SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT PERAK !

SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT Perak ! - minggu ni, cuti panjang lagi! Ada yang nak jenjalan holi...

SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT Perak ! - minggu ni, cuti panjang lagi! Ada yang nak jenjalan holiday ke Perak ke tu?? Beberapa minggu lepas, kami jalan-jalan cari makan ke Lumut Perak. So, cuti panjang ni pula. Memang tak ke mana-mana luar kawasan. Dah 2 minggu berturut tak keluar kawasan. Hanya.. Mummy bawa anak-anak dengan aktiviti mereka. Demi EQ dan IQ depa. Asyik outstation je. Hadap jem. Kang lemau tetap minggu buat aktiviti sama. So, bagi yang ada plan nak bercuti holiday ke LUMUT. Mummmy nak share aktiviti kami SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT PERAK !

SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT PERAK !




Ni lah tempat kitorang singgah shopping hasil laut! SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT PERAK !

Kenapa mummy sekeluarga pilih SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT PERAK ! Kalau korang nak tahu, bila kitorg ada anak kecik ni, kitorg malas nk window shopping survey mana murah, mana best. 

Oleh kerana cousins mummy duduk di Manjung (tak jauh dari LUMUT), malah dia experts oiiii LUMUT ke manjung ke PANGKOR ke. 

So, beliau yang me cadangkan kami SHOPPING IKAN BILIS MATA BIRU, SOTONG KERING DI HASIL LAUT JAMILAH LUMUT PERAK !



Memang best shopping sini, ada di sediakan air balang FREE untuk pengunjung. 

Ngam pulak, cuaca Panas litlit hehehe. Memang sedap lah tekak ni, dapat air kan... 



Ikan Bilis mata biru mak mertua, ikan Bilis mata biru me a tu semua ada.. Terkejut pulak haha. 

Pastu, rambang mata lah... Tak tahu nak beli apa. Udahnya.. Biar kan lah asben yang menyelesaikan masalah shopping ikan Bilis mata biru ni hehe



Sotong kering pun wajib beli, buat stok. Kot-kot malas nak pi shopping groceries. Sotong kering ada standby, dah boleh masak dah. Anytime.

Harga mahal ke murah. Maaf, tak pasti pulak. Yang tahu...ianya fresh. Terus beli aje!

Ikan Masin Kurau fav daddy pun Kitorang borong sekali. 

Kids, shopping mainan. Dalam kedai ni pun ada jual mainan oiii hehehe

Okay jugak... Xde lah bebudak tu ragam tunggu mummy daddy shopping kan. 

Jalan-jalan ni, mood Happy tu yang penting. Kalau ada yang ragam. Tak best lah! 

Baca Ini Juga


6 comments

  1. Alaaaaa...tau ari tu kirim ikan masin tenggiri jeruk tu...sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya Mummy! Setuju kalau jalan dengan budak-budak ni kena make sure diorang happy dan kenyang selalu. Malas nak bermacam ragam nanti moody tak beshhh hahaha

    ReplyDelete
  3. Seronok betul kalau beli barang dapur banyak pilihan macam ni. ikan bilis yang elok elok pulak tu.

    ReplyDelete
  4. Best dapat beli barang segar macam ni

    ReplyDelete
  5. Harga dekat sini masih okay lagi sis Linda.. sha pun kalau ke Lumut memang singgah shopping di sini.. Sotong kering tu wajib.. hehehe

    ReplyDelete
  6. rambang mata kan kak linda even nak pilih ikan bilis je hehee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -