RAWATAN FACIAL HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) DI CPS SKIN LOVE CANTIK PERSIS CELEBRITI BANGI

RAWATAN FACIAL HIFU  (High Intensity Focused Ultrasound) DI CPS SKIN LOVE CANTIK PERSIS CELEBRITI BANGI - Assalamualaikum dan selamat pagi ...

RAWATAN FACIAL HIFU  (High Intensity Focused Ultrasound) DI CPS SKIN LOVE CANTIK PERSIS CELEBRITI BANGI - Assalamualaikum dan selamat pagi semua ! Apa khabar? Sihat? Cakap pasal sihat ini. Minggu ni, kulit muka mummy terasa sangat sihat. Yelah..mummy baru je buat RAWATAN FACIAL HIFU  (High Intensity Focused Ultrasound) DI CPS SKIN LOVE CANTIK PERSIS CELEBRITI BANGI


RAWATAN FACIAL HIFU  (High Intensity Focused Ultrasound) DI CPS SKIN LOVE CANTIK PERSIS CELEBRITI BANGI



Rawatan apa pulak tu? Rawatan HIFU? Okay kalau korang nak tahu rawatan facial HIFU ini merupakan rawatan generasi ketiga yang bukan melibatkan pembedahan. Teknologi HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) terkenal dari negara Korea. Selamat, tidak sakit, untuk menganjalkan dan berkolagen! HIFU adalah rawatan yang membantu kulit muka menjadi lebih tegang. 



Sesi konsultan

Facial rawatan HIFU ini adalah pemanasan terus ke dalam tisu bagi menganjalkan kembali kulit.



Sebelum memulakan rawtan FACIAL HIFU, kulit mummy di bersihkan dengan pencuci muka, cleanser gel, skrub dan di buang bintik hitam dan putih



di stim sebelum buang bintik hitam dan putih (black head dan white head)

Ready untuk HIFU

rawatan HIFU bermula

Nampak

Kemudian, kulit mummy disapu gel terlebih dahulu bagi memberikan rasa sejuk. Imej pada skrin ultrabunyi pula membolehkan doktor mahupun pakar kecantikan menggambarkan tahap rawatan sebelum tenaga digunakan untuk tisu yang disasarkan. Rawatan mengambil masa dari 45 hingga 90 minit bergantung kepada rawatan.

KELEBIHAN RAWATAN HIFU


❤️ ia tidak merosakkan kulit 

❤️mencetuskan penghasilan kolagen yang baru. 

❤️Mengembalikan keanjalan kulit, 

❤️Mengurangkan kantung mata dan memudarkan kecelaan di bawah mata. 

❤️Teknik ini juga menggunakan penggambaran ultrabunyi yang membolehkan doktor dan pakar kecantikan menentukan kawasan yang paling memerlukan rawatan untuk hasil terbaik

SIAPA YANG SESUAI UNTUK RAWEATAN HIFU?






Siapa yang sesuai untuk rawatan Facial HIFU? 

❤️Rawatan Hifu sesuai untuk mereka yang berusia 25 hingga 35 tahun manakala isian untuk 35 tahun ke atas. 

❤️Sebaiknya Hifu dilakukan tiga sesi untuk kesan optimum. 

❤️Walaupun selepas melakukan Hifu, didapati kulit menjadi lebih cantik, namun kesan progresif hanya kelihatan selepas dua hingga tiga bulan berikutnya.

❤️Ini kerana kolagen memerlukan tempoh itu untuk bertindak mengetatkan kulit supaya bahagian bermasalah termasuk lingkaran hitam di sekeliling dan kantung mata dapat dikurangkan.

❤️Selain kulit wajah, Hifu juga sesuai bagi mengangkat kulit pada bahagian leher di bawah dagu dan pada dahi. Meskipun ia mengambil masa dua hingga tiga bulan untuk rejuvenasi optimum, yang penting kaedah ini selamat.

❤️Untuk mendapatkan kulit cerah dan cantik, sebaik-baiknya gunakan produk sesuai dengan kulit muka. Sedikit tanda merah mungkin timbul, tetapi akan hilang selepas beberapa jam. Kulit juga mungkin lebam sedikit atau terasa sedikit sakit, tetapi pada tahap ringan dan kesannya sementara saja.



Bilik VIP seorang


Bilik biasa untuk seorang


Bilik biasa untuk 2 orang


Ada sauna juga


Tempat mandi bunga atau Seri pengantin 



BERAPA HARGA RAWATAN FACIAL HIFU DI CPS SKIN LOVE?




Harga u tuk rawatan HIFU  dari RM288, berbanding harga asal ya RM488

Harga nya agak berbaloi dengan mesin dan rawatan yang di sediakan oleh CPS SKIN LOVE ni. 

Nak nampak kesan lagi bagus dan cantik. Mummy rekemen korang buat 3x rawatan HIFU ni. Walau, 1x rawatan dah nampak perbezaan dari segi ketenganan kulit dan keanjalan kulit. 

Jom buat facial HIFU sekarang di : - 


Cantik Persis Selebriti (CPS Skin Love) 
(atas Watsons)
No. 57-1 Jalan Medan Pusat 2D
Seksyen 9 Bandar Baru Bangi
Selangor
No. tel :- 011-51202090
Dibuka setiap hari dari jam 11 pagi sehingga 8 malam.


MEDIA SOSIAL CANTIK PERSIS Celebriti :

IG cawangan Bangi ; @cpsskinlove  
IG cawangan Shah Alam ; @cps_skinlove
Website :  www.cpsskinlove.com


Baca Ini Juga


8 comments

  1. wahhh bestnya dapat manjakan diri pergi spa. Harga pun berbaloi dengan tempat yang menarik. Seronoknya

    ReplyDelete
  2. Bestnya buat rawatan manja- manja muka macam ni...lama x buat..tapi jauh plak la..kalau dekat nak gak...

    ReplyDelete
  3. wow sesekali memanjakan diri mcm retis syok juga ni

    ReplyDelete
  4. Nampak selesa je tempatnya.. dah lama tak memanjakan wajah ni..

    ReplyDelete
  5. wow bestnya, haritu dah lalu CPS yg cawangan baru kat BBB tu tapi tu la tgh cari waktu yg sesuai nak pergi memanjakan diri disana.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -