Translate

Main Ad

PULUT KUNING UNTUK DZAL NAIK QURAN

PULUT KUNING UNTUK DZAL NAIK QURAN - Cerita bulan lepas. Alhamdulillah, bulan lepas (Oktober 2022) merupakan bulan penuh dengan pelbagai cerita dan aktiviti keluarga kami.

PULUT KUNING UNTUK DZAL NAIK QURAN 


PULUT KUNING UNTUK DZAL NAIK QURAN

Alhamdulillah finally Dzal naik Quran tahun ini. Dhia dulu awal 7 tahun dah naik Quran. Dzal dah hujung 8 tahun baru naik Quran

Dzal ni dari umur 6 tahun PKP, PKPB so terjejas sedikit pembelajaran dan mengaji. 

PULUT KUNING UNTUK DZAL NAIK QURAN



PULUT KUNING UNTUK DZAL NAIK QURAN


Apa-apa pun, mummy sentiasa mendoakan yang terbaik. Lambat atau cepat bukan persoalan nya. 

Istiqamah dan rajin baca alquran itu lebih penting. 

Sebagai tanda kesyukuran, mummy buatkan sedikit pulut kuning untuk guru mengaji dan juga semua yang mengaji sesama Dzal

Zaman kecil dulu, mak mummy sendiri pun rajin sedekah pulut kuning bila kami adik beradik naik Quran.

Tunggu Dhia pula, majlis khatam Quran. Alhamdulillah Dhia hampir nak khatam juga tu. Samada hujung tahun ni atau awal tahun depan.

Hehe.. Sebab bulan 12 anak kami akan stop mengaji di rumah Nek Jun.

Mereka akan cuti sekolah duduk rumah Kajang dan mengaji serta belajar di rumah sahaja.

Tak apa lah lambat khatam pun, tak perlu nak kejar sangat dan pressure anak-anak.

Kita relax dan follow the flow aje. Khennn 

Post a Comment

1 Comments

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com