RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE

RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE - Assalamualaikum semua, apa khabar? Mummy okay alhamdulillah sihat dan masih dapat berpuasa penu...

RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE - Assalamualaikum semua, apa khabar? Mummy okay alhamdulillah sihat dan masih dapat berpuasa penuh. Terharu juga dapat puasa penuh walau masih breastfeeding Daim Naufal. Mungkin sebab Daim dah besar, dah boleh makan mummy tak buat power pumping. So, alhamdulillah ! Mummy bertenaga untuk berpuasa. Kalau dedulu, breastfeed Dhia mummy terus terang memang mummy tak larat berpuasa. Sebab buat power pumping 11 pagi dan 4 petang untuk simpan susu badan. Lunch hour pulak, balik direct breastfeeding Dhia. Serius 12 tengah hari perut dah sakit, badan tak larat bangun. Okay berbalik kisah kami buka puasa dengan menu sambal sardin Trader's Choice . 


RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE - Assalamualaikum semua, apa kabar? Mummy okay alhamdulillah sihat dan masih dapat berpuasa penuh. Terharu juga dapat puasa penuh walau masih breastfeeding Daim Naufal. Mungkin sebab Daim dah besar, dah boleh makan mummy tak buat power pumping. So, alhamdulillah ! Mummy bertenaga untuk berpuasa. Kalau dedulu, breastfeed Dhia mummy terus terang memang mummy tak larat berpuasa. Sebab buat power pumping 11 pagi dan 4 petang untuk simpan susu badan. Lunch hour pulak, balik direct breastfeeding Dhia. Serius 12 tengah hari perut dah sakit, badan tak larat bangun. Okay berbalik kisah kami buka puasa dengan menu sambal sardin Trader's Choice .


RESEPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE


Sebenarnya, mummy pertama kali ni nak masak SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE. Dan, ini merupakan pertama kali juga mencuba sardin tin dari jenama Trader's Choice. Sardin Trader's Choice ini di pasarkan oleh pasaraya SEGI FRESH. SEGI FRESH ini, memang terkenal dengan harga murah dan harga borong. Jadi, dah alang-alang memborong stock di SEGI FRESH ini, sajelah mummy try jenama dari SEGI ni sendiri.

Layan juga makan sardin masa berbuka puasa, lelagi dengan nasi panas-panas. Memang menambahlah jawabnya hihi. Jom tengok resipi SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE cara mummy 

BAHAN-BAHAN MASAK SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE


RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE - Assalamualaikum semua, apa kabar? Mummy okay alhamdulillah sihat dan masih dapat berpuasa penuh. Terharu juga dapat puasa penuh walau masih breastfeeding Daim Naufal. Mungkin sebab Daim dah besar, dah boleh makan mummy tak buat power pumping. So, alhamdulillah ! Mummy bertenaga untuk berpuasa. Kalau dedulu, breastfeed Dhia mummy terus terang memang mummy tak larat berpuasa. Sebab buat power pumping 11 pagi dan 4 petang untuk simpan susu badan. Lunch hour pulak, balik direct breastfeeding Dhia. Serius 12 tengah hari perut dah sakit, badan tak larat bangun. Okay berbalik kisah kami buka puasa dengan menu sambal sardin Trader's Choice .


Cili boh (buat sendiri, sip blend dengan bawang merah, bawang putig, hali)
1 tin sardin Trader's Choice
Setengah biji bawang besar
1 asam keping
Garam
Sedikit air
3 batang cili api

RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE - Assalamualaikum semua, apa kabar? Mummy okay alhamdulillah sihat dan masih dapat berpuasa penuh. Terharu juga dapat puasa penuh walau masih breastfeeding Daim Naufal. Mungkin sebab Daim dah besar, dah boleh makan mummy tak buat power pumping. So, alhamdulillah ! Mummy bertenaga untuk berpuasa. Kalau dedulu, breastfeed Dhia mummy terus terang memang mummy tak larat berpuasa. Sebab buat power pumping 11 pagi dan 4 petang untuk simpan susu badan. Lunch hour pulak, balik direct breastfeeding Dhia. Serius 12 tengah hari perut dah sakit, badan tak larat bangun. Okay berbalik kisah kami buka puasa dengan menu sambal sardin Trader's Choice .


CARA MASAK SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE

RESIPI SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE - Assalamualaikum semua, apa kabar? Mummy okay alhamdulillah sihat dan masih dapat berpuasa penuh. Terharu juga dapat puasa penuh walau masih breastfeeding Daim Naufal. Mungkin sebab Daim dah besar, dah boleh makan mummy tak buat power pumping. So, alhamdulillah ! Mummy bertenaga untuk berpuasa. Kalau dedulu, breastfeed Dhia mummy terus terang memang mummy tak larat berpuasa. Sebab buat power pumping 11 pagi dan 4 petang untuk simpan susu badan. Lunch hour pulak, balik direct breastfeeding Dhia. Serius 12 tengah hari perut dah sakit, badan tak larat bangun. Okay berbalik kisah kami buka puasa dengan menu sambal sardin Trader's Choice .

Cara masak SAMBAL SARDIN TRADER'S CHOICE



1. Goreng sardin dengan sedikit minyak
2. Asingkan ikan sardin tadi
3. Tumis cili boh dengan sedikit minyak sampai garing.
4. Campurkan kuah sos sardin Trader's Choice
5. Masuk sedikit air, asam keping, bawang besar potong.
6. Seterusnya, mummy masukkan ikan yang telah di goreng tadi.
7. Akhir sekali, masukkan hirisan cili api tadi.

Siap ! Sedia untuk di hidangkan dan makan dengan nasi panas-panas !

Baca Ini Juga


19 comments

  1. tak pernah cuba lagi jenama Traders choice ini.. nampak cam sedap je.. bolehlah try nanti..

    ReplyDelete
  2. Nanti boleh cuba buat juadah berbuka hehe

    ReplyDelete
  3. Sebelum ni suka sangat goreng ikan sardin dulu..tapi sekarang tak lagi sebab Dania tak suka...

    ReplyDelete
  4. menu sardin ni mmg berselera btul ngan nasi panas2 tambah kicap..adoi trus lpr

    ReplyDelete
  5. Bulan puasa ni belum lagi masak sardin kak...
    klu mak nieyl sihat, dia yg selalu akan buat makanan sardin waktu sahur...

    ReplyDelete
  6. bulan bulan pausa ini. sardin pon nampak sedap giler

    ReplyDelete
  7. Zira dah rasa sardin dari segi fresh sedap takde sisik, pernah beli sardin ada sisik ikan tau

    ReplyDelete
  8. Allahu.. menduga betul la.. sardin my feberet..

    ReplyDelete
  9. Sardin is good for breastfeeding mommies. Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  10. Menu simple tapi sedap tersangat ni kak.

    ReplyDelete
  11. makan waktu sahur ni, boleh bertambah nasi... pembuka selera.. hihi

    ReplyDelete
  12. Aduh kalau makan dgn cucur bawang ke lempeng ke roti putih ke nyaman gila tekak oooo

    ReplyDelete
  13. Nampak nya...ni la akan menjadi menu berbuka arini...kecuqqq

    ReplyDelete
  14. Ok nanti i try brand ni, kita memang sentiasa ada stok sardin kat rumah. Boleh masak bila bila masa aje.

    ReplyDelete
  15. Minggu lepas dah buat sambal sardin, sebab mmg fav family kami! Ada byk jenis sardin dekat segi yea.. Nak beli gaklah nnt kat situ

    ReplyDelete
  16. trader choice ermm x pernah nampak tpi boleh cuba

    ReplyDelete
  17. Sambal sardin favourite kitorang satu family

    ReplyDelete
  18. sambal sardin is always lauk penyelamat kat umah aida ni.
    kalau takde bahan, menjadik la sambal sardin, telur dadar & timun.
    wajib ada stok sardin.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -