HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU - Assalamualaikum, Salam sejahtera ! Salam Syawal. Amacam raya korang? Raya kami biasa-bia...

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU - Assalamualaikum, Salam sejahtera ! Salam Syawal. Amacam raya korang? Raya kami biasa-biasa je ! Turn raya tahun ni, #teamrayaperak #teambajurayahijau #teamhijau hahaha hashtag instagram mummy ni ha. Seronok jugalah kan, sebab kebetulan 7 adik beradik daddy tu semua ada dari last Ramadan sampai raya kedua. Nak ikutkan, ada 2 family tu, depa turn rumah mertua.

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Mummy dan daddy HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU. Gambar dah dekat dekat waktu solat Jumaat dah. Tunggu baby Daim Naufal tidur, baru boleh bergambar berdua ! Dak baby Daim tu, nak melekat je. Pantang mummy atau daddy tak de, meraung macam kena bantai.

Tak pelah kan....asalkan ada gambar berdua HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU. Kenangan !

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Tudung Owl by Nota Danish, yang aritu beli berkoyan-koyan sales kat website Haqqi. Tak ingat? Jangan risau, eh ...baca balik kat SINI .

GAMBAR SEKELUARGA HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU


HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Tadaaaa..gambar kami sekeluarga pulak. Ngam-ngam lepas daddy balik solat raya, makan, bermaaf-maafan , terus bergambar !

Lambat bergambar. Sat g, macam-macam. Tu pun, Dzal Aidi Fiqry dah meragam tu. Nak makan aiskrim. Lapa dan letih ikut p solat raya lah tu !

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Busana keluarga kami sedondon dengan baju dari Butik Bintang ! Selesa, kain senang gosok, tak panas, tak jarang, jahitan kemas dan yang penting seragam hehehe.

Kalau korang tengok gambar raya kami selama 6 kali raya di SINI. Kebanyakan, warna kami mix and match je. Bukan 100% dapat warna sedondon macam ni.

Syukur alhamdulillah, ada warna sedondon tahun ni !

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Kami berkurung Pahang. Nasib badan tak membesar sangat. Walau hakikatnya, besar jugak lah ! Huhu. Warna sedondon di Hari Raya is a must. Walau tak 100% , tapi selalunya mummy akan dapatkan tona warna ala-ala sedondon.

Kenapa? Sebab nampak macam kemas dan teratur kot ! Bila raya..kumpul reramai dengan big family. 

Akan ada, macam-macam warna. So, kalau family kami tak sedondon, rasa macam bertambah serabut hehe. 

Korang tak suka sedondon? Tak pe, pilihan memasing kan. Asalkan berhari raya !

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Family sebelah daddy yang 7 beradik. Semua dah kahwin, ye ! 

Macam-macam warna ada kan. 4 keluarga tema hijau kali ni. Hijau turquoise, hijau muda, hijau campur dan kami pula hijau gelap, family lain pula warna mereka hitam silver, purple pink dan pink.

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

6 dari 8 anak buah (perempuan). Hat laki-laki kat mesjid hehe. Kami semua jaga anak kat rumah. Kang bawa pi mesjid, tak jadi solat kang !

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Kami geng mak-mak tak pi solat raya..jaga anak kekdahnya hehe. Akak ipar je taknde dalam ni. Dia pi solat raya. Sebab anak beliau dah besar.

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Masa ni, baby Daim tidur shift pagi. Apa lagi, lelaju kita bergambar. Gambar atas ni, di ambil oleh anak buah berumur 8 tahun dan Dhia Batrisya.

Okaylah ! Cunz jugak lah kan korang snap gambar ni.

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Masa ke kubur arwah mak !

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Tahlil kecil-kecilan kat kubur.

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Selesai beraya dengan arwah mak ! "Mak, kami datang dengan keluarga besar ni, mak. Insyaallah saya akan jaga anak lelaki mak dan cucu cucu mak dengan baik ! Walau kita tak pernah berjumpa di dunia ini. Insyallah kita akan berjumpa di syurga ye, mak !"

Alfatihah mak Nurimah Mohd Ali. Moga mak tenang di sana. 

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Anak-anak cukup banyak bertanya tentang arwah opah mereka.

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Kenapa opah dalam kubur

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Kenapa opah meninggal

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Opah tu, macamana

HARI PERTAMA RAYA AIDILFITRI 2018 SEDONDON HIJAU

Insyaallah, korang besar nanti...korang akan fahami.

Yang hidup, pasti akan mati. Maaf zahir batin dari kami !

You Might Also Like

13 comments

  1. Wah memang cantik tema akak warna hijau..sy thun lepas dah hijau.

    ReplyDelete
  2. salam aidilfitri kak linda..:)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya.
    Macam biru aje

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya linda.. asal mata akak nampak mcm biru ek? hihi.. kami pun sama aktiviti lawat kubur arwah abah suami akak..

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya kak. Aina sekeluarga pun warna hijau emerald.

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya kak. Cantik warna sedondon. Ana pun suka. Nampak kemas dalam gambar.

    ReplyDelete
  7. anak2 otak sedang berhubung kan..macam2 tanyanya...akak ngan Dania mmg pilih hijau tahun ni..

    ReplyDelete
  8. Comelnya Dhia berbaju kurung! Selamat Hari Raya Kak Lin!

    ReplyDelete
  9. Selamat hariraya Aidilfitri. Comel pulak tengok Dhiya dengan tudung tu nampak kemas je

    ReplyDelete
  10. Sama mummy..k.fiezz pun raya pertama tu mesti sedondon dengan mr hubby..raya ke-dua dan seterusnya tak pe..warna bercampur..haha

    ReplyDelete
  11. Sama mummy..k.fiezz pun raya pertama tu mesti sedondon dengan mr hubby..raya ke-dua dan seterusnya tak pe..warna bercampur..haha

    ReplyDelete
  12. menarik lah warna hijau alin ni.
    plain but gojes!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -