Shoplinks.Asia

5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI

Diam tak diam dah 12 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan. Mummy yakin, ramai yang dah siap untuk persiapan  baju raya untuk diri sendiri ...

Diam tak diam dah 12 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan. Mummy yakin, ramai yang dah siap untuk persiapan baju raya untuk diri sendiri mahupun untuk anak-anak. Mummy pun macam tu juga, persiapan anak-anak dah 90% siap ! Kini, rasanya,,, mummy dah boleh kemas-kemas dan buat persiapan untuk Raya Aidilfitri untuk dekorasi rumah pulak, ni. Korang dah siapkan persiapan dekorasi rumah untuk Raya Aidilfitri? 

Antara dekorasi persiapan rumah untuk Raya Aidilfitri. Kebiasaannya 5 dekorasi wajib ni harus ada. Ye lah kan, setahun sekali je kita menyambutnya. Haruslah kena deko rumah.

Bagi yang tak ada idea untuk dekorasi persiapan rumah untuk Raya Aidilfitri. Jom tengok 5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI 

5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI 




5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI

1. Lampu Raya.

Lampu raya antara lampu yang wajib bagi setiap rumah. Mummy suka ronda-ronda malam raya. Sebab seronok tengok lampu di setiap rumah. Kebanyakan rumah akan memasang lampu raya. Lampu raya ni, dapat  memeriahkan suasana raya. 

Lampu raya di Lazada berbentuk ketupat jenama MIKOMI 6pcs berharga RM48. Nampak sesuai dengan rumah mummy yang tak berapa besar.


5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI

2. Balang kuih raya.

Balang kuih raya pun antara dekorasi wajib. Kalau tak ada balang raya, macamana nak letkakkan kuih raya. Betul tak?

Mummy suka balang raya ala-ala kristal macam ni. Lawa pun lawa.

4 biji hanya berharga RM32.90 je di Lazada

5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI

3. Langsir

Setiap rumah mesti mempunyai langsir,kan? Langsir juga merupakan hiasan deko wajib. Ada yang tukar langsir setiap tahun, ada juga yang tukar sekali sekala.

Mummy lama juga tak tukar langsir rumah. Teringin jug nak berlangsir baru.


5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI

4. Alas meja dan alas kerusi

Nak tukar meja makan tetiap tahun rasa macam melampau la kan. Nak nampak lain dari yang lain. Boleh gunakan alas meja dan alas kerusi baru. 

Pastinya tampak sedikit pembaharuan dan kelainan meja makan di hari lebaran nanti.



5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI

5. Sofa

Oleh kerana sofa di rumah tu macam nak nazak, Mummy masukkan sofa half leather ni sekali dalam tips dekorasi persiapan rumah untuk Raya Aidilfitri.

Tukar-tukar perabot di hari lebaran juga dapat menaikkan semangat hari raya.

Juga keselesaan pada tetamu yang datang beraya

Cukup 5 TIPS DEKORASI PERSIAPAN RUMAH UNTUK RAYA AIDILFITRI  dari mummy. Mana yang kekeringan idea untuk deko rumah tu. Jangan risau, Lazada ada menyediakan semua keperluan rumah. Mudah dengan adanya Lazada !


Pelbagai barangan keperluan rumah pada diskaun sehingga 90%





Sempena Marhaban Ya Ramadhan by Lazada ini, ada bermacam-macam jualan murah dari pelbagai jenama di Lazada sehingga diskaun 90%! 


Tempoh promosi ini bermula dari 19 Mei sehingga 15 Jun. Riang Ria Raya Sale pula berakhir pada 30 Jun. Cepat-cepat ke Lazada tau !


Ramadhan Raya Blogger Contest



Selain itu, ada berita baik juga untuk yang bergelar blogger. Lazada juga menyiadakan contest khas buat blogger. Untuk RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST boleh baca di : https://www.lazada.com.my/blogger-contest/

You Might Also Like

7 comments

  1. sofa tu boleh tahan cantik kak alin.. hee~ semoga menang..

    ReplyDelete
  2. Wah dah buat persiapan raya ye.. menarik juga pilihan kat Lazada.. good luck Linda 😍

    ReplyDelete
  3. Gut luck lin... moga ada rezeki lin untuk menang..

    ReplyDelete
  4. wow... menarik... gd luck lin... :)

    ReplyDelete
  5. part dekorasi ni best..nak joint la...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -