Translate

Main Ad

Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan

Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan  - Baru-baru ini, sekolah agama anak kami telah mengadakan hari menandatangani 'report card' / kad kemajuan murid dan ibu bapa perlu hadir untuk bersemuka dengan guru. Ikutkan lama juga kami tak ke sekolah anak-anak untuk berjumpa dengan guru-guru mereka sejak Covid-19 melanda seluruh dunia.

Kali terakhir kami sebagai ibu bapa hadir ke sekolah anak-anak untuk Report Card's Day adalah 3 tahun yang lepas. Alhamdulillah, negara kita sudah masuk ke fasa endemik dan sekolah pun ketika ini dah boleh mengadakan sesi perjumpaan guru bersama ibu bapa.


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan



Pernah dengan Eskayvie i-Qids? Kalau korang nak tahu, Eskayvie i-Qids ni merupakan produk terbaru dari Eskayvie. Eskayvie ni pernah viral dengan produk Eskayvie Diffenz & Eskayvie Diffenz Junior ketika musim pandemik yang lepas.
 
Benar ke Eskayvie i-Qids boleh membantu perkembangan dan kemajuan anak dalam pembelajaran dan persekolahan? Sebelum mummy bercerita dengan lebih lanjut tentang Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan, Mummy nak ceritakan kisah Report Card Day anak kami dulu, ya!  
 
Terus terang, kami sebagai ibu bapa tidaklah meletakkan harapan yang tinggi bagi keputusan pembelajaran anak untuk Report Card's Day. Ini kerana 2 tahun anak-anak belajar dalam situasi pandemik yang menghadkan aktiviti pembelajaran anak-anak. Kami akui, kami tidak dapat bantu anak dalam pendidikan mereka sepanjang musim pandemik melanda negara kita kerana kesibukan bekerja.
 
Sepanjang 2 tahun pandemik ini, prestasi pembelajaran anak-anak kami memang agak merosot. Namun Alhamdulillah, selepas negara kita masuk fasa endemik dan sesi persekolahan berjalan seperti biasa, pembelajaran anak menjadi semakin bertambah baik.
 
Selain tugas ibu bapa memantau perkembangan pembelajaran anak-anak, ibu bapa juga perlu memandang serius dengan pemakanan anak-anak. Ramai sebenarnya yang ambil ringan dan memandang remeh dengan pemakanan anak-anak yang boleh menyebabkan minda anak-anak ini tidak berkembang dengan baik. Ramai ibu bapa zaman kini yang nak ambil jalan mudah membiasakan anak-anak dengan memberikan fast food dan junk food selain terlalu mengikut kehendak anak-anak.
 
Tapi dengan Eskayvie i-Qids ini ia dapat membantu memberikan nutrisi tambahan untuk anak-anak kerana banyak kebaikan yang ada dalam produk ini untuk membantu meningkatkan perkembangan minda anak-anak dalam pembelajaran dan aktiviti harian. Mummy memang sarankan ibu bapa di luar sana untuk dapatkan Eskayvie i-Qids ini untuk anak-anak korang semua.

 


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan
Dzal banyak mendapat JAYYID

Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan
Dhia kesemua mata pelajarannya MUMTAZ


Eskayvie i-Qids Dihasilkan oleh formulator Dr Syid Ayob


Untuk pengetahuan korang semua, Eskayvie i-Qids ini diformulasikan oleh Dr Syid Ayob Syid Mustafa AlQudri iaitu seorang doktor perubatan yang mengeluarkan idea serta melahirkan vitamin untuk perkembangan minda kanak-kanak ini.
 
Eskayvie i-Qids ini diperbuat dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi dan ianya halal, selamat diambil dan berkesan untuk meningkatkan perkembangan minda kanak-kanak. Rasa coklatnya yang sangat sedap dan pasti menjadi kegemaran anak-anak. Ia sangat mudah diamalkan. Kunyah-kunyah je.


6 bahan utama Eskayvie i-Qids
 


Eskayvie i-Qids adalah tablet kunyahan berperisa coklat yang lazat dan diperkaya dengan 6 bahan utama seperti :-

 

1. Phosphatidylserine (Serine)


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan

Kalau nak tahu, sebenarnya masih ramai kanak-kanak Malaysia yang kekurangan pengambilan Phosphatidylserine setiap hari. Untuk membantu fungsi otak yang baik, kanak-kanak disarankan untuk mendapatkan sekurang-kurangnya 100mg Phosphatidylserine sehari tetapi sayangnya, kanak-kanak kita hanya mengambil sekitar 1/3 sahaja daripada jumlah ini!

Phosphatidyl serine ni bukan sahaja penting untuk bantu sel-sel otak berhubung, tapi juga boleh meningkatkan penghantaran maklumat ke otak. Bila penghantaran maklumat jadi laju, semestinya kanak-kanak akan lebih mudah untuk mempelajari sesuatu yang baru.


2. Alpha Linolenic Acid (ALA)

Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan


Alpha Linolenic Acid ini merupakan bahan asas kepada EPA dan DHA untuk merangsang sel-sel otak berhubung. Ia mampu membantu meningkatkan kesihatan otak, membantu meningkatkan kesihatan dan membantu meningkatkan daya ingatan anak-anak. Bagi anak-anak yang tidak gemarkan ikan, Alpha Linolenic Acid dapat membantu memberikan nutrisi tambahan yang mereka perlukan.

3. 22 Ekstrak Buah dan Sayur


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan


Sayur-sayuran dan buah-buahan merupakan sumber antioksidan utama dalam pemakanan harian kita. Lebih daripada 90% rakyat Malaysia tidak mengambil sayuran dan buahan secara mencukupi termasuklah kanak-kanak. Tapi apa nak buat kalau anak kita jenis tak suka makan sayur dan kurang gemar mengambil buahan?

Sebab itu, pengambilan makanan tambahan dalam bentuk ekstrak sayuran dan buahan amat diperlukan buat masa ini untuk memanfaatkan kebaikan antioksidan di dalam sayuran tersebut.  

Ekstrak sayuran dan buahan ni bukan saja mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding 5 hidangan buahan dan sayuran, tetapi juga mempunyai penyerapan bahan fenolik dan polifenol yang optima untuk memenuhi keperluan nutrisi kanak-kanak, lebih-lebih lagi bagi yang kurang makan sayur.

  

4. Moringa


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan


Moringa berfungsi untuk meningkatkan memori dan pembelajaran kanak-kanak. Tidak dinafikan lagi, manfaat daun moringa ini amat sesuai untuk situasi selepas pandemik di mana banyak kajian mendapati kanak-kanak yang dilahirkan pasca pandemik mengalami impak negatif terhadap perkembangan verbal, motor dan daya pemikiran mereka.

 

5. Prebiotik


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan


Prebiotik merupakan baja yang menyuburkan kehidupan probiotik atau bakteria-bakteria baik di dalam usus. Apabila kesihatan usus terjaga, ia akan membentuk satu ekosistem usus yang sihat dan meningkatkan penyerapan nutrisi dengan lebih efisien.

 

6. Multivitamin dan Mineral


Eskayvie i-Qids Bantu Perkembangan dan Kemajuan Anak dalam Pembelajaran dan Persekolahan


Ramai kanak-kanak di Malaysia tidak mempunyai nutrisi yang mencukupi untuk tumbesaran yang sihat. Lebih-lebih lagi sejak pandemik bermula, beberapa siri perintah berkurung telah dilakukan dan ini banyak mengganggu pengambilan nutrisi anak anda. Pemakanan yang tidak terjaga, banyak terdedah dengan makanan segera, makanan terproses, makanan atas talian, jajan dan pelbagai lagi makanan yang tidak sihat menyebabkan wujudnya jurang nutrisi dalam pemakanan si kecil.

Sebab itu pengambilan gabungan vitamin dan mineral amat penting untuk melengkap dan mengisi jurang nutrisi harian kanak-kanak.

Ibu bapa harus sentiasa peka dengan pemakanan anak anda. Untuk menjamin tumbesaran yang lebih sempurna, amalan mengambil multivitamin dalam bentuk makanan tambahan semestinya  boleh membantu. 

KELEBIHAN Eskayvie i-Qids


Macam mana? Hebatkan bahan-bahan utama yang ada dalam Eskayvie i-Qids ni? Jom kita tengok pula apakah kelebihan-kelebihan lain Eskayvie i-Qids :-

★Membantu menguatkan ketahanan badan 
★Membekal pelbagai faktor imun yang kuat 
★Membantu menggalakkan perkembangan sistem saraf 
★Menyokong memori dan daya tumpuan 
★Menggalakkan kebolehan minda dan kebijaksanaan 
★Menyokong prestasi sekolah dan pembelajaran 
★Membantu mengawal keadaan hiperaktif 
★Membantu membina tulang dan gigi yang kuat 
★Membantu menyihatkan sistem pencernaan 
★Membantu mengekalkan kesihatan fungsi saluran gastrausus dan keutuhan usus. 
★ Menggalakkan tidur yang lebih lena


TESTIMONI ESKAYVIE I-QIDS

Tak perlu ragu-ragu dengan Eskayvie i-Qids, ada banyak testimoni positif dari pengguna Eskayvie i-Qids. Antaranya :-


Testimoni positif Eskayvie i-Qids dari anak istimewa ADHD dan Speech Delay



Testimoni positif Eskayvie i-Qids dari anak tantrum / malas semakin ceria 

Testimoni positif Eskayvie i-Qids daripada anak-anak yang cepat tantrum atau malas menjadi semakin ceria.

Eskayvie i-Qids juga dapat membantu emosi anak-anak dan menceriakan mood mereka setiap hari. 

CARA PENGAMBILAN Eskayvie i-Qids 




Cara pengambilan Eskayvie i-Qids :-
1. Hanya kunyah tanpa air
2. 1-2 biji untuk kanak-kanak berumur 2 - 12 tahun

Kami sudah? 

Bagaimana dengan korang semua? Haa...apa tunggu lagi . Jom dapatkan hari ini ...

Selanjutnya mengenai Eskayvie i-Qids, boleh layari ke :-


Website:

FB PAGE Eskayvie Malaysia

INSTAGRAM Eskayvie Malaysia 



Post a Comment

0 Comments