Mydin Kajang buat sales??

Mydin Kajang buat sales 30% utk DIY item & 50% utk pakaian? First tym la mummy Dhia ni ke Jual...

Mydin Kajang buat sales 30% utk DIY item & 50% utk pakaian?

First tym la mummy Dhia ni ke Jualan Mega Mydin utk pemegang Kad Meriah Mydin.

Mulanya, dapat tahu masa nk buat hari jadi Dhia. Masa tu dpatlah diskaun 30% utk pembelian belon. Tu pun ...mummy dh happy sb Mydin kan dah murah. Dpt lg diskaun. Happy tahap gaban la kan ;)

Dan, masa tu mmg masa tak mengizinkan utk kami window shopping. So, dtg ke Mydin utk tujuan beli belon birthday Dhia shj.

tik tok tik tok...Jumaat lps 4.4.14 mummy terpikir yg dh mengandung 7 bulan... tapi !! satu preparation utk anak dlm perut tak buat apa pun. Berdesup la mummy sengsorang ke Mydin baru Bdr Tek Kjg. Konon2 nk window shopping je kat Mydin baru.

PROMO pembukaan buat member kad RM5 + dpt voucher RM5 (consider FREE la membership kan?). Beratur je la utk register. ;) masuk2 je Mydin..Rege2 pn boleh thn menjulingkan mata. hahaha lg2, shopping sengsorang kan? mmg Mummy Dhia tak boleh control la. Apa yg murah rembat sahaja. $$$$ blakang cerita huhu. Masa tu, susu dutchlady 1 liter RM3+, pampes Jumbo pack drypers RM30.49, petpet jumbo pack pn RM30+. Mamy POKO lak, xde JUMBO pack. So, iols tak intrested, ok!

Jadiknya, mummy borong pampes, night suit utk baby dlm perut je. ;) Sian lak, nk bg adik Dhia pakai semua bju2 Dhia.Kita beli la beberapa psg yg baru, ye. Dhia punya brg mummy beli kan 1 je baju. Cukup la tu. Asyik shopping brg awak je, Dhia.

Sesampai kat cashier, cashier tu sound. Kak, confrm ke nak beli kat sini? Dlm atiku, aik!! xleh shopping kt sini ke?. Cashier tu sambung lagi,"akk g Mydin Kajang la. Jimat kak. Bju2 50% diskaun minggu ni last". Mummy Dhia dok terpinga2. Dan terus jwb," xpe la dik, proceed je la. Nt shopping lain".

Ahad 6.4.14, mummy nk juga window2 di Mydin Kajang. Apa yg best boleh dapat dgn 50% kan?
Gagah la mummy yg membuyong 7 bulan babaywearing Dhia yg 1 thn dgn SSC. Demi nk shopping,kan? ;)

Mummy terus ke Level 3, tgk2 tpt mummy dulu. Almaklum la, size M dah bertukar ke size XL kan. Semua nk kene yg baru2. Dan, sambil2 tu nk standby breastfeed bra & maternity underwear gak. Mmg sawan la mummy Dhia... bile tau rege tu.. sblm disc 50% main amek aje la. Mana nk dpt kan Breastfeed bra RM9+ ada lace bagai hehe..maternity u/wear pn 5pcs baru rm4+. SAWAN aku tau!! hahaha. Tu belum masuk tpt brgan bayi etc lagi.

Ok..
Next dept!!..., tpt barangan bayi!!
Lagi la bertambah2 sakan la mummy bershopping. Mana tak nya, mitten & booties RM2+ & RM1+. Mahu tak nak balik dr Mydin Kajang tu. Dah pulak LAST DAY kan!! hahaha daku shopping hampir 10 helai day suit utk adik Dhia. Dan?? baju Dhia pun amek gak ler..

Shopping puye shopping, sampai kaunter usap dada!! KUS SEMAGAT mummy Dhia shopping!! Tanpa 50% tu mau RM400 terbang wooooo...boleh nangis iols.

Balik2 umh, cerita dgn daddy Dhia. Mummy mengharapkan daddy gembira dgn sales yg ado. Tp, daddy menjawab,"Mummy gelojoh!! tak sabar"

 adoyai daddy!

Adakah daddy Dhia perabih kan RM tpt yg xde sales? ;)

ni je yg boleh tunjuk. ada yg sensored tak le tunjuk hehehe


Lps ni, mummy nk tunggu SALES utk pemegang kad MERIAH MYDIN lg. Dah la bragan nya murah.. Diskaun lagi kan? Walaupun bukan brand KIKO, anakku, pigeon, tenderly, disney atau pn mothercare. Aku pedulik apa. Nk beli newborn suit je pun. Sb Dhia dulu2 pn pakai newborn suit cousin dia. Beli yg mahai2 utk age 6m+ je kot ;)





You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda