Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan Pergerakan / Movement of Control (MOC)

Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC) - Fuh, jenuh 24 jam...

Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC) - Fuh, jenuh 24 jam berkurung dengan anak hampir sebulan. Memula tu, mummy agak pening sebab tak tahu nak buat apa dan macam mana. Orang kata, bukan mudah nak sesuaikan diri. Benda baru macam ni. As usual, kerja pun sekarang lebih kepada online, meeting, training semua online. Memang mencabar weii. Okay part anak-anak pulak, semasa tempoh (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC) anak kami alhamdulillah masih ok! Masih energetic 24 Jam 🤣 ada masa dorang main, ada masa dorang akan pegang pensel. 

Bab pensel ini, mummy memang sejenis suka jadiakn buku sebagai bff anak-anak. Memang sentiasa sediakan buku (selain buku sekolah) untuk anak kami. Tak apa lah rumah sepah dengan buku pun, mummy suka aje ! Bukan senang nak bagi anak suka dengan buku, lelagi apabila kita beli bukau dan memaksa mereka buat. Macam mummy, suka belikan buku. Tapi, tak paksa dorang buat apa pun. Just standby letak kat almari depan, dalam laci tu letak buku, alat tulis, alat mewarna.

Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC)


Buku pulak, macam-macam jenis di rumah kami. Tapi, paling mummy suka sekarang ini adalah buku 125 Latihan Kawalan Pensel. Kenapa mummy sukakan Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC). Ha..jom baca sampai habis ye !


Daim - 2 tahun

Dzal - 5 tahun, masuk 6 tahun

Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC) ini sesuai untuk anak-anak berumur 2 hingga 4 tahun. Ha..mesti ramai yang macam mummy tak tahu bahawa umur 2 tahun dah kena mula ajar anak untuk menulis. Yes ! Dah mula kena ajar anak menulis guysss !  So, untuk Buku 125 Latihan Kawalan Pensel Untuk Aktiviti Anak Masa (PKP) Perintah Kawalan  Pergerakan / Movement of Control (MOC) Dzal dan Daim mummy bagi latihan di buku ini aje.


Ingatkan, Daim tak suka menulis di buku. Sekali, rupanya dia suka ! Siap tak bagi Dzal tulis langsung kat buku ini ! 

See...Daim punyalah seronok dengan Buku 125 Latihan Kawalan Pensel



Dalam buku 125 Latihan Kawalan Pensel ini ada guideline cara kawalan / pegang pensel yang betul. Sebelum ini, mummy ingatkan anak-anak mummy tak pandai pegang pensel. Rupanya, cara pegang pensel ini ikut umur juga. Cuma kena latih anak pegang pensel jika nak dapatkan genggaman yang sesuai dengan umur mereka

1- 2 tahun : gengaman penumbuk
2 - 3 tahun : Genggaman Digital Pronote
3 - 4 tahun : Genggaman 4 jari
4 - 6 tahun : Genggaman Tripod Statik
6 - 7 tahun : Genggaman Tripod Dimensi






🌷BUKU 125 LATIHAN KAWALAN PENSEL🌷

Apa lagi kelebihan buku Buku 125 Latihan Kawalan Pensil oleh Dr. Mahani Razali ni?

Buku ini dihasilkan khusus bagi membantu kanak-kanak mempunyai supaya kemahiran mengawal pegangan pensil. Bagaimana buku ini boleh bantu anak-anak berlatih menulis?

Okay, jom baca details kat bawah ni⬇

❤Buku ini disusun secara bertahap mula dengan aktiviti yang paling mudah sehingga aktiviti yang lebih sukar

❤Sebagai permulaan aktiviti untuk membantu kanak-kanak membina keyakinan diri untuk pegang pensil dengan betul

❤Aktiviti ini membantu anak anak membina kemahiran motor kecil iaitu kemahiran yang sangat diperlukanj untuk anak anak dapat menulis dengan betul

❤Membantu kanak-kanak menulis secara konsisten dengan cantik walaupun menulis dengan laju.

❤Yang paling best, grafik berwarna warni dan menarik membuatkan anak-anak tertarik untuk terus melakukan aktiviti kawalan pensil dan seterusnya menulis secara konsisten. Practice Makes Perfect!☺

❤Bersaiz A4 dan mempunyai 125 Muka surat

Ibu Ayah dan cikgu2 boleh dapatkan sekarang dengan harga preorder iaitu #lapanbelas RM18 SAHAJA 😍



Baca Ini Juga


7 comments

  1. Wah bagusnya ad buku2 macam ni

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  2. buku yang bagus.. boleh anak-anak melatih tangan di rumah..

    ReplyDelete
  3. thanks linda.Memang wajib ibubapa dapatkan buku ni untuk ajar anak mereka mengenali pensel.

    ReplyDelete
  4. Eh murah je buku ni. Bagus sangat. Bolehlah saya beli untuk Adhwa jugak ni.

    ReplyDelete
  5. menariknya ada buku mcm ni kan. sesuai untuk bantu anak anak belajar nak menulis.

    ReplyDelete
  6. bagus ada buku macamni, anak2 boleh mengisi masa dgn belajar.

    ReplyDelete
  7. Buku Ni Best, boleh bantu improve motor skill anak2

    Kerana MCO ni, kanak2 byk bosan di rumah. Aktiviti apa yg baik lagi best sekali utk anak2? Boleh rujuk ni
    https://edureviews.com/blog/my/ms/aktiviti-menarik-untuk-dilakukan-bersama-anak-anda-di-rumah/

    Harap dapat bantu!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -