TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE ! -Lama bethol , daddy tak mancing di Hulu Langat Fishing Village. Last datang memancing kat sini pada tahun 2015, 2016 macam tu rasanya. Untuk memacing di Hulu Langat Fishing Village ni, konsep mancingnya tangkap lepas (Catch and Release). Tapi, kalau dapat ikan kecik, boleh bawa balik. Konsep catch and release ini biasanya kaki mancing memang faham. Bagi yang bukan kaki mancing mungkin pelik kenapa kena lepas. Haruslah kena lepas, ikan besar ini mahal oiiii. Bukan senang pulak nak dapat ikan saiz ni !

TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE ! Memang kalau beginner atau nak belajar mancing. Wajiblah mancing di Hulu Langat Fishing Village ni. TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE ! 

Kebiasannya, daddy suka mancing di Port Mancing Ulu Yam (boleh baca di : https://www.azlindaalin.com/2021/11/port-mancing-ulu-yam-lokasi-ideal-untuk-family-camping-paling-best-ada-port-memancing.html . Sebab Port Mancing ni, tak jauh dari jalan besar dan anak-anak kami selesa di sana, ada restoran, sungai (mandi), ada kedai runcit dan ada banyak jenis kolam pilihan.

TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

Berbeza cara memancing di Port Mancing Ulu Yam dan juga di Hulu Langat Fishing Village. Di Hulu Langat Fishing Village ini. Wajib beli umpan di kedai mereka dan tak di benarkan mempelbagaikan jenis umpan. Tak boleh campur apa-apa dalam dedak tersebut.

TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

Okaylah tu, muka daddy ada happy hehehe TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

HARGA MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !


TAK KUMPAU MANCING DI HULU LANGAT FISHING VILLAGE !

Harga boleh tengok di gambar atas ye, harga ini dari website Hulu Langat Fishing Resort. Tak sempat ambil gambar harga di entrance.

Overall, untuk beginner nak test mancing sesuai sangat ke sini. Daddy tak aim ikan kecil datang sini, mata semua bawa untuk aim ikan besar. 

Kalau korang nak bawa balik lampam ke atau ikan yang kecil. Get ready je lah bawa mata kecil.
Daddy memang tak minat mancing ikan kecil. Nak ikan kecil mancing sungai FREE je lah katanya hahaha.

Nak tengok informasi terkini pula, korang boleh tengok facebook mereka di https://www.facebook.com/hululangatfishing

Post a Comment

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

Previous Post Next Post