SIAP JAHIT KAIN LACE BELI DARI BANDUNG INDONESIA

SIAP JAHIT KAIN LACE BELI DARI BANDUNG INDONESIA - Assalamualaikum, selamat tengah ariii semua ! Selamat Hari Isnin, Isnin ni biasalahkan m...

SIAP JAHIT KAIN LACE BELI DARI BANDUNG INDONESIA - Assalamualaikum, selamat tengah ariii semua ! Selamat Hari Isnin, Isnin ni biasalahkan mood Monday Blues di mana-mana. Macam mana nak elakkan blues? Macam mummy, senang aje ! Kita buat benda-benda yang boleh happy kan diri sendiri. Ameklah beberapa minit untuk happy kan diri sendiri. Macam mummy, sewaktu drive kereta (jalan jammed). Mummy edit gambar-gambar. Masukkan gambar dalam blog dan taip sedikit demi sedikit. So,adalah benda nak update dalam entri blog pagi ni. Mummy jenis taip sket-sket. Satu perenggan, satu perenggan kalau busy. Dalam toilet memerut pun sempat taip 1 perenggan tau !

So, lain orang..lain dia punya cara untuk happy kan diri sendiri kan? 

SIAP JAHIT KAIN LACE BELI DARI BANDUNG INDONESIA



Korang ada baca entri blog mummy shopping kain ela dan kain lace di Bandung Indonesia tak? Tadaa..Ni lah hasilnya...siap dah sepasang kain lace berwarna biru. Untuk raya kedua atau ketiga lah kot. 1st raya tu warna sedondon kami.. Warna lain hehe. Siap dah tempah masa kat Bandung Indonesia. Senang, malas nak pikir banyak.

Masa di Bandung Indonesia tu, kami dapat lace murah. So akibatnyaaaaaaa.. Memborong tak sudahlah hahaha. Mummy beli warna biru, kuning dan oren.

Nak sedondon dengan anak pempuan sorang ni. Sok2 pi kenduri ke apa...boleh matching matchinggggg .


Suka si Dhia baju dia siap dah, nak baju ala-ala dress aje. Nak jadi princes katanya. Atas tu kosong sket, maybe nanti mumy beli beads ke macam mana nanti untuk bangi nampak bling..bling

Lace Dhia dan lining biru tu, memang semua beli kat Bandung, lembut dan tak gatal. Alhamdulillah..Dhia suka..Dhia ni cerewet sket.

Baju ni tempah dengan tailor satu apartment kami je. Upah RM50. Okaylah kann




Baju mummy pulak baju kurung moden, kain lace beli kat Bandung, Indonesia. Beli 2 meter je untuk lace atas. Lining tak beli, memang ada dalam lemari. Just mixed je lah ! Save kat situ.

Tahun ni, trend lace dan batik, tapi mummy malas nak berbatik. Sian Dhia tu ha..kang tak sedondon pulak, kan . Lagipun, kain ela biru dari Jakel mummy memang dah ada lama. Tak payah membazir sangat. Kang Marie Kondo jadiknya hihi

Upah baju kurung moden mummy tailor yang sama dengan Dhia. Upahnya RM100 burppppp boleh beli baju siap gamaknya huuhuuuu. 



Tapi, baju siap ni tak dapatlah nak ngam dengan badan ni haa.

Baca Ini Juga


15 comments

  1. Cantik Dan sedondon mmg cantik la

    ReplyDelete
  2. wah...cantik dah tu linda..Tahun ni tak sempat nak buat.Kita beli yang dah siap je.Tak taulah dapat sedondon ke tidak

    ReplyDelete
  3. cantikkknya kain lace..ingat nak order dgn jizanlykl tu

    ReplyDelete
  4. syok sedondon dengan anak dara

    ReplyDelete
  5. senang kan..shopping pastu trus jahit

    ReplyDelete
  6. Cantik warna biru tu. Kena dengan dhia. Ala ala princess sangat 😍

    ReplyDelete
  7. Wah! awalnya dah siap baju raya.
    Kemungkinan pakai sebelum raya adalah tinggi ni heheheee...

    ReplyDelete
  8. Eh..eh..sedondonnya..dah tunjuk dah baju raya ha..akak tahun ni nekad beli je..tak sempat nak tempah..bz..

    ReplyDelete
  9. Cantiknya warna dia.. suka Dhia ye..

    ReplyDelete
  10. Wahhh... Dah siap ye baju Dhia dan Mummy nya. Pasti meriah dan cantik nanti di hari Raya..

    ReplyDelete
  11. cantik..siap dah baju ghaya dua beranak ni..akak, tak beli pun lagi..ada ke tailor nak amik tempahan ni..haha

    ReplyDelete
  12. Cantik warna biru.. Kak Sue pun selalu sedondon bila raya satu family..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -