3RD TIME DAIM WARDED AVISENA WOMEN'S AND CHILDREN'S CHILDREN SPECIALIST HOSPITAL

3RD TIME DAIM WARDED AVISENA WOMEN'S AND CHILDREN'S CHILDREN SPECIALIST HOSPITAL - Hai semua sambungan entri sebelum ini..Mummy ada...

3RD TIME DAIM WARDED AVISENA WOMEN'S AND CHILDREN'S CHILDREN SPECIALIST HOSPITAL - Hai semua sambungan entri sebelum ini..Mummy ada bagitahu 10 Februari 2020 yang lepas Daim ada appointment follow up ( post hospitalization 2nd time warded). Apa jadi masa ni? Daim demam balik 38 darjah celcius huhu ! Doktor Shariza (Pakar kanak-kanak Avisena) minta mummy monitor suhu badan Daim dalam masa 2 hari. Jika Daim tak ok, kena bawa Daim ke hospital balik !

12 Februari 2020 demam Daim masih on off. Doktor pakar cek, tonsil Daim membengkak dan telinga pun merah. Infection lagi ! Apa lagi? Mask wad lah... Macam maan dengan GL insurance AIA kami? 

Okay..cerita pasal bilik hospital ni kan. Macam biasa, musim virus ni, hospital penuh saje. Tapi, rezeki Daim pada hari tu, ada bilik kosong. Cuma bilik belum ready sedang kemas (macam hotel daaaa..). Sementara tunggu proses GL dari AIA, mummy dapat kebenaran balik dulu.Okay Gl AIA proses dahula lah, sebelum masuk wad. Berdebar gaklah, lepas ke idak ini !

Mummy macam biasa balik rumah dulu. Ambil barang dan bawa barang. Oleh kerana hari sekolah, hari kerja..macam biasa, mummy handle sengsorang. Tok mak dan Dzal ikut juga petang tu. 

Malam nanti, atok datang ambil.

Samapi je kat rumah, GL AIA Insurance Daim approved. Alhamdulillah..boleh masuk wad. Bill hospital AIA bayar, tak payah pikir apa dah. Fikir duit untuk top up harga bilik aje lah.

Sebab mummy upgrade bilik single yang berharga RM230 semalam.

3RD TIME DAIM WARDED AVISENA WOMEN'S AND CHILDREN'S CHILDREN SPECIALIST HOSPITAL




3RD TIME DAIM WARDED AVISENA WOMEN'S AND CHILDREN'S CHILDREN SPECIALIST HOSPITAL macam biasa. Neb setiap 4 jam / 6 jam, ubat cair kahak, ubat titik telingan dan titik hidung. Manakala, ubat PCM stop sebab doktor nak tengok suhu badan Daim macam mana


Oleh kerana dah kali ketiga masuk wad, tapi mummy jarang up makanan hospital sini. So, kali ini mummy up lah ye. Ni breakfast Daim Nasi Goreng dan satay. Satay untuk Daim, manakala nasi goreng tu, mummy yang punyaaaa...

Air, memang amek jus je, sebab air panas, coffee, tea, milo memang dah di bekalkan dalam bilik (macam hotel lah jugakk)




alhamdulillah selera ada...


Nasi Ayam Hainan untuk lunch









warded 12 February 2020 - 14 February 2020

Ada hati nak makan sendiri...tak padan dengan sakit. Masa ni, mummy berdua je dengan Daim. Memang berkepit ajelah budak ini dengan mummy. Tak ada geng lain nak main dengan dia huhu.

Daim tidur, mummy pun sama tidur hehe. Mummy pulak boring.

Mujur hari ketiga dah keluar wad. Masa nak keluar tu, daddy datang singgah tolong kemas sket-sket. 

Sepanjang di wad, alhamdulillah demam Daim dah ok..Tapi doktor minta mummy continue neb atau pun inhaler. Jika nak gunakan inhaler, chamber kena beli sendiri sebab chamber inhaler tu hospital punya harga tinggi sket.

Chamber ini, insurance memang tak tanggung ye sebab dia barang. Bukan ubat ! So, hangan kata insurance ini menipu je kejenya hehe.

Bil hospital Daim ini, sebanyak 3 kali masuk wad, 2 kali follow up keluar wad dah lebih RM AIA Insurans bayar. Huhuhu. Kalau kata pakai duit sendiri.... mana nak cekauuuuu.

Mana kena top up sket-sket tu considered okaylah. Demi kesihatan anak, kita ni amanah Allah je !

Akhir sekali, terima kasih pada yang mendoakan Daim ye. Alhamdulillah sehingga hari ini, Daim tidak ada demam dah.

Baca Ini Juga


5 comments

  1. Semoga daim diberikan kesihatan yang baik.. Aamiin..
    Okay makanan dia..

    ReplyDelete
  2. Alhamdullilah.. semoga Daim terus sihat ya nak. Bagus join AIA nie kan, bilik selesa makanan pun sedap belaka..

    ReplyDelete
  3. Semoga daim diberikan kesihatan yg baik...Amin...
    makanan hospital taraf hotel ni hehehehe

    ReplyDelete
  4. Semoga Daim cepat sembuh seperti biasa..risau kalau anak sakit dan warded ni...

    ReplyDelete
  5. Kesian Daim. Keluar masuk hospital. Penat memang penat kan tapi demi anak anak kena juga kuat

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -