7th DHIA BATRISYA'S BIRTHDAY DI TAHUN 2020 !

7th DHIA BATRISYA'S BIRTHDAY DI TAHUN 2020 ! - 2020 ni, birthday Dhia jatuh pada zaman covid-19. PKP pulak tu, tak boleh keluar rumah ...

7th DHIA BATRISYA'S BIRTHDAY DI TAHUN 2020 ! - 2020 ni, birthday Dhia jatuh pada zaman covid-19. PKP pulak tu, tak boleh keluar rumah dan beramai-ramai berhimpun. Bertabahlah ye! Kita hanya mampu merancang, Allah juga penentunya! Mummy dok memikir nak beli kek ke idak masa hari jadi dhia. Udahnya, beli jugak lah. Sian pulak anak, kalau tak raikan birthday dorang. Nasib food panda area kami ada jual kek dan satay. So, lunch masak biasa aje. Dinner terus meriah makan satay dan kek order dengan food panda. 

7th DHIA BATRISYA'S BIRTHDAY DI TAHUN 2020 !




7th DHIA BATRISYA'S BIRTHDAY DI TAHUN 2020 !Dhia potong kek.. Malu-malu sebab buatkan juga birthday celebration. Beli kek sedang aje. Since atok dan Omma ada duduk dengan kami. Boleh makan sesama. 

Kek pilihan yang ada Black forest dan Oreo. So, mummy beli Oreo kek aje



Satay Sungai Kantan Kajang via food panda. Okay lah rasa sataynya.. 

Cuma via food panda ni, delivery FREE. Tapi, harga lah mahal sket.. Satay daging RM1.60, satay Ayam RM1.40

Demi anak, keluarga tak apa lah.. Sesekali berbelanja. Dan niat bantu rider food panda dan juga peniaga luar sana di zaman PKP dan covid-19 ni. 

Rezeki mereka pula di zaman PKP ni. 


Kek seller ni memang murah kedai ya kat Sg Kantan Kajang juga. Mummy dapat no wasap dari Google. So, wasap minta tulis kan atas kek. Alhamdulillah seller ni bagus! Syukur. 

Kek ni tak mahal mana 300gm RM29. Via food panda juga, free delivery. 

Highly recommended sebab kek sedap




Alang-alang ternampak durian crepe, mummy beli sekali lah.. Hehe rm12 4 ketul. 

Alhamdulillah, selesai celebrate birthday Dhia yang ke 7 tahun secara kecil-kecil an. 

Motif utama nak bagi anak happy aje. Mau tak stress bebudak ni, dekat 2 minggu tak keluar rumah. So, bila ada celebrate macam ni, tak adalah depa rasa tertekan sangat kan.. 

Baca Ini Juga


5 comments

  1. happy birthday Dhia, semoga membesar sebagai puteri solehah mummy dan daddy, aamiin

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Lahir Dhia Batrisya... Semoga menjadi anak yang solehah dan sentiasa dalam lindungan Allah... Ye! Kadang-kadang dlaam waktu PKP ni, kita sebagai IbuBapa kenalah kreatif untuk anak-anak tidak bosan tinggal di rumah.. Terbaiklah Kak Lynn

    ReplyDelete
  3. i think this could be of the best birthday for her sbb everyone was there to celebrate.
    happy birthday dear one.

    ReplyDelete
  4. HAppy birthday Dhia.. simple dan bermakna..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -