Total Pageviews

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Mummy memang jenis tak suka be...

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Mummy memang jenis tak suka beli hand phone atau tukar-tukar hand phone. Kesemua hand phone mummy dari lepas kahwin (iPhone 5) hingga Huawei P20 Pro ni. Semuanya daddy yang belikan. Alkisahnya, Huawei NOVA 2i mummy tu, skrinnya retak beribu. Retak luar je pun, bukan retak dalaman. Masih boleh pakailah, orang cakap. Nak hantar ke kedai repair, masa pulak tak mengizinkan. 

Biasalahkan, hand phone ni..kalau nak repair skrin. Hand phone kena tinggal sehari kat kedai. Barang spare part pun dorang tak simpan banyak banyak ... kebanyakan kedai hand phone tak buat stok. Ada dapat job repair hand phone..baru dorang order spare parts tu. 

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI !


HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Walau NOVA 2i skrinnya retak beribu. Retak luar je pun, bukan retak dalaman. Masih boleh pakailah, orang cakap. Nak hantar ke kedai repair, masa pulak tak mengizinkan.     Biasalahkan, hand phone ni..kalau nak repair skrin kena tinggal sehari. Barang spare part pun... kebanyakan kedai hand phone tak simpan. Ada dapat job repair hand phone..baru dorang order spare parts.    HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI !       Lepas majlis makan-makan dengan family. Daddy ajak jalan-jalan ke kedai hand phone Director Kajang. Just tengok apa yang ada dalam tu. Nampak dari luar, besar..rupanya dalam tu, satu tingkat je !     Daddy nak tengok function P30 Huawei tu. Apa latest spec nya. Tup..tup daddy offer pada mummy, "nak tak P30?" . Apoooo? Offer P30 kat mummy, memang idaklah. Baik RM3K plus tu bagi mummy cash hahaha.    Sayang wei....beribu habis macam tu. Terus teranglah, mummy bukan bini materialistik okay ! 3K++ tu beso, baik bawa mummy jenjalan Vietnam ada bagusnya. Hehe bab jalan-jalan mummy always ON.    Berbalik kisah hand phone. Untuk masa sekarang, mummy pakai 3 hand phone. Nova 2i, Samsung Note 3 Neo dan Huawei Y5 (company punya).    Daddy plan, Samsung Note 3 Neo tu bagi pada Dhia. Since tab (Samsung daddy punya lama tu dan rosak tempat cas. Spare part, memang Malaysia tak ada. So, BYE BYE lah! ). Hand phone mummy lama Samsung Grand Duos beli tahun 2012 tu ha pesen lama. Berat nak mampus. Lembab dah. Almaklumlah internal storage 8GB je kot, RAM pulak 1 GB.    Samsung Note 3 Neo mummy tu, dah lah pakai nombor yang agak aktif (business), kalau banyak pakai (heavy user) lelama nanti akan slow juga. Sebab internal storage pun 16GB dan RAM 2 GB je    Daddy cakap, untuk Dhia memain bolehlah buat pakai. Nak trade in, RM50 pun kedai tak nak kot. Bagi je la anak pakai.    Dzal jangan cakaplah, dia dapat Redmi Note 3 (daddy punya hp lama, sebab daddy pakai black shark & Honor View 10) dan ada iPad Mini mummy (Dzal jugak dapat).    Tapi, iPad mini tu Daim dah macam memunya je !    Bincang punya bincang..mummy macam nak Nova 3i je sebab murah RM899. Daddy kata tak berkenan nau. Dah pakai Nova, nak Nova lagi.    Eh..eh..kita nak pakai ke dia nak pakai.    Last-last bila tengok spec Huawei P20 Pro dan P30 tak jauh beza sangat. Mummy agree untuk ambil Huawei P20 Pro.    Hadiah advance untuk wedding anniversary dan birthday kata daddy. oh, patutlah willing nak bagi hadiah memahal rupanya 2 in 1. Hahaha tak ada idea nak bagi hadiah apa lah tu sebenarnya !    Btw, THANK YOUUUUUU ... I LOVE YOUUUUUUU    GAMBAR-GAMBAR DARI HUAWEI P20 PRO         Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : suasana petang (hujan)        Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : outdoor pagi            Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor waktu malam    Baca juga : Gambar dari Huawei Nova 2i    Kesemua gambar ini tak ada edit, hand phone baru ma,, apps pun banyak tak install lagi. Fresh from oven katanya hehe.    Cuma ada few picture ada beauty level 5. Mummy belum pandai pakai masa tu, tak perasan setting dia sesiap beauty ha. Sekarang ini, dah tahu memang letak level 0 je.    Bab spec, agak up to date dan penjual tu cakap P20 pro harga susah jatuh. Mummy sukalah bila handphone dapat storage besar.    P20 Pro Huawei ini internal storage 128GB dan 6GB RAM ....berbanding Huawei Nova 2i internal storage 64GB dan 4 GB RAM    Tapi dedua hp ni, mummy pakai. Sebab ada 2 nombor (tak nak pakai hand phone yang sama. Suka asing-asing handphone).    Story tentang Huawei P20 Pro ini, akan bersambung lagi selepas mummy siap godek ye ! Hehehe

Cemana boleh terbeli HUAWEI P20 PRO? Lepas majlis makan-makan dengan family. Daddy ajak jalan-jalan ke kedai hand phone Director Kajang. Just tengok apa yang ada dalam tu. 

Nampak dari luar, besar..rupanya dalam tu, satu tingkat je ! 

Daddy nak tengok function P30 Huawei tu. Apa latest spec nya. Tup..tup daddy offer pada mummy, "nak tak P30?" . Apoooo? Offer P30 kat mummy, memang idaklah. Baik RM3K plus  (dekat 4K juga) tu.. bagi mummy cash hahaha. Boleh repair skrin dan... .... 

Sayang wei....beribu habis macam tu. Terus teranglah, mummy bukan bini materialistik okay ! 

3K++ tu beso, baik daddy bawa mummy jenjalan Vietnam ada bagusnya. Hehe bab jalan-jalan mummy always ON.

Berbalik kisah hand phone. Untuk masa sekarang, mummy pakai 3 hand phone. Huawei Nova 2i, Samsung Note 3 Neo dan Huawei Y5 (company punya).

Banyak hand phone! Tak de banyaklah, biasa je. 

Daddy plan, Samsung Note 3 Neo tu bagi pada Dhia. Since tab (Samsung tab daddy punya lama tu.. dah rosak tempat casnya. Spare part, memang Malaysia tak ada. So, BYE BYE lah! ). 

Ada lagi satu Dhia punya.. Hand phone mummy lama Samsung Grand Duos beli tahun 2012 tu ha, yang hat pesen lama. Berat nak mampus. Nak tekan pun azab menunggu.. Lembab dah. Almaklumlah internal storage 8GB je kot, RAM pulak 1 GB.

Samsung Note 3 Neo mummy tu, phone untuk bisnes. Agak aktif (business), banyak juga pakai (heavy user), teknologi makin berkembang... lelama nanti akan slow juga. Sebab internal storage pun 16GB (ada memory card external juga) dan RAM 2 GB je

Daddy cakap, untuk Dhia memain bolehlah buat pakai. Nak trade in, RM50 pun kedai tak nak kot. Bagi je la anak pakai.

Dzal jangan cakaplah, dia dapat Redmi Note 3 (daddy punya hp lama, sebab daddy pakai black shark & Honor View 10) dan ada iPad Mini  Ipad mini ni, mummy punya dedulu (Dzal jugak dapat).

Tapi, iPad mini tu Daim dah macam memunya je !

Bincang punya bincang..mummy macam nak Nova 3i je sebab murah RM899. Daddy kata tak berkenan nau. Dah pakai Nova, nak Nova lagi.

Eh..eh..kita nak pakai ke dia nak pakai.

Last-last bila tengok spec Huawei P20 Pro dan P30 tak jauh beza sangat. Mummy agree untuk ambil Huawei P20 Pro.

Hadiah advance untuk wedding anniversary dan birthday kata daddy. oh, patutlah willing nak bagi hadiah memahal .. rupanya hadiah 2 in 1. Hahaha tak ada idea nak bagi hadiah apa lah tu sebenarnya ! Tu do kasinya lump sump

Btw, THANK YOUUUUUU ... I LOVE YOUUUUUUU hubsbabyyyy

GAMBAR-GAMBAR DARI HUAWEI P20 PRO 



HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Walau NOVA 2i skrinnya retak beribu. Retak luar je pun, bukan retak dalaman. Masih boleh pakailah, orang cakap. Nak hantar ke kedai repair, masa pulak tak mengizinkan.     Biasalahkan, hand phone ni..kalau nak repair skrin kena tinggal sehari. Barang spare part pun... kebanyakan kedai hand phone tak simpan. Ada dapat job repair hand phone..baru dorang order spare parts.    HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI !       Lepas majlis makan-makan dengan family. Daddy ajak jalan-jalan ke kedai hand phone Director Kajang. Just tengok apa yang ada dalam tu. Nampak dari luar, besar..rupanya dalam tu, satu tingkat je !     Daddy nak tengok function P30 Huawei tu. Apa latest spec nya. Tup..tup daddy offer pada mummy, "nak tak P30?" . Apoooo? Offer P30 kat mummy, memang idaklah. Baik RM3K plus tu bagi mummy cash hahaha.    Sayang wei....beribu habis macam tu. Terus teranglah, mummy bukan bini materialistik okay ! 3K++ tu beso, baik bawa mummy jenjalan Vietnam ada bagusnya. Hehe bab jalan-jalan mummy always ON.    Berbalik kisah hand phone. Untuk masa sekarang, mummy pakai 3 hand phone. Nova 2i, Samsung Note 3 Neo dan Huawei Y5 (company punya).    Daddy plan, Samsung Note 3 Neo tu bagi pada Dhia. Since tab (Samsung daddy punya lama tu dan rosak tempat cas. Spare part, memang Malaysia tak ada. So, BYE BYE lah! ). Hand phone mummy lama Samsung Grand Duos beli tahun 2012 tu ha pesen lama. Berat nak mampus. Lembab dah. Almaklumlah internal storage 8GB je kot, RAM pulak 1 GB.    Samsung Note 3 Neo mummy tu, dah lah pakai nombor yang agak aktif (business), kalau banyak pakai (heavy user) lelama nanti akan slow juga. Sebab internal storage pun 16GB dan RAM 2 GB je    Daddy cakap, untuk Dhia memain bolehlah buat pakai. Nak trade in, RM50 pun kedai tak nak kot. Bagi je la anak pakai.    Dzal jangan cakaplah, dia dapat Redmi Note 3 (daddy punya hp lama, sebab daddy pakai black shark & Honor View 10) dan ada iPad Mini mummy (Dzal jugak dapat).    Tapi, iPad mini tu Daim dah macam memunya je !    Bincang punya bincang..mummy macam nak Nova 3i je sebab murah RM899. Daddy kata tak berkenan nau. Dah pakai Nova, nak Nova lagi.    Eh..eh..kita nak pakai ke dia nak pakai.    Last-last bila tengok spec Huawei P20 Pro dan P30 tak jauh beza sangat. Mummy agree untuk ambil Huawei P20 Pro.    Hadiah advance untuk wedding anniversary dan birthday kata daddy. oh, patutlah willing nak bagi hadiah memahal rupanya 2 in 1. Hahaha tak ada idea nak bagi hadiah apa lah tu sebenarnya !    Btw, THANK YOUUUUUU ... I LOVE YOUUUUUUU    GAMBAR-GAMBAR DARI HUAWEI P20 PRO         Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : suasana petang (hujan)        Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : outdoor pagi            Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor waktu malam    Baca juga : Gambar dari Huawei Nova 2i    Kesemua gambar ini tak ada edit, hand phone baru ma,, apps pun banyak tak install lagi. Fresh from oven katanya hehe.    Cuma ada few picture ada beauty level 5. Mummy belum pandai pakai masa tu, tak perasan setting dia sesiap beauty ha. Sekarang ini, dah tahu memang letak level 0 je.    Bab spec, agak up to date dan penjual tu cakap P20 pro harga susah jatuh. Mummy sukalah bila handphone dapat storage besar.    P20 Pro Huawei ini internal storage 128GB dan 6GB RAM ....berbanding Huawei Nova 2i internal storage 64GB dan 4 GB RAM    Tapi dedua hp ni, mummy pakai. Sebab ada 2 nombor (tak nak pakai hand phone yang sama. Suka asing-asing handphone).    Story tentang Huawei P20 Pro ini, akan bersambung lagi selepas mummy siap godek ye ! Hehehe

Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor suasana petang (hujan)

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Walau NOVA 2i skrinnya retak beribu. Retak luar je pun, bukan retak dalaman. Masih boleh pakailah, orang cakap. Nak hantar ke kedai repair, masa pulak tak mengizinkan.     Biasalahkan, hand phone ni..kalau nak repair skrin kena tinggal sehari. Barang spare part pun... kebanyakan kedai hand phone tak simpan. Ada dapat job repair hand phone..baru dorang order spare parts.    HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI !       Lepas majlis makan-makan dengan family. Daddy ajak jalan-jalan ke kedai hand phone Director Kajang. Just tengok apa yang ada dalam tu. Nampak dari luar, besar..rupanya dalam tu, satu tingkat je !     Daddy nak tengok function P30 Huawei tu. Apa latest spec nya. Tup..tup daddy offer pada mummy, "nak tak P30?" . Apoooo? Offer P30 kat mummy, memang idaklah. Baik RM3K plus tu bagi mummy cash hahaha.    Sayang wei....beribu habis macam tu. Terus teranglah, mummy bukan bini materialistik okay ! 3K++ tu beso, baik bawa mummy jenjalan Vietnam ada bagusnya. Hehe bab jalan-jalan mummy always ON.    Berbalik kisah hand phone. Untuk masa sekarang, mummy pakai 3 hand phone. Nova 2i, Samsung Note 3 Neo dan Huawei Y5 (company punya).    Daddy plan, Samsung Note 3 Neo tu bagi pada Dhia. Since tab (Samsung daddy punya lama tu dan rosak tempat cas. Spare part, memang Malaysia tak ada. So, BYE BYE lah! ). Hand phone mummy lama Samsung Grand Duos beli tahun 2012 tu ha pesen lama. Berat nak mampus. Lembab dah. Almaklumlah internal storage 8GB je kot, RAM pulak 1 GB.    Samsung Note 3 Neo mummy tu, dah lah pakai nombor yang agak aktif (business), kalau banyak pakai (heavy user) lelama nanti akan slow juga. Sebab internal storage pun 16GB dan RAM 2 GB je    Daddy cakap, untuk Dhia memain bolehlah buat pakai. Nak trade in, RM50 pun kedai tak nak kot. Bagi je la anak pakai.    Dzal jangan cakaplah, dia dapat Redmi Note 3 (daddy punya hp lama, sebab daddy pakai black shark & Honor View 10) dan ada iPad Mini mummy (Dzal jugak dapat).    Tapi, iPad mini tu Daim dah macam memunya je !    Bincang punya bincang..mummy macam nak Nova 3i je sebab murah RM899. Daddy kata tak berkenan nau. Dah pakai Nova, nak Nova lagi.    Eh..eh..kita nak pakai ke dia nak pakai.    Last-last bila tengok spec Huawei P20 Pro dan P30 tak jauh beza sangat. Mummy agree untuk ambil Huawei P20 Pro.    Hadiah advance untuk wedding anniversary dan birthday kata daddy. oh, patutlah willing nak bagi hadiah memahal rupanya 2 in 1. Hahaha tak ada idea nak bagi hadiah apa lah tu sebenarnya !    Btw, THANK YOUUUUUU ... I LOVE YOUUUUUUU    GAMBAR-GAMBAR DARI HUAWEI P20 PRO         Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : suasana petang (hujan)        Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : outdoor pagi            Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor waktu malam    Baca juga : Gambar dari Huawei Nova 2i    Kesemua gambar ini tak ada edit, hand phone baru ma,, apps pun banyak tak install lagi. Fresh from oven katanya hehe.    Cuma ada few picture ada beauty level 5. Mummy belum pandai pakai masa tu, tak perasan setting dia sesiap beauty ha. Sekarang ini, dah tahu memang letak level 0 je.    Bab spec, agak up to date dan penjual tu cakap P20 pro harga susah jatuh. Mummy sukalah bila handphone dapat storage besar.    P20 Pro Huawei ini internal storage 128GB dan 6GB RAM ....berbanding Huawei Nova 2i internal storage 64GB dan 4 GB RAM    Tapi dedua hp ni, mummy pakai. Sebab ada 2 nombor (tak nak pakai hand phone yang sama. Suka asing-asing handphone).    Story tentang Huawei P20 Pro ini, akan bersambung lagi selepas mummy siap godek ye ! Hehehe

Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : outdoor pagi

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Walau NOVA 2i skrinnya retak beribu. Retak luar je pun, bukan retak dalaman. Masih boleh pakailah, orang cakap. Nak hantar ke kedai repair, masa pulak tak mengizinkan.     Biasalahkan, hand phone ni..kalau nak repair skrin kena tinggal sehari. Barang spare part pun... kebanyakan kedai hand phone tak simpan. Ada dapat job repair hand phone..baru dorang order spare parts.    HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI !       Lepas majlis makan-makan dengan family. Daddy ajak jalan-jalan ke kedai hand phone Director Kajang. Just tengok apa yang ada dalam tu. Nampak dari luar, besar..rupanya dalam tu, satu tingkat je !     Daddy nak tengok function P30 Huawei tu. Apa latest spec nya. Tup..tup daddy offer pada mummy, "nak tak P30?" . Apoooo? Offer P30 kat mummy, memang idaklah. Baik RM3K plus tu bagi mummy cash hahaha.    Sayang wei....beribu habis macam tu. Terus teranglah, mummy bukan bini materialistik okay ! 3K++ tu beso, baik bawa mummy jenjalan Vietnam ada bagusnya. Hehe bab jalan-jalan mummy always ON.    Berbalik kisah hand phone. Untuk masa sekarang, mummy pakai 3 hand phone. Nova 2i, Samsung Note 3 Neo dan Huawei Y5 (company punya).    Daddy plan, Samsung Note 3 Neo tu bagi pada Dhia. Since tab (Samsung daddy punya lama tu dan rosak tempat cas. Spare part, memang Malaysia tak ada. So, BYE BYE lah! ). Hand phone mummy lama Samsung Grand Duos beli tahun 2012 tu ha pesen lama. Berat nak mampus. Lembab dah. Almaklumlah internal storage 8GB je kot, RAM pulak 1 GB.    Samsung Note 3 Neo mummy tu, dah lah pakai nombor yang agak aktif (business), kalau banyak pakai (heavy user) lelama nanti akan slow juga. Sebab internal storage pun 16GB dan RAM 2 GB je    Daddy cakap, untuk Dhia memain bolehlah buat pakai. Nak trade in, RM50 pun kedai tak nak kot. Bagi je la anak pakai.    Dzal jangan cakaplah, dia dapat Redmi Note 3 (daddy punya hp lama, sebab daddy pakai black shark & Honor View 10) dan ada iPad Mini mummy (Dzal jugak dapat).    Tapi, iPad mini tu Daim dah macam memunya je !    Bincang punya bincang..mummy macam nak Nova 3i je sebab murah RM899. Daddy kata tak berkenan nau. Dah pakai Nova, nak Nova lagi.    Eh..eh..kita nak pakai ke dia nak pakai.    Last-last bila tengok spec Huawei P20 Pro dan P30 tak jauh beza sangat. Mummy agree untuk ambil Huawei P20 Pro.    Hadiah advance untuk wedding anniversary dan birthday kata daddy. oh, patutlah willing nak bagi hadiah memahal rupanya 2 in 1. Hahaha tak ada idea nak bagi hadiah apa lah tu sebenarnya !    Btw, THANK YOUUUUUU ... I LOVE YOUUUUUUU    GAMBAR-GAMBAR DARI HUAWEI P20 PRO         Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : suasana petang (hujan)        Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : outdoor pagi            Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor waktu malam    Baca juga : Gambar dari Huawei Nova 2i    Kesemua gambar ini tak ada edit, hand phone baru ma,, apps pun banyak tak install lagi. Fresh from oven katanya hehe.    Cuma ada few picture ada beauty level 5. Mummy belum pandai pakai masa tu, tak perasan setting dia sesiap beauty ha. Sekarang ini, dah tahu memang letak level 0 je.    Bab spec, agak up to date dan penjual tu cakap P20 pro harga susah jatuh. Mummy sukalah bila handphone dapat storage besar.    P20 Pro Huawei ini internal storage 128GB dan 6GB RAM ....berbanding Huawei Nova 2i internal storage 64GB dan 4 GB RAM    Tapi dedua hp ni, mummy pakai. Sebab ada 2 nombor (tak nak pakai hand phone yang sama. Suka asing-asing handphone).    Story tentang Huawei P20 Pro ini, akan bersambung lagi selepas mummy siap godek ye ! Hehehe

HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI ! - Sebenarnya, mummy tak mengimpikan langsung nak beli hand phone baru. Walau NOVA 2i skrinnya retak beribu. Retak luar je pun, bukan retak dalaman. Masih boleh pakailah, orang cakap. Nak hantar ke kedai repair, masa pulak tak mengizinkan.     Biasalahkan, hand phone ni..kalau nak repair skrin kena tinggal sehari. Barang spare part pun... kebanyakan kedai hand phone tak simpan. Ada dapat job repair hand phone..baru dorang order spare parts.    HUAWEI P20 PRO, TERIMA KASIH SUAMI !       Lepas majlis makan-makan dengan family. Daddy ajak jalan-jalan ke kedai hand phone Director Kajang. Just tengok apa yang ada dalam tu. Nampak dari luar, besar..rupanya dalam tu, satu tingkat je !     Daddy nak tengok function P30 Huawei tu. Apa latest spec nya. Tup..tup daddy offer pada mummy, "nak tak P30?" . Apoooo? Offer P30 kat mummy, memang idaklah. Baik RM3K plus tu bagi mummy cash hahaha.    Sayang wei....beribu habis macam tu. Terus teranglah, mummy bukan bini materialistik okay ! 3K++ tu beso, baik bawa mummy jenjalan Vietnam ada bagusnya. Hehe bab jalan-jalan mummy always ON.    Berbalik kisah hand phone. Untuk masa sekarang, mummy pakai 3 hand phone. Nova 2i, Samsung Note 3 Neo dan Huawei Y5 (company punya).    Daddy plan, Samsung Note 3 Neo tu bagi pada Dhia. Since tab (Samsung daddy punya lama tu dan rosak tempat cas. Spare part, memang Malaysia tak ada. So, BYE BYE lah! ). Hand phone mummy lama Samsung Grand Duos beli tahun 2012 tu ha pesen lama. Berat nak mampus. Lembab dah. Almaklumlah internal storage 8GB je kot, RAM pulak 1 GB.    Samsung Note 3 Neo mummy tu, dah lah pakai nombor yang agak aktif (business), kalau banyak pakai (heavy user) lelama nanti akan slow juga. Sebab internal storage pun 16GB dan RAM 2 GB je    Daddy cakap, untuk Dhia memain bolehlah buat pakai. Nak trade in, RM50 pun kedai tak nak kot. Bagi je la anak pakai.    Dzal jangan cakaplah, dia dapat Redmi Note 3 (daddy punya hp lama, sebab daddy pakai black shark & Honor View 10) dan ada iPad Mini mummy (Dzal jugak dapat).    Tapi, iPad mini tu Daim dah macam memunya je !    Bincang punya bincang..mummy macam nak Nova 3i je sebab murah RM899. Daddy kata tak berkenan nau. Dah pakai Nova, nak Nova lagi.    Eh..eh..kita nak pakai ke dia nak pakai.    Last-last bila tengok spec Huawei P20 Pro dan P30 tak jauh beza sangat. Mummy agree untuk ambil Huawei P20 Pro.    Hadiah advance untuk wedding anniversary dan birthday kata daddy. oh, patutlah willing nak bagi hadiah memahal rupanya 2 in 1. Hahaha tak ada idea nak bagi hadiah apa lah tu sebenarnya !    Btw, THANK YOUUUUUU ... I LOVE YOUUUUUUU    GAMBAR-GAMBAR DARI HUAWEI P20 PRO         Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : suasana petang (hujan)        Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : outdoor pagi            Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor waktu malam    Baca juga : Gambar dari Huawei Nova 2i    Kesemua gambar ini tak ada edit, hand phone baru ma,, apps pun banyak tak install lagi. Fresh from oven katanya hehe.    Cuma ada few picture ada beauty level 5. Mummy belum pandai pakai masa tu, tak perasan setting dia sesiap beauty ha. Sekarang ini, dah tahu memang letak level 0 je.    Bab spec, agak up to date dan penjual tu cakap P20 pro harga susah jatuh. Mummy sukalah bila handphone dapat storage besar.    P20 Pro Huawei ini internal storage 128GB dan 6GB RAM ....berbanding Huawei Nova 2i internal storage 64GB dan 4 GB RAM    Tapi dedua hp ni, mummy pakai. Sebab ada 2 nombor (tak nak pakai hand phone yang sama. Suka asing-asing handphone).    Story tentang Huawei P20 Pro ini, akan bersambung lagi selepas mummy siap godek ye ! Hehehe

Gambar dari hand phone Huawei P20 Pro : indoor waktu malam

Baca juga : Gambar dari Huawei Nova 2i

Kesemua gambar ini tak ada edit, hand phone baru ma,, apps pun banyak tak install lagi. Fresh from oven katanya hehe.

Cuma ada few picture ada beauty level 5. Mummy belum pandai pakai masa tu, tak perasan setting dia sesiap beauty ha. Sekarang ini, dah tahu memang letak level 0 je.

Bab spec, agak up to date dan penjual tu cakap P20 pro harga pun susah jatuh. Jangan macam Huawei Nova, cepat jatuh bila ada versi baru keluar

Mummy ni, jenis suka je lah bila dapat handphone yang ada storage besar. So, puas hati jugak lah dengan Huawei P20 Pro ni. 

P20 Pro Huawei ini internal storage 128GB dan 6GB RAM ....berbanding Huawei Nova 2i internal storage 64GB dan 4 GB RAM

Tapi dedua hp ni, mummy yang akan pakai. Sebab, mummy memang sedia ada 2 nombor (tak nak pakai hand phone yang sama. Suka asing-asing handphone).

Ni jelah story Huawei P20 PRO untuk hari ni. Story tentang Huawei P20 Pro ini, akan bersambung lagi selepas mummy siap godek ye ! Hehehe

You Might Also Like

10 comments

  1. alhamdulillah... rezeki kan. Not bad jugaklah kita tengok review p20 pro ni...memang berbaloi beli kan mummy

    ReplyDelete
  2. yeah kita geng lah mommy lepas kawin tak pernah beli henpon asyik dapat jew sampai banyak sangat miza hantar ke kampung jew henpon hehe. Pape pun berbaloi beli huawei P20 storage besar.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah best nya, rezeki tu. syukurrrrrrr ^_^

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... Tahniah Kak Lynn... Huawei P20 Pro memang cantik gambar dia.. Terbaik sangat.. LeYa memang suka dari dulu.. P30 tu belum usha lagi..hehe.. Nantilah try gi godek2 kat kedai

    ReplyDelete
  5. wahhhh.. bertuah la. dpt hp baru :)

    ReplyDelete
  6. Orang nak bagi amik je..hahaha...well..cantik2 la gambar dari hp Huawei P20..terus rasa nak tukar...ehhhh...

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..rezeki tu mummy..hehe..klu akak, hubsbaby dah offer tima je...hehe

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah rezeki akak. Huawei p20 pro best jugak... masa nak beli huawei p20 dulu saya berbelah bagi jugak nak amik p20 atau p20 pro tapi fikir punya fikir dan kira bajet amik jela p20. Ok jugak .Sekarang ni memang tengah plan nak beli handphone lagi satu untuk kerja2 blogging. Xiaomi dah innalillah.

    ReplyDelete
  9. wahhh kamera padu ni. bestt

    ReplyDelete
  10. berbaloi beli.. Suka storage besar nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (389) 2018 (381) blogger (381) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (313) review (282) 2019 (147) resipi (146) travel (84) Daim Naufal (73) daddy (41) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)