3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA

3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA - Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ! Beberapa minggu ini, mummy ...

3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA - Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ! Beberapa minggu ini, mummy sangat sangat busy dengan kerja hakiki dan kerja rutin. Nak ke SPA atau salon rambut pun tak sempat ! Memang langsung tak dapat nak slotkan 'me time' di saloon ! Paling risau bab rambut ni, kalau tak jaga dengan betul akan naik kelemumur atau dandruff huhuhu. Ini sangat tak best ! So, cepat-cepat mummy cari alternatif cepat dan mudah untuk penjagaan rambut sebelum berkelemumur ! Jangan tak percaya tau ...hanya dengan 3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA rambut boleh di kawal. Mlah wangi mengharum sepanjang hari !

3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA 


3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA

3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA 

Langkah pertama untuk penjagaan rambut anti kelemumur :

Mummy gunakan minyak rambut SAFI SHAYLA Anti Kelumumur (100 ml) sebelum menggunakan syampu rambut ! Fungsi minyak rambut SAFI SHAYLA adalah untuk menjadikan rambut lebih lembut, memberikan kilauan rambut sihat dan mengurangkan kelumumur serta menyegarkan dengan sensasi dingin 


Kandungan yang ada di dalam Minyak SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR ini ialah :-

*Minyak organik Habbatus Sauda ( Memberikan kelembutan & nutrien kepada rambut )

*Minyak Zaitun tulen ( Memelihara , melembapkan rambut kering & kusam )

*Mentol ( Memberikan kesansensasi dingin kepada kulit kepala untuk kesegaran & mengurangkan kelumumur & minyak )



3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA

Langkah Kedua penjagaan rambut anti-kelemumur:-

Mummy gunakan syampu kegemaran mummy iaitu Shampoo SAFI SHAYLA Anti kelemumur (320g). Amat penting pemilihan yang tepat syampu untuk anti-kelemumur. Salah pilih syampu mahu lain jadinya nanti. Syampu SAFI SHAYLA ini adalah untuk menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dengan haruman sehingga 48 jam 

Cara pakai. 

Selepas meletakkan minyak SAFI SHAYLA, Basahkan rambut dengan air suam dan letakkan sedikit Syampu SAFI SHAYLA. 

Urut rata selama beberapa minit

Kemudian bilas bersih dengan air suam. Air suam membantu menanggalkan kotoran dan minyak degil di kulit kepala. 



Kandungan SHAMPOO SAFI SHAYLA ini terdiri daripada :

*Micro bamboo charcoal ( bahan semulajadi untuk menghilangkan minyak & bau kepam dari kulit kepala dan ranbut ) 

*Habbatus Sauda ( menghalang pembiakkan bakteria )

*Micro ZPT complex ( Agen anti kelumumur )


3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA


Langkah Ketiga :

Last but not least, mummy gunakan SAFI SHAYLA refreshing scalp mask dandruff & itch control (160 g). Yang bertujuan untuk penyegar kulit kepala membantu mengurangkan kelumumur ke atas 100% dari cucian pertama tiada lagi bau kepam dan gatal kepala harumanya kekal 48 jam selepas penggunaan bersama shampoo SAFI SHAYLA Anti Kelumumur berdasarkan ujian makmal selepas 5 kali penggunaan berterusan.

Selepas bersyampu, pakai perapi ini dan bilas bersih dengan menggunakan air biasa (bukan suam). Air biasa untuk mempercepatkan perapi meresap ke dalam rambut dan memperbaiki struktur rambut dengan kadar pantas. 

Kandungannya mengandungi :-

Micro bamboo charcol + Minyak organik habatus sauda + Mentol

Macam tak percaya je,kan rambut berkelemumur ini, boleh di kawal dengan hanya 3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA

3 LANGKAH MUDAH PENJAGAAN RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA

Korang nak jaga rambut dari kelemumur dan rambut wangi sepanjang hari?

Jom dapatkan produk SAFI SHAYLA sekarang !!

Mummy suka shopping set penjagaan RAMBUT ANTI-KELEMUMUR DARI SAFI SHAYLA ini sebab, mummy dapat koleksi percuma WE BARE BEARS beg limited edition dengan pembelian RM35 ke atas 





Comel je kan bag ni semua !

Korang jangan lambat dapatkannya tau ! cepat sebelum habis dipasaran




Selanjutnya mengenai SAFI SHYLA boleh lawati ke website : https://safi.com.my/

Baca Ini Juga


16 comments

  1. Senang lengkap one set untuk penjagaan rambut. Shampoo sahaja tak cukup nak dapatkan rambut dan kulit kepala sihat

    ReplyDelete
  2. Senang bila safi buat ada set macam ni untuk penjagaan rambut. Zaza pun kelemumur dah naik balik ni ha..

    ReplyDelete
  3. Akak memang guna shampoo ni...suka yang kaler pink tu...

    ReplyDelete
  4. Lea pakai safi shayla ni jugak.. mmg bagus..

    ReplyDelete
  5. Lengkap satu set utk cegah kelemumur. Senang.

    ReplyDelete
  6. Bgus rangkaian safi shayla ni.. Sesuai utk rmbut bertudung.. Bau pun wangi

    ReplyDelete
  7. Wawa mmg pakai yg biru ni dh lama da.. Hehe.. Mmg best sgt sbb dh kurang gatal kulit kepala

    ReplyDelete
  8. Kak Sue pun tengah nak cuba juga set Safi hat nie Linda.. comel beg tu semua macam orang yang pakai tu jugak.. 😍

    ReplyDelete
  9. Bagus tip ni zira kadang tak tahan bila rambut ada kelemumur

    ReplyDelete
  10. Marsha kenan betul dengan beg-beg comel tu tau

    ReplyDelete
  11. Ehh ada minyak rambut sekali ye mummy.. kalau untuk rambut gugur ada tak safi shayla ni?

    ReplyDelete
  12. suka sgt bau safi shayla mmg wangi sgt kan

    ReplyDelete
  13. Eh.. ada ye minyak untuk kawal kelemumur.. macam boleh cuba nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -