Kuali Pan Tefal Murah !

Kuali Pan Tefal Murah ! - Masa bercuti di Langkawi baru-baru ini, sempat kitorang ke Kompleks Haji Ismail Group (HiG). Besar yakmat buildin...

Kuali Pan Tefal Murah ! - Masa bercuti di Langkawi baru-baru ini, sempat kitorang ke Kompleks Haji Ismail Group (HiG). Besar yakmat building HIG ni. 3 tingkat tak silapnya. Tahniah HIG ! MOTIF utama haruslah beli coklat untuk sendiri dan ahli keluarga. Oleh kerana, daddy dok tanya mummy 'nak apa' 'nak apa'. Tetiba mummy terpandang deretan barangan Tefal.

Kuali Pan Tefal Murah !

Kuali Pan Tefal Murah !


Kuali Pan Tefal Murah, ke? Okay..Memula just tengok-tengok je Tefal tu, tak pernah pakai dan tak pernah tahu pasal Tefal. Dok usha Tefal yang boleh menggoreng dan masakan berkuah. Senang all in one teruih lah. Rumah bukannya besar, nak periuk pan banyak-banyak. Nak kata Tefal kat HIG tu murah ke idak. Pun, tk tahu juga sebab tak pernah survey barangan Tefal. 

Mummy dok pilih hat paling paling murah. Bila tanya promoter tu. Dia kata, hat tu 1 layer. Erm..mummy ko dah memang buta Tefal. Banyak jugak lah tanya bab layer bagai. Akhirnya, promoter tu suggests pilih Tefal yang paling best sebab ada 30% diskaun. Boleh pakai kat dapur biasa dan lain-lain jenis juga ! Menarik ! Daddy on je, since dia tahu kuali pan kat dapur tu dah lama, dari zaman sebelum kawen mummy pakai. Alang-alang, teruih la grab si Tefal, kan !

 Alhamdulillah Dapat Tefal Murah


Kuali Pan Tefal Murah !

Masa pi kedai kat Selangor baru ini, tengok harga Tefal yang mummy beli kat Langkawi tu RM139, Online pulak dalam RM169. mummy dapat berapa harga Tefal Pure Chef ni? Serius tak tipu murah yakmat mummy dapat Tefal Pure Chef ni. Tak sampai RM100 pun. Baru RM90 harga Tefal Pure Chef di HIG Langkawi.

Kalau korang ada plan nak bercuti di Langkawi..terutama mak mak macam mummy. Better kumpul duit banyak-banyak dan teruih shopping kaw kaw kat Langkawi. Harga beza banyak.

Tapi, kalau sekadar sesaja nak shopping satu dua barang. Tak berbaloi kot sesaja pi Langkawi.

Kitorang memang lama tak shopping periuk pan kuali. Yang sedia ada pun hitam legam. Tapi, hat Tefal ni..susah nak hitam. Bagus for long term kan. Nak masak biarlah jaga semua periuk belanga kan. hehehe

You Might Also Like

11 comments

  1. Tefal brand bagus and tahan lama untuk periuk kuali belanga ni. Memang berbaloi

    ReplyDelete
  2. wauu..best la dapat beli tefal ni

    ReplyDelete
  3. Biar betul murah macam tuh kak..RM90 saja..memang murah...

    ReplyDelete
  4. mmg puas ati dgn tefal. nanti pegi langkawi bolehlah cari

    ReplyDelete
  5. Tefal mmg brand elok pun + terkenal..masa pi ke Langkawi tahun lepas, k.fiezz tak beli brg2 masak cam ni..tak baper minat sbb periuk/kuali kat rumah elok2 lagi..

    ReplyDelete
  6. Tefal mmg brand elok pun + terkenal..masa pi ke Langkawi tahun lepas, k.fiezz tak beli brg2 masak cam ni..tak baper minat sbb periuk/kuali kat rumah elok2 lagi..

    ReplyDelete
  7. kan..kumpul duit banyak²..pastu shopping sakan..baru berbaloi

    ReplyDelete
  8. Murah dah tu kan Linda, Kak Sue masa pi Langkawi selain coklat dok borong pinggan mangkuk. Memang murah kat sana..

    ReplyDelete
  9. Puas hati dapat shopping periuk tefal. Kat sini ritu ada sale berebut orang sebab murah

    ReplyDelete
  10. memang teringin nak beli tapi sebab mahal, buat tak nampak je. Bestnya dapat beli harga bawah 100!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -