalau dapat pergi melaka lagi.

    ReplyDelete
  4. bila tgk akk g holiday...
    x sabar nya nak g holiday 2 minggu lagi...

    ReplyDelete
  5. asal ada pantai aje mesti best kan. aritu akak ada lalu hotel ni. nampak best gak. boleh consider la nx time

    ReplyDelete
  6. Akak pun suka pantai..best mandi laut cuma lepas mandi laut kena mandi bersih kan...itu yang leceh..tapi peduli apa janji best ye tak?

    ReplyDelete
  7. eh murah la tu linda.. kalau nak dapat hotel dekat dgn laut selalunya payah tau nak dpt murah

    ReplyDelete
  8. bestnye mandi laut....ank sy yg 2thn pun takut ngan pntai...

    ReplyDelete
  9. Seronok betul anak anak akak mandi laut ye.budak budak kalau nampak laut memang eksited diorang lebih kan kak..

    ReplyDelete
  10. saya kalau balik Melaka mesti lepak kat klebang,..macam² ada kat situ..cuma tak boleh nak mandi la

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -