RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER - Assalamualaikum ! Salam Syawal ! Entri kali ni, mummy nak share  RESIPI MUDAH P...

RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER - Assalamualaikum ! Salam Syawal ! Entri kali ni, mummy nak share RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER. As usual lah kan, blog mummy ni mesti ada share resepi mudah. Jimat masa, tenaga dan duit juga ! Ada anak kecil-kecil ni, masa sangat cemburu tau ! Jadi, kawalan masa amat penting. Ok cukup cerita bab masa. Jom..Sekarang kita ke RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER 

RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

Anak kami suka makan aiskrim, so kali ini mummy nak ajar anak buat aiskrim sendiri. Teruja depa dapat sama join buat RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER.



BAHAN-BAHAN RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER


RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

3 Bahan utama untuk RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER ialah 1 cawan Pokka Milk (Pisang dan Tembikai susu), gula pasir setengan cawan budak (pink tu) dan 2 sudu besar ovalett

CARA BUAT RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER


RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER


RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

Masukkan kesemua bahan tadi dalam blender. Blend sampai tekstur sedikit likat.

RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

Dapatkan tekstur macam ni ! Masukkan dalam bekas dan sejukkan kira-kira 4 jam atau sampai sejuk.

RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

Tadaaa..siap sudah RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER.

Nak deko tu ikut citarasa sendiri, nak letak biskut, chocolate rice atau syrup pun boleh !

RESIPI MUDAH POKKA MILK HOMEMADE AISKRIM 3 BAHAN BLENDER

Sedap ! Selamat mencuba korang


You Might Also Like

11 comments

  1. Senang aje rupanyaaaa...wah..akak blom sempat lagi nak buat apa2 la..sibuk sangat ngan jaga mak sakit..akak support jer la...

    ReplyDelete
  2. Buat aiskrim memang senang je kan kak. Kalau buat aiskrim saya suka pakai susu pekat kak..tp nampak pokka ni mcm best je. Nti leh try

    ReplyDelete
  3. pernah buat sekali dulu.. tapi guna susu lain.. guna pokka ni mesti lagi sedap

    ReplyDelete
  4. Wah, menarik lah resepi aiskrim ni kak.

    ReplyDelete
  5. kalau budak² ni mesti suka bila buat aiskrim..nanti nak try buat

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap, boleh lah cari Pokka Milk nanti..

    ReplyDelete
  7. baru tadi aida baca entri sira pisang guna susu pisang pokka ni.
    ni eskrem plak. yum yum yum :)
    mau cari la pokka ni. nak rasa.

    ReplyDelete
  8. mudahnya nak buat aiskrim nak pulak guna susu pokka!

    ReplyDelete
  9. Mudahnya.. tak pernah cuba lagi minuman jenama nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -