SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI 'UNCLE ALI THE FISHMONGER ' - Nak segar lagi? Kenalah tangkap sendiri ! Eh, bila pulak nak tangkap seafood sendir...

SEAFOOD SEGAR DI 'UNCLE ALI THE FISHMONGER' - Nak segar lagi? Kenalah tangkap sendiri ! Eh, bila pulak nak tangkap seafood sendiri, Ye dak ? Bagi mummy senang je, terus zaaasss ke SEAFOOD SEGAR DI 'UNCLE ALI THE FISHMONGER'


SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM


Senang pun senang, sebab boleh gantung kuali kat rumah ! Mummy memang penggemar seafood, seafood sebenarnya bagus untuk diet kita. Diet yang sihat,kita disyorkan makan ikan dan makanan laut 2 - 3 kali seminggu. 

Seafood dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok kerana ikan dan makanan laut memberikan protein, selenium, zink, yodium, Vitamin A, Vitamin D serta lemak omega-3. 

Seafood atau makanan laut segar adalah bagus untuk di jadikan hidangan. Kerana ianya lebih baik dan rasanya juga lebih baik. Seafood segar ini, tidak memerlukan pencairan dapat mengurangkan risiko pencemaran bakteria, menghilangkan kelembapan dan kehilangan nutrien.

SEAFOOD SEGAR DI 'UNCLE ALI THE FISHMONGER'

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

Kalau korang penggemar makanan laut macam mummy, tak susah pun nak dapatkan fresh seafood sekarang ini.  Makanan laut segar ada di Uncle Ali The Fishmonger ('Uncle Ali'). Di Uncle Ali makanan laut yang dihidang dan dijual adalah makanan laut segar tempatan. Bagaimana SEAFOOD SEGAR DI 'UNCLE ALI THE FISHMONGER' di peroleh? Sebaik sahaja bot nelayan kembali ke jeti dengan tangkapan segar mereka, pengusaha ikan Uncle Ali secara peribadi memeriksa dan memilih seafood yang terbaik untuk kedai .

Uncle Ali juga ada pakar yang membant pemilihan seafood ini dari penskalaan, pembongkaran, pembersihan, pembersihan dan akhirnya pembungkusan vakum penangkapan segar. 



Baru-baru ini, mummy sempat berjumpa dengan selebriti tempatan terkenal Datuk Chef Wan di 'UNCLE ALI THE FISHMONGER'

Datuk Chef Wan turut mempersembahkan penyediaan 2 hidangan makanan laut. 

Hidangan pertama adalah Ikan Bakar Portugis yang dibuat menggunakan ikan segar yang dibungkus dengan paste rempah dalam daun pisang. 

Bagi hidangan kedua, Datuk Chef Wan menyediakan Gulai Udang Nenas Nyonya, Dengan menggunakan udang laut segar yang bersaiz besar.

Untuk 2 resepi ini, mummy akan menulis di entri yang lain. So korang...stay tune tau ! 


SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM


Menu lain yang mummy suka di Uncle Ali adalah Udang Mentega segar, menggali Sotong Telur Masin, Chilli Mud Crabs dan Fish & Chips yang terkenal.

Restoran ini sangat luas. Kalau korang nak buat event, lunch meeting atau dinner meeting. Uncle Ali mempunyai ruang besar dengan hiasan yang menyenangkan di tingkat pertama.


SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM

SEAFOOD SEGAR DI UNCLE ALI THE FISHMONGER BUKIT JELUTONG SHAH ALAM


Menu di sini juga bukan untuk dine in sahaja. Malah kalau korang nak take away pun, boleh !

Untuk menempah meja atau untuk pertanyaan lanjut, boleh terus hubungi 017-9227878, 03-55908086.


Uncle Ali The Fishmonger 
No. 21, Trivo Jelutong,
Jalan Bazar P U8 / P,
Bukit Jelutong
40150 Shah Alam, Selangor.

You Might Also Like

8 comments

  1. Menarik..macamana dengan harga? Affordable?

    ReplyDelete
  2. Best nie, boleh la singgah nanti..

    ReplyDelete
  3. Wah menarik lah kak menu2 dia. Aina pun suka seafood.

    ReplyDelete
  4. wah..siapa yang berdekatan memang untunglah boleh makan-makan kat situ

    ReplyDelete
  5. roti canai tu oun nampak sedap apakan lagi udang butter tu wow

    ReplyDelete
  6. cantik tempat dia tu linda.. kalau buat event mesti best

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap menu menu yang ada. Meleleh air liur tgk.memang nampak fresh makanan nih semua

    ReplyDelete
  8. uih..ni bukan diet lagi ni..kang bertambah makan kat sini..pitam tengok makanan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -