JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI!

JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI! - Assalamualaikum dan Selamat sejahtera semua! Lama rasanya mummy tak story mory tentang gadget. Tad...

JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI! - Assalamualaikum dan Selamat sejahtera semua! Lama rasanya mummy tak story mory tentang gadget. Tadaaaaa... This is our new gadget. Jam kesihatan katanya, healthy smart watch JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI! Acaner kami Terjebak dengan jam ni? Haha kerana AIA Vitaly juga sebenarnya. Nak linked dengan aplikasi AIA kami. Hit requirement weekly challenge. Sebulan boleh redeem 2 rewards. Sama ada tiket wayang TGV, jus di Boost, Shopee vouchers, diskaun tiket Air Asia dan banyak lagi. Alang-alang track steps, sleep, heart beat dan semua bab kesihatan. Ada baiknya amek benda yang ada rewards kan. Baru lah semangat nak hit 12500 steps daily! Phewww... Bab AIA Vitality ni nanti cerita entri lain lah. Kang korang pening pulak. Atau boleh PM mummy kita date minum kopi hahaha. 

JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI! 



Best ke JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI!?? Apa yang menarik tentang JAM XIOMI MI BAND 4 KAMI SUAMI ISTERI! 

Okay.. Sebenarnya.. Asalnya, mummy nak grab fitbit. Fitbit tu cun habis. Tapi, harga macam tak best pulak. Nak function best, harga dia mak aiii. 

Bila dok riki. XIOMI MI BAND 4 ni. Function better dan harga jauh lebih murah. Terus grab Xiomi Mi Band 4. Boleh beli 2 pcs terus haha. Laki bini terus pakai jam sama. 

KELEBIHAN XIOMI MI BAND 4

Apa bestnya Xiomi Mi Band 4 ni? 

1. FUNCTION
Function atau fungsi sebagai track aktiviti sihat, workout, sleep monitoring, swimming, calories burned, call, alarm, cari hp kata mana.. semua akan di beritahu juga dari smart watch ni. Sangat senang! 


2. Skrin AMOLED

Smartband terbaru dari Xiaomi ini mempunyai layar warna AMOLED 0,95 inci dengan resolusi, yakni 120x240 dan kaca anti calar 2.5D.


3. Design Smart

Design smart dan sangat ringan! Ada 77 tema warna-warni untuk personalisasi tambahan serta delapan band yang berbeza (termasuk band Avengers eksklusif). Untuk pilihan warna, Mi Band 4 hadir dalam varian warna yakni black, brown, blue, orange dan pink.


4. Pembayaran Digital

Xiaomi ada dengan feature NFC. Feature adalah untuk di sambung kan ke Alipay atau Wechat. 






5. Gadget yang Tahan Air

Waterproof! Mandi, berak tidur, bangun pakai ni sahaja sekarang haha. Sian jam lain tu kan.. Sabaq naaa.. Nt kita pakai semua jam haha. Mi band 4 ni tahan sehingga 50 meter dan sensor 6 axis high-precision untuk membantu merakam ketika berenang. Keseluruhan ada empat pergerakan renang yang dapat di capture oleh mi band 4 ni. Iaitu gaya bebas, gaya kuak lentang, gaya kupu-kupu, serta medley.

6. Bateri Tahan Lama

Bateri memang tahan lama. So far, seminggu sekali je mummy cas. Hehe. Lepas tu.. Pakai 24 Jam!

7. Harga Munasabah
DAn.. Paling best harga xiomi Mi Band 4 ni sangat munasabah. Dalam RM149 je, tapi rezeki kami beli masa promotion 1 day sales merdeka sales. Kebetulan kami memang tak ke mana-mana. So, langkah kanan lah dapat harga promo RM99 je. 




So, daily kena make sure balik keje je ada 7k steps.. Sambung malam insyaallah boleh dapat 12,500 steps. 

Dan.... Boleh lah redeem tiket wayang hahaha

Soon, kumpul point lagi banyak dan nak aim 50% Air Asia tiket pulak. Target sebelum hujung tahun insyaallah. Nak berjalan naik flight lagi. 

Kalau dapat 50% diskaun untuk mummy dan daddy hit points dia juga. Banyak boleh jimat, ni! 

Baca Ini Juga


11 comments

  1. Smart plak nampak jam tu...mcm2 bleh buat tu...

    ReplyDelete
  2. Menarik, lepas ni lagi semangat nak kekalkan gaya hidup sihat, harga pun mmg affordable lagi2 bila dpt beli harga promo tu, mmg untung ada penjimatan..

    ReplyDelete
  3. pengisian menarik, jemput singgah di blog saya ye

    ReplyDelete
  4. Wah menarik pulak akak tengok jam nie Linda..

    ReplyDelete
  5. thankyouu mommy sebab review. mmg dah masuk list pun nak beli. cuma tggu masa je ni kikiki

    ReplyDelete
  6. Jam macam ni mmg pelbagai guna. Berangan nak ada 1.. Nak beli juga nnt

    ReplyDelete
  7. Nampak smart pulak. Rasa nak beli jugaklah kak.

    ReplyDelete
  8. Wah, canggih betul jam Xiaomi ni

    ReplyDelete
  9. Smart betul.. Banyak function best pula tu.. Rasa macam nak beli pula.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Boleh tahan juga bateri nya ya. Saya pakai fitbit pun tahan 3,4 hari gitu juga

    ReplyDelete
  11. wah jam ni mmg tahan lasak dan featre menarik

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -