BELI GROCERIES ONLINE DI BAWIQ !

PKPB di Selangor sambung lagi . Erm, sebulan PKPB nampaknya ni ! Entahlah, macam maca, rasa pun ada. Tak apalah, kalau boleh biar kita sendi...

PKPB di Selangor sambung lagi . Erm, sebulan PKPB nampaknya ni ! Entahlah, macam maca, rasa pun ada. Tak apalah, kalau boleh biar kita sendiri sokong untuk putuskan rangakaian Covid-19 ni. Oleh itu, Mummy masih bekerja WFH sambil jaga anak-anak . Yelah depa pun tak sekolah kan. Jenuh jugalah jadi WFH ni, asyik ke dapur je masak itu, masak ini. 2 hari sekali mesti nak shopping groceries. Tapi, kalau asyik keluar je, lagilah terdedah memacam kat luar tu kan. Sebenarnya, kalau keluar tu, dah amek masa kerja mummy dan kerja rumah. 2 - 3 jam tu dah tentu. Kalau nak jimatkan masa. Tak payah keluar beli groceries. BELI GROCERIES ONLINE DI BAWIQ !

BELI GROCERIES ONLINE DI BAWIQ !

BELI GROCERIES ONLINE DI BAWIQ ! Erm, bawiq tu apa? Mummy pun baru je kenal dengan bawiq ini, mereka adalah seller groceries secara online. Kalau rasa malas nak keluar beli barang keperluan rumah tu, bolehlah beli online je ! Dalam masa 90 minit akan sampai ke rumah korang. Oh ya ! Oleh kerana bawiq ini baru lagi. Hanya kawasan terpilih aje lah ada penghantaran dari bawiq. Insyaallah soon akan bertambah lagi !



Terbaik, bawiq ! Sampai sudah barangan groceries ke rumah mummy. Kebetulan masa ni, sedang kemas rumah. Haha kemas rumah lagi ! Yes, tak habis kemas lagi wei. Daddy sedang cat bilik ketiga, bilik Dhia. Daddy sibuk, kita pun sibuk memang online aje lah kesemuanya !

Macam mana nak beli online groceries di bawiq


Macam mana nak beli online groceries di bawiq ? Okay, senang aje kalau korang nak beli groceries online di bawiq ini. 

Step 1 : Install aplikasi bawiq di hand phone memasing
Step 2: register dan follow langkah-langkah seperti yang di kehendaki
Step 3: boleh terus pilih barangan apa yang korang nak. Pilihannya sangat banyak. Dari Barang basah sehinggalah barang kering. Semua ada !
Step ke 4 : Checkout. Ha...part ini korang kena hati-hati. Sebab apa? Sebab kalau korang terlepas masukkan kod BLINDA10 rugi 10% dan FREE DELIVERY nanti !

Nakkan diskaun 10% dan FREE DELIVERY tu, WAJIB letakkan kod BLINDA10 tau !



Sebelum diskaun 

Selepas diskaun

dah sanitized, jangan risau !



Tadaaa..jom tengok hasil tangkapan di bawiq ! Semua kita borong wei. Ayam, minyak masak, pempes, air, frozen foods, coklat, jajan, roti. 

Yang penting harga beli kat bawiq ini bukanlah harga cekik darah tau ! Pempes Drypers tu baru RM29.90 je. Harga sama macam kat 99 Speedmart dan Tesco juga, kan? 


Jangan lupa install tau !


Boleh pilih waktu penghantaran, same day ke, esok ke, lusa ke

PERADUAN MENANG iPHONE 12


Ada sesapa minat dengan iPhone 12 tak? Kalau tak minat, erm...rugilah ! Bukan susah pun nak menang. Bukannya kena beli barang ribu riban baru entitle . Korang beli je lah berapa amount pun di bawiq. Semua boleh join ! Syarat nak menang iPHONE 12 pun bukan susah sangat pun

1 . Beli barang di bawiq
2. Sharekan di IG memasing dan tag je @bawiq_my

Selain hadiah iphone 12 , ada juga hadiah lain menanti iaitu RM200 akan di masukkan ke bWallet korang.



Baca Ini Juga


3 comments

  1. Wah! Tak perlu keluar berbelanja! Bagusnya perkhidmatan begini.

    ReplyDelete
  2. wahh....bgs la ade perkhidmatan mcm ni...
    mengelakkan kita bersesak2 di pasaraya tu...
    mudah juga utk mereka yg ada anak kecil...
    Terbaik...

    ReplyDelete
  3. Ada kt klang valley ja eh kak? Bestnya klaau ada kt penang gak.. Senang keja.. Mlas la nak pi grocerries ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -