Total Pageviews

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN - Seronok dapat tonton FILEM AQUAMAN . Kebetulan, mummy terjah CITTA MALL...

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN - Seronok dapat tonton FILEM AQUAMAN. Kebetulan, mummy terjah CITTA MALL dan terus tanya MBO cerita apa yang avalaible. Tup tup... AQUAMAN katanya. Apa lagi...teruslah beli. Kebetulan sangat, kena pulak dengan time hari kerja dan waktu rehat (waktu rehat mummy tak fixed) memang best tengok AQUAMAN ! Selesa dan tak berebut seat pun.

Filem Aquaman 2018 filem superhero yang diadaptasi dari karakter DC Comics arahan James Wan selaku sutradara dan penulis cerita bersama Geoff Johns dan Will Beall dari komik berjudul Aquaman karya Paul Norris dan Mort Weisinger.

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN


Ada yang tanya mummy FILEM AQUAMAN ni sesuai ke bawa budak tengok?  Cerita dewasa ni, selalunya mummy tengok waktu rehat (hari kerja). Selalu 'me time' sengsorang...memang dari dulu macam tu. Mana ada kesempatan, jommmm. Aturkan langkah gituuuu hahaha. FILEM AQUAMAN ni, anak mummy tak berapa sangat gemar cerita ganas (P13) tak lah ganas mana. Tapi sound efek lawan-lawan tu..depa kekadang terkejut dan boleh takut. Wayang pun boleh tahan gelapnya kan. Itu anak kami lah, kalau anak korang dah biasa movie macam ni. Boleh je kot bawa. BEST ke FILEM AQUAMAN ni? AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN




FILEM AQUAMAN ni, biasalah awal-awal tu, ada part best cinta-cintun, happy life dan tetiba ada part sedih. Menangis sekejap mummy dalam MBO Cinema tu huhu. Hati tisu ko !

AQUAMAN (Arthur Curry) merupakan anak kepada Tom Curry dan Queen Atlanna lakonan oleh Nicole Kidman (Queen of Atlantis). Bapanya seorang penjaga rumah api di daratan. Manakala, maknya orang yang hidup di dalam laut (ala-ala ikan duyung gitu).



Queen Atlanna terdampar di daratan (lari dari kena kahwin), Tom Curry terjumpa dan menyelamatkannya. Pada awal-awal perkenalan, banyak babak kelakar dari Queen of Atlantis ni. Beliau makan ikan dalam akuarium, pecahkan tv dan banyak lagi.


Hubungan mereka bahagia, sehingga dikurniakan seorang anak yang bernama Arthur Curry !

Setelah AQUAMAN (Arthur Curry) berumur beberapa tahun, askar-askar puak Atlantis dapat menjejaki Queen of Atlantis ini. 

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

Demi untuk keselamatan suami dan anaknya, Queen Atlanna ini kembali ke tempat asalnya. Sob...sob..sob..


Pesannya kepada suami, tunggu beliau di hujung jambatan di mana laut tempat mereka berjumpa. Pasti kelak, akan berjumpa lagi di situ.

Sedihnya...anak dan laki ke tinggalkan..Masa ni, memang mummy nangis okayyy !

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

Kehidupan AQUAMAN (Arthur Curry) di besarkan oleh ayahnya, tetapi bakat ibunya tetap ada dalam diri AQUAMAN (Arthur Curry)AQUAMAN (Arthur Curry) boleh bercakap dengan kehidupan dalam laut, ada kuasa yang sangat kuat untuk membantu orang ramai. 

Tetapi..Beliau tidak menyalahgunakan kehebatan yang beliau ada.

Oleh kerana tersebar kisah AQUAMAN (Arthur Curry). Ada warga laut datang ke darat mencari AQUAMAN (Arthur Curry). 

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

Meera (warga laut) mencari AQUAMAN (Arthur Curry) untuk membantu kehidupan warga laut dari kejahatan adik AQUAMAN (Arthur Curry) iaitu King Orm. Meera ini, meruapakan tunangan kepada King Orm (dah macam kisah mak AQUAMAN pulak..ada pulak depa berdua ni jatuh cinta kang). Hahaha dalam hati mummy tetiba terdetik gitu !

Mera merayu AQUAMAN kembali ke Atlantis untuk selamatkan warga Atlantis dan dapatkan hak AQUAMAN iaitu KING OF ATLANTIS. 

Terbahak-bahak si AQUAMAN tu gelak masa ni, ye lah dia lama duduk kat daratan kan? Nak kisah apa tentang dunia Atlantis tu, lelagi nak rebut kuasa ! Memang dia tak KUASA !

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

Atas sebab tertentu AQUAMAN bersetuju untuk memimpin rakyatnya dengan melawan adiknya sendiri (lain bapa), King Orm yang berusaha untuk menyatukan tujuh kerajaan dan melawan dunia permukaan.

Apa yang berlaku selepas itu? Dapatkah AQUAMAN gelaran KING OF ATLANTIS? Bagaimana pula situasi maknya? Masihkah hidup di dunia Atlantis atau sudah mati? Kenapa mereka nak berperang dengan dunia darat? 

Part perang dengan DUNIA darat ni, memang ada logik akal sangat. Kehidupan laut kita memang sudah di cemari oleh kita sendiri yang berada di daratan, kan?

Haaaa...memang bestlah cerita AQUAMAN ni dari awal hingga akhir, tak ada part bosan langsung !

Kalau korang nak tahu cerita seterusnya..korang kena tengok AQUAMAN ni sendiri.

Jom kita layan gambar dan kostum cantik dalam filem AQUAMAN.

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN
Misi Mencari Trisula King Atlan

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN
Perang !!

AQUAMAN FILEM BEST, MUMMY DAH TENGOK ! JOM BACA SINOPSIS AQUAMAN
 Vulko Si Penjaga AQUAMAN


PELAKON AQUAMAN


Pelakon Aquaman terdiri dari Jason Momoa , Amber Heard , Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren , Yahya Abdul-Mateen II dan Nicole Kidman .


HARGA TIKET WAYANG AQUAMAN



Harga tiket wayang mummy MBO CITTA Mall untuk filem AQUAMAN ialah RM15.25. Setiap ringgit tu ada point, sok kalau banyak boleh redeem po corn FREE atau tiket FREE hahaha.

Berapa bintang untuk filem ini? 5/5 mummy bagi..yeaaaayyy !


You Might Also Like

8 comments

  1. Wah 5/5 tu. Nak tgk lah nanti. Tgk gambar2 pun dah best

    ReplyDelete
  2. Yeahh dah tengok jugak. Memang best kan kak . Balance. .sedih ada lawak ada ..tak rugilah tengok

    ReplyDelete
  3. Macam best je citer ni..ari ttu akak nak tgok tp mamat tu nak tgom bumblebee plak...

    ReplyDelete
  4. Dia punya costume tu lawa betul.. Sha tak berpeluang lagi nengok filem ini..

    ReplyDelete
  5. best..best..dah tengok gak...boleh je budak2 nak tengok cuma dia byk lawan-lawan..

    ReplyDelete
  6. lama tak tgk wayang boleh masuk woshlist la ni

    ReplyDelete
  7. farah tak layan movie english ni . bila mummy review rasa macam nak tengok lah pulak 😂

    ReplyDelete
  8. Dah tengok dah movie ni. Very the fairy tale gituuu. Everything dalam movie ni tersangat lah cantik. Tetiba rasa hebatnya ciptaan Tuhan hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (389) 2018 (381) blogger (381) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (313) review (282) 2019 (147) resipi (146) travel (84) Daim Naufal (73) daddy (41) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)